Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. medlove

medlove Истакнат член

Dali znaete koja vozrast e optimalnoto vreme za voveduvanje na melena plazma vo ishranata na bebeto? Primer za dorucek/vecera.

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Јас како што знам плазмата има мед во составот, а мед не се дава барем до 1 год.

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Od vero

Emotional123 likes this.
  4. Pacient srna

Sto broj patiki za bebe zimate? Zemav 20 ama izglea mali i se,utre ke odam da gi menjam. Moram i nea da ja zemam da proba visok i e risot i debelko e

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Телешкото како го барате? Нешто како да прочитав некогаш некаде дека се нагласувало дека е за бебе?

Last edited: Apr 2, 2022
  6. Poppins

Poppins Популарен член

ќе измериш цм , колкаво и е стапалцето и по тоа ќе се водиш. Зависи што патики имаш земено секој калап е различен и со бројки , цм , со се. Од оригиналниве на таа возраст 20-21 , кеги 17-18ка мислам

7. Pacient srna

Imam doma kegi ama tie vristi en dava da i se oblecat. Probav preeska mislam malo i e 17-18 ni patent se zatvara ko sto treba,lepenkata gore na ic

8. Pacient srna

Maz pazari,mislam im kazuva za bebe...mada koa ke pobaras 100gr meso valjda jasno e deka e za bebe,ne za rucek:D

Emotional123 likes this.
  9. Poppins

Poppins Популарен член

Измери и го стапалцето на лист па премери , или ако не можиш директно со метро на стапалце , отприлика ќе видиш колку цм и е. Или извади а влошката и види како леже стапалцето , тррба 1цм плус да има скоро , се вадат тие од кеги влошките . И јас ич не ги сакам тие ако му ги откопчав скрос , после дур ги зaкопчам борби, и ич не ги износи, златен Најк , облечи и терај :D

17-18ка мислам 12цм дека се , не би требало тесни да и се , на таа возраст 10-11цм имаат стапалце отприлика.

Baby beef си кажувам младо телешко цицалче ти е тоа , најкревко, најубаво и по цената ќе знајш дека е тоа , најскапо е. Пример тоа е 700ден а другото телешко 400-500кг е. Знам и телешка кртина да земам и таа не е лоша , кревка е и брзо се готви , ама нема споредба со младото телешко.

Emotional123 likes this.
  10. Pacient srna

I probavme vcera edni sandalki od chicco 21 so debela hulahopka super i bese,posle sami zemavme nekoi adidas paticinja vikam aj 20 za sea da i bidat tocni ama doma koa izvadiv cela vloska ja faka stapalceto baska tesno ne mozam da i ja oblecam. Tie se so materijal gore bez lepenki...

11. Hippie

Hippie Истакнат член

Бебе во последно време сака да спие на стомак. Ќе ја завратам и по кратко пак ќе се заврати. Дали да ја оставам да спие? Инаку 6+++ е

12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Да

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Остави го. Откако почнав да ја оставам на стомак, се изнаспавме по дома

scorpias, Hippie and Lilijan7 like this.
  14. M1234

M1234 Истакнат член

Мајки дали им пуштате да гледаат на вашите бебенца ТВ.Моето е за некој ден прави 9 месеци, и до сега по ептен малку му пуштав, речиси ич, но сега кога ке му пуштам толку е среќно рипа од радост.А инаку сме цело време со песнички но само слуша без да ги гледа

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Јас не и пуштам.

M1234 likes this.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Сите фирми првиве бројки се различен калап и ќе се мрдниш , само да и пробуваш и мериш иначе нема да погоди. сандалките па и тие ептен шашави. Адидас 21 земи и супер ќе и бидат, со луфта , моево носе 22ка Најк година и 2месеци е. Адидас 21 мали му се , а адидас па 22 баш таман за сега мал период да ги износе , 23ка му е скоро 2 прста голема , а Најкот нај добро му леже и со нив прооди.

Pacient srna likes this.
  17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Јас да.
    Песнички на македонски.
    Иначе нема ни јадење да му направам ни до вц ќе одам сама.
    Мада и тие му здосадуваат за брзо или бара да го земам за да играме, ама тоа не е тема на муабет :D.

Инаку сум против и да имам избор не би му пуштала, ама немам.

18. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Исто и ние ☺ Значи бебево обожава да спие на стомак. 90% од времето спие така. @Hippie штом веќе бебето знае да се врти само од грб на стомак и обратно и педијатрите советуваат дека е во ред да спие така.

Tea SK and Hippie like this.
  19. Pacient srna

Bevme so nea merevme 21 bila...use sea da nauci da odi so niv. Celo vreme e bosa ko tegovi da si i stail ne znam kako ke se naucime na patikive

20. Poppins

Poppins Популарен член

А проодена ли е ? немај мака и кај мене синко беше така првите пати коа му ги облекував на непрооден баш како тегови да има се понашаше :D ама брзо се ухода , дома штом се опушти да оде убаво бос и сам да шета низ соби и надвор за ден два почна , и потрчнува еве веќе со нив :D А ќерка ми па прооди со адидас со лепенки тој модел , и она така исто памтам беше. Шеткај а за раче со нив надвор нека се опуште сепак се им е ново , синко пример и со јакна коа беше се мачеше малку за рамнотежа , оти пресно прооден и она тежина плус му беше

Pacient srna and sani99 like this.