Cica pred da odam na rabota,koa ke dojdam i pred spienje. Koga bese doma so babite ostavav molzeno,vo gradinka ne moze. Vtora nedela i e uste sme na adaptacija nekoja ama tolku ke e od cicanjeto. Ke se navilne da jade tamu ke vidi nema drugo toa e daj i nekoj den. Neli vie blw bevte, da ne iskaca zab nekoj pak
Blw сме уште. И во градинка така и даваат парченца ама не јаде. Забот ни излезе и пак подобрување нема. А за одбивање ни сакам ни сум со план да ја одбијам. Морам да најдам начин да јаде
Ne vikam da ja odbies ne planiram ni jas,nego ke vidi nema drugo vo gradinka t.e. cice i ke projade...moze ke se inati den dva tri ama tolku treba da e
Мама а да и давате вие со лажичка?! Не сум мн инфотирана за блв ама нели беше сама да јаде парчиња. Може нејќе бебе веќе така.
Ако веруваш во овој момент се имам пробано. Друи и се што викав на почетокот дека нема да правам и тоа направив . Пробано и пасирано и блендирано, и парчиња, со лажица сама да јаде и јас да ја хранам. И пред телевизор и со цртани, и надвор да се храниме и позиција на хранилка да смениме. Не не и не. Повеќе од пола тегличе од малите нема шанси. Неколку пати и се згреши да изеде цело тегле и толку. Дури и скрос од наша храна со сол со зачини имам пробано да и дадам и тоа не сака. Блендирано онака мазно па не доаѓа у предвид, одма плука и се гади. И кога јаде по ептен малце јаде. Мислам дека уште не е свесна дека може гладот со храна да го засити и не знам како да и направам да и кликне. Вчера во градинка од 7ипол до 2ипол ништо не јадла, цел ден гладна . Памет немам веќе стварно. Нерви искинав и на моменти скроз како немајка се осеќам
Не е градинката. Месец дена веќе не јаде. АМА еве конечно убави вести. Денес во градинка си јадела и тоа 2 пати. Овесни со јаболка и телешко со компирче
Бебево ме извади од памет денес. Јас во кујна и правам јадење, го имам ставено коритотото нејзино меѓу кујна и дневна да не ми доаѓа на плочки, она се фатила за коритото и станува, застанува на нозе. 7 ипол месеци е. Нормално ли е ова??? Смее ли да застанува така? Да ја враќам или да ја оставам?? Многу ми се страв. Кога ја видов коа писнав, од памет ја извадив. После криво ми беше што ја исплашив така
Штом сама застанала ич да не се секираш. И мојата на 7 7ипол месеци почна сама да се исправа. На 6 м точно почна да лази и на 7 7ипол веќе почна да се исправа. Не чини да ја форсираш ама чим сама си праи да не му ја мислиш
Ете сме, од збор до збор Решив не се нервирам нека цица до прво одделение што да речам друго. Иронијата е што на 8 месеци има скоро 12 кила и е буце за гризење, а храна да не види
А зошто ти е страв мама? И да падне, пак ќе стане. И моето овие денови пробува да стане. Имаме мало столче, не сака да седи на него ама комотно се симнува штом го седнам, се врти и станува, а со рачињата се држи за него. А вчера направи 7м. Од лежење право на стоење, лазењето го прерипна. За жива глава не сака да лази.
Не знам, нагло ми дојде некако кога ја видов застаната. Повеќе од шок се исплашив мислам. Ама нек си се исправува. Мојава седењето го рипна исто. Ако ја ставиш да седи, седи со рачињата потпрена, иначе сама да седне тешко, на пола газе само кога е на земја.
I moeto ima 8 meseci i 12 kg. Cica jadenje ne obozhava mnogu a majka treba na rabota da pochne za nepoln mesec