1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Нова ти благодарам на прашањето, добри сме. Конечно се среди столицата и сега е смирена сосема. Сеуште и давам од сирупот за омекнување и мешето ни работи нормално. Сега си легнува во 20.30 и си ја спие цела ноќ. Редно беше и јас да си легнувам порано и да се одморам:D

На Nova, janula, LaDyDoLl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мајκи пρепоρачајте ми добаρ педијтаρ во Близина на аеρодρом и центаρ,саκам после пρазнициве да ги сменам Смоκовсκи, туκа неκоја мајκа фалеше педијатаρ ама нз κоја беше фала ви убави и беρиќетни пρазници ви посаκувам :)

3. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Јас си ја фалам нашата докторка каде ќе стигнам :) Баш денес бевме на контрола, син ми уште кога ја виде во ходник ги подаде рачињата за да го земе :D, ептен ја сака. Доктор Моника Топузовска во Промедика е прекрасен човек и врвен професионалец.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.500
    image.jpg
    Во ред ли е вакво кокосово за деца?

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Мислам дека треба да не е рафинирано туку ладно цедено.

На Artemida81 и joy1 им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.500
    Значи сум го утнала.

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Врати го ако не ти е отворено и доплати. Ладното цедено е околу 300 ден максимум

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.500
    Па да ова беше 145 и ми падна чудно дека е ефтино :)

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Во зегин имаш ладно цедено-верџин кокосово на био планет. Јас такво давам.

Инаку ние не ставивме обетки:( за беља тој ден заглавив на работа до 20.00 ч.
    Мора само на Благовец?

И не знам дали е скок или не, а не би требало...13 месеци е, ама три дена око не сме склопиле....

10. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Кој рано рани - или е пекар или е мајка :yawn: Арно во 5 не ми се разбуди...

Инаку @joy1 и јас го утнав кокосвото како за прв пат и истото ти што го зема го купив. Дури и во групата ,,мајки и деца,, многу мајки се изјаснија дека го користат во исхраната ама мене некако страв ми беше да го користам за кашите на малата. Затоа продолжив да си го користам како повеќенаменска крема :lol: и за бебушка и за сите по дома и сум здоволна.

@leona83 Еее па ти па, не мора на Благовец. Тоа станало некаква традиција која сеуште се почитува но не е некое правило. Демек помалку ги болело на тој ден :^) Е како да не! :wasntme:

На joy1 и leona83 им се допаѓа ова.
  11. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Да се пријавам и јас, цела ноќ сум будна. Носето и е затнато и спие и плаче. Совет од лекар, времето е такво, физиолошки, топли купки...

12. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    И ние сме со затнат нос. Не може да дише, и само се разбудува навечер. Преку ден е добра, а навечер штом заспие одма се закашлува, дури и се дави, и одма се буди.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.500
    Мајки пробајте со капки од диво оригано и инхалации.Мојата беше преполнаа со секрет една недела.Само тоа користев и се среди.Исто ноке ставав да врие чај од камилица и хималајска сол за да и се смири кашлицата.

На НаталиЛили и irenna им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Не знаев κај да го сместам пρашањево. Κупивме анатомсκи чевлиња,пρелесни се на ноже и многу меκи. Ги виде пρијателκа и ми ρече деκа внатρе пеρничето им е многу висоκо,не се пρепоρачувале таκви до 2год. Не ми дρжи вода муабетов,ρелов да пρашам овде,вие сте поисκусни.

15. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ние веќе една недела убаво си κашламе на гρади ништо нема,мρсули нема испитувавме баκтеρија и тоа нема а,κашлицава не поминува по совет од доκтоρ пρавиме инхалации,со физиолошκи и деκсазон само мало подобρување овие 2,3 дена мислат, деκа е можно на алеρгисκа база да е κашлицава,и ми дадоа и зиρтеκ сиρуп ама во аптеκа ми κажаа мн.бил јаκ за бебе од 6,5 м ,и не го земав да го пρобам ова со хим.сол и κамилицата на @joy1 советот,дај боже да помогне ме плаши мн.κашлицава сабајле κога ќе стане од спиење,е стρашно ми е жал да го слушам нз што му е ниту знаат да ми κажат κаκо на @leona83 ми виκаат таκво е вρемето тоа е...

На leona83 и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Baby origano или други се тие?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.500
    Тие се.Делуваат антибактериски.И има и спреј.И носи ја надвор за да и се суши секретот.Бар мене така ме советуваа.

На leona83 и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Го имам спрејот, почнав од вчера да и ставам и после 4 дена спиевме. А времето е супер за надвор....

На LaDyDoLl и joy1 им се допаѓа ова.
  19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Ме немаше некое време ама секогаш кога имав време ве следам вас мајки.Почнав на работа веќе една недела и никако немам време да седим и да пишувам тука хаос сум.цела недела не спиеше цела ноќ на раце да се лулка сите ми рекоа дека тоа е зашто го оставаш сам преку ден и затоа плаче навечер:(:(:(
    Појма немам дали тоа е вистина, дали и кај вас се случило тоа?е сега денеска гледам никна ново забче двојката доле, досега ова ни е трето забче.
    Сега не знам дали е од забот или е тажен што ме нема мене, зашто е навикнат само со мене да седи сами живееме зато многу е приврзан со мене, а богами и јас цел ден на работа со паметот таму сум кај син ми.
    Многу тешко било со мало бебе и на работа да одиш, мајки како се снаоѓате вие дали се навикнавте веќе?
    Поздрав и среќен празник убаво да си поминете со вашите ангели:*:inlove:

На leona83, TIGARCE86 и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мамички наполнивме 6 месеци па да ви се придружиме и ние :) за сега срекни празници да ви посакам на сите :*

На green.eyes, TIGARCE86, leona83 и 2 други им се допаѓа ова.