Кога е на меко пр на спалната, намерно се фрла за да го фатам во паѓање и после се смее. А тоа со креветчето исто го има направено, се клати, пробува да го одмонтира креветчето и на крај се откажува и се џитка назад право во другата ограда.
Моето 3 дена пред да наполни 9 месеци почна да седи. Значи од 5 до 9 месеци е некаде отприлика за седење. Да се врти на име немам забележано од кога почна. Пак јас Не знам дали да почнам да не му давам да јаде дека само фрлам? Кога ќе дојде време за јадење лудница е дома, вришти, плаче, се удира со главата наназад… Како јадат некои бебиња? Имате ли некои финти, тактики, нешто било што?? Немам проблем да јаде само и да се шлака ама не сака ни така, никако не сака, не е еден ден, три месеци веќе… Сеуште мислам дека некаде грешам… Треба и да го одбијам и сега не ми е јасно кога ќе одбијам дали ќе пие ад или ќе јаде или така гладно ќе седи?
Има 6 месеци и уште не се врти кога го викам, како да не му зборам, нема проблеми со слухот. Ме заплашува некако.
Дали го викате само на име или и на прекари? Пример, ако почесто го викате “бебе”, ќе мисли дека се вика бебе, а не како што му е името.
Majki kako inhalirate bebinjava be? Go zemav onoj ko mece sto e demek inteteresno da i e ama ko traktor buci... ima li besshumen inhalator?
Мислам дека сите брчат и се гласни. Ние се инхалираме сите по дома или некој држи само така маска, пееме песнички, гледаме цртани, сликовници, изиграваме кловнови... Првите неколку пати беше неуспешно, но некако научивме финти што помагаат да седи мирен.
Неколку глупави трикови од мене, оти и јас со нејадачка работа си имам… 1. Мојата зинува јас кога пијам или јадам нешто, па кога и давам да јаде, пијам и јас чај или кафе на секоја голтка таа зинува и така јаде. 2. Обично кога се гледа со некој на камера повеќе јаде. 3. Многу сака вода да пие мојата па ја лажам со шишето да отвори уста и така јас да и подметнам…понекогаш ова и со глодалка го правам 4. Евентуално цртани, песнички, такви работи
Epa pokazuvajki jas poise se inhalirav od beba Drugarka me utesi vika se tepavme dokaj 2-2ineso god da naprai posle sama si drzi maskatq
И моето зверче почна да се исправа и се држи на ограда ид креветче. Дрвено е и се лупа цело време. Многу често знае да седне и да се џитне наназад со глава со цела сила. А имам дрвен раб на креветчето па се решетките. Ум немам. Ќе се испокрши.
Моето па на секој прекар одговара. Бубо, Симон, бебо, бебушко итн, секогаш се врти, дури и одвраќа на муабет по негово. Не ми е текнало до сега дека нема да си го научи името. Додуша и не мора да го викнеш, доволно е да му речеш "абе кај си ти" или слично, одма знае дека на него му зборуваш.
Мајки, бебе скоро 8 месеци, последниве 2-3 дена пред да заспие ја ниша главата лево десно со отворени очи. После нишањето заспива за 3-4 минути. Истото го правеше некаде околу четвртиот месец, па прекина и еве сега пак. Имате искуство? Има простор за грижа?