Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Подршка мама. Ние сме вака од 5иот месец навака. Сменив и млеко ама исто е.
    Згора на се и каши не сака.
    Не плаче воопшто за храна
    Стагнираме и во килажа.
    Пери носи сме.
    Ептен ни е забавно(facepalm)

2. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Кај мене барем каши јади колку толку, барем засега... на килажа 300 400гр отприлика, околу 7 и неш кг сме. Хаос незнам вака што ќе се прави. Ми иди тетрапак да земам да пробам(facepalm)

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Мајки кажете чаре како ја натерам ѕверкава моја да носи капче/шеширче кога шеткаме на сонцево? 11 месеци е, уште од поодамна научи да си ја вади капата од главата и сега оди стави и ја. Јас ставам она вади, јас ставам она вади и се смее :rofl:. Ја мачкам обавезно со кремче со фактор ама сепак сакам и капче да си носи ама не и не.

4. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    17.297
    А вакво нешто што се врзува си пробала мами? 7C2FEA33-5608-4560-A186-9FB58283530B.png

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Мајка овој проблем го имаме од рагање, нас само ни успева кога бројот на капчето е поголемо од што носи тој, не го осека изгледа стегнато и го носи додека не забележи дека има нешто на глава.Пробај можеби и кај вас ке успее (fingers)

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Па следно ми е со вакво да пробам ама мислам дека и со вакво нема да биде успешно пошо и капуљачата од јакната или од елечето коа ќе и ја ставам пробува да ја извади :lol:

Пробано и со таман и со поголема нема шанси :rofl:

На Dancewere и M1234 им се допаѓа ова.
  7. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Majkii, nareden vikend sme na svadba vo drug grad daleku od kaj sto ziveeme, nemame nikoj blizok tamu sto bi go cuval bepko pa ke mora so nas da go nosime, dopolnitelno sto i ke prespivame tamu bidejki e poveke od 3h vozenje so kola... Bi sakala da spodelite iskustvo so 7 mesecni bebinja na svadba, dali ke place od glasnata muzika i guzvata i dali postoi nesto sto bi mozela da mu go stavam na usinjata da se namali zvukot?

8. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    17.745
    Ако немаш избор и мораш да го носиш имаш на Banz антифони (пригушувачи на звук). Сега им се и со 20% попуст. Јас бев на свадба кога бебе беше 7 месеци ама го оставив дома да го причува ат и реално ништо не ни видов од свадбата, си се вратив порано дома :wasntme:

На Candyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Toa na 7mes moze i da gi vadi tie ne znam bas kolku ke go stitat.
    @Candyyy na planov sto go kaza ja bi ti rekla ostani si doma sekako svadba nema da ti se vidi tebe samo ke se izmaltretiras

10. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Bi ostanala doma da ne mi bese tolku bliska svadba
    Koga veke se maltretiram jas barem nego da go zastitam nekako

11. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Blagodaram mnogu, kade mozam da gi kupam tie?

12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.026
    Допаѓања:
    4.850
    Дали вашиге бебиња цицале палец, како сте постапиле? Најчесто за заспивање и навечер во спиење и некако ми личи сама нема да се одвикне и дека ќе имаме проблем, цуцла само ако и ја држиш во уста во истемпирано време ќе ја фати. Палчето е веќе иритирано суво, треба да шлапам креми, а она ги јаде. Почна од кај 2ипол-3 месеци поинтензивно. Инаку е 5месеци, ама по претпоставка дека некој го надминал проблемов ми е посоодветно тука. :D

13. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    17.745
    https://kidscarewears.com/
    Од тука можеш да си нарачаш

14. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Те разбирам во потполност како ти е е.Моето не сака ни чорапи,ни патичиња, ни капа, мака мачиме додека се облечеме и убедиме дека треба да се носи.
    Мајка ние бевме на свадба кога малото беше 4 месеци исто така на многу блиски роднина, но јас искрено не видов баш нешто од свадба.Бидејки младоженците имаа соба од хотелот таму си ја поминавме речиси цела свадба.Само пред да почне музиката и за време на вечерата бевме во салата,а за време на музиката не, беше премногу гласна,а тој не сакаше да носи слушалки плачеше со нив и ги тргаше.Ако имаат таква опција со соба прашајте, знам дека нема да видиш ништо од свадба битно ке дадеш почит што ке отидеш

На nevermet18 и Candyyy им се допаѓа ова.
  15. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Blagodaram mnogu

На Bubi*2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Edinstveno poradi toa i razmisluvam da odime, sekako za nas mami nema svadbii haha

На M1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    @kostovaivana
    Sansa nema ni kaj nas kapa, sesir, sto da e. Jas stavam ona vadi. Dzabe. Edvaj cevli nosi, i tie gi vadi. Ednostavno ne sakaat i ne, dzabe inat dzabe vakvi takvi kapi, sekako ke gi vadat, probav od site tipovi, i nezabelezitelno da i stavam i odma me sekava…tuuuku, nie 11 mes abe nisto zivo kolicka ne saka, race mi padnaa, sega se stopli, ne mozam vaka. Vcera vo park site vo kolicki labavo si setaat, jas so 100 kg bebe se prepotiv :( care za toa?
    Ova moe bebe, golem inaet znaci.. ni cucla, ni sise, ni kolicka, ni kapa, nit pa kaj nekoj drug vo race saka |( a prvototo dete nisto od ova, se sakase, i mnogu slusase. Daj mu cucla ke cuca, izvadi mu ja nikomu nisto…Ova zenskive se boli glava:@

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    19.033
    Валда сте размислиле, ама ај да си кажам... немате можност некоја баба тетка да повлечете со вас да дојде?
    Евентуално да одиш да се поздравиш/ сликаш и назад во хотел.плус и земи во предвид ако е летно заградена па се пушат цигари, пури, многу народ... :doh:
    Ако па немаш некој да земеш со тебе, секако пробај повеќе надвор шеткај го и ќе утепаш 1-2ч ќе се менувате со маж ти...

19. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    3-4 дена како главата ја врти лево десно кога и свири некоја играчка или кога има глодалка, или чат пат знае да се загледа во тв и така да и теони да врти лево десно со главчето. Увциња не се сигурно да болат би била плачлива.. што можи да е? 8+

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Запчиња

На Pacient srna и dipsidipsidipsi им се допаѓа ова.