1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    И пуштам колку да направам за јадење за нејзе и до вц да појдам. Се радува, плеска со рачиња, ич не сакам ама морам. Сама сум по цел ден, немам мајка/свекрва овде и мора некако. За некој ден 10мес ќе прави, до 6-7 не, не пуштав вооптшо, сега откако пркна по некоја мин знам.
    @Emotional123 Телешко од Тинекс земам, кажувам за бебе. Земам помало парче, го сечам на ситни коцки. Го варам цело и во мали тегли замрзнувам. Да имам кога ќе ми затреба.

На nevermet18, M1234, Emotional123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Во мали теглички со вода замрзнуваш?

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Realno sama ne se pusta,odi fatena za mebel,so prooduvalka i zatoa e bosa. Ama sea rodenden i ide i aj da ne e bosa na rodenden pa i gi zemav em sekako valjda ke se pusti naskoro. Mnogu e pretpazliva,do sega ednas nema padnato lupnato poleka cucnuva gleda meri dali moze od edno do drugo da se prefrli ako ima malce poveke prostor cucnuva prolazuva pa se diga. Od ovie sto i bese cudno samo stoese koa i gi oblekov:D

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    И он така беше , за роденденот се немаше пуштено сам , ама мораше да биде дотеран со обувки и тогаш му ги купив , и за роденденот одеше како робот :rofl: ама за брзо се навикна.
    Ако поубаво така постено да нема многу падавици , синко тек на 13м се пушти прооди , никако неќеше да ми а пуште раката сам |(
    Сега е точно 14м и нема застој бос или со обувки мака нема , има и паѓање нормално , тоа за добар ден :rofl:

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Да, со водата што се варело месото. Многу ми е практично така, имам полу готов ручек. Само зеленчукот го варам дента. Можеш во тегличка од кашички

На sani99 и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    Мајки, што да се прави со нејадачов мој :worried: Ручек асален немаме воведено, доручек му е 3 лажички и нејќе и не и не. Пробано и мазно блендирано и со вилушка пасирано и парчиња. И потопло и поладно. И после спиење и пред спиење и гладен и најаден. Се инати нејќе храна да гледа (facepalm)
    Затоа цице 24/7 може :wasntme:
    И заби никнати и скок поминат и килажа ок, со хранава си тапкаме у место :whew:
    Некој совет, искуство, предлог?

На Ladysimona му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Jas sednuvam do nea ona sednata so mojata trudnicka pernica okolu nea i staveno od onie shushkavite ligarcinja ama gleda nekogas vo nego deka shareno i ne kreva glava pa tesko mi odi, go vadam ligarceto, priblizuvam baloni so helium do nea da krene glava da gi gleda i pocnuvam prvo so edno lazice povdlabnatko e pa posle nekolku lazicki i davam od poramno lazice go lapka celo si gi chesa zlebinkite i na kraj koga ke pocne da kenka pocnuvam so moeto prste prethodno izmieno so nejziniot sjaj za shishenca..i taka mnogu saka da jade em si griza od prsteto em si jade...pa pak menuvam i se taka...do sega mi uspeva ispod 100gr nema izedeno pa duri i koga probuva nov vkus jade po 50-70gr, ne i kratam na 2-3 lazici i davam kolku saka...dodeka i davam zboruvam bez prestan si izmisluvam vo momentot gluposti nekoj pesnicki moj pravam facicki nekoj kako da sum zacudena kako da se zasmejuvam i ona se fokusura na mene i samo otvara usta i ne e ni svesna mi se cini deka jade hahahah....neznam.shto sovet da dadam probuvajte se i seshto nesto mora da zapali ..eve voda mojata nesaka da vidi od shishence pa zatoa denes od rakidzisko cashce piese kako kutre hahahah.

На nevermet18, Krismare и Mom's_life им се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Не сум за совет, ама многу сум радосна, морав да споделам. :D Да ви се пофалам, конечно почна да лази луткото мој на 7+ месеци. :inlove:

На Oneo, KonstantinaM, kostovaivana и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.146
    Допаѓања:
    10.536
    Кога ќе прекине бебево да ми лази во сон? Мислам го претера веќе месец дена. Кај се мава во даскана, уште почна и по мене да ми лази навечер и да се качува во сон :^)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Машала :inlove: Искрено го чекам тој момент
    Кај моето нема ништо ново , ни зборчиња ни превртувања ни исправувања ... мрзливко е можеби :rofl:

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Исто е и моето, можеби и повеќе од еден месец.А дали лази на под?Моето само на кревет, на под само на назад, а на нанапед само војнилки се влече последните денови.Никако да почне убаво да лази, се исправа во положба за лазење и само стои така или се клати напред, назад ]:)
    Не знам каде е крајот (facepalm)

12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Колкави сте?

На M1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Утре правиме 9 месеци

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.146
    Допаѓања:
    10.536
    Лази по цел стан. Не знам што ќе се прави со лазењево во сон. Мислам главата ќе ди ја расцепи во даската. Ја зимаме со нас во кревет дека мек е нашиот, па бар во меко да се мава

15. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    2.090
    И моето само назад лазеше, му требаа некои 2 недели да почне нанапред, се креваше и се клатеше и он ама читав дека дури не му се зацврстат рачињата не почнуваат напред
    И сега сегде оди нема застанување

16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    5.244
    Мама пробај дома да му покажеш за вртење, а ако не на следна контрола педијатар да ти покаже.
    Кај некои дечиња треба малку и вежби, да им се покаже.

17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Упорен е , не сака да го учам
    Се смешка кога не ми дава, а додека цица лежејќи навечер за спиење ич не е мирен, само се превртува како да лази со нозете

18. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Мајки утре на благовец ќе им ставате ли обетки на девојчињата,нели таков е адетот на тој ден да се стават. Ние правиме за некој ден 8м па се двоумам што да правам сакам да слушнам и ваше мислење :)

19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Ќерка ми има 5 години, другата 3 месеци.
    Јас не би ставала се додека не изрази желба. Еве дури сега посака ама и кажав дека малку ќе боли и се предомисли.
    Не знам мене ко обред ми е, непотребно малтретирање. Големи не носат обетки па што морало бебе да носи.
    Ете јас без обетки немам излезено од дома, освен ко ќе сум спортски облечена. И зошто тогаш моето бебе би ги носело нон стоп па дури и за спиење.
    Мене ми се баш моден додаток. Да, слатко изгледа бебе со обетки ама јас не би.

На Autumn Love, Pacient srna, Dancewere и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.146
    Допаѓања:
    10.536
    Јас не и ставам. Ќе и ставам кога ќе порасне ако побара. Вака не, ми нема поента, бебе е.

На mjay.yyy, Dancewere и Babycool им се допаѓа ова.