Подршка мама. Ние сме вака од 5иот месец навака. Сменив и млеко ама исто е. Згора на се и каши не сака. Не плаче воопшто за храна Стагнираме и во килажа. Пери носи сме. Ептен ни е забавно
Кај мене барем каши јади колку толку, барем засега... на килажа 300 400гр отприлика, околу 7 и неш кг сме. Хаос незнам вака што ќе се прави. Ми иди тетрапак да земам да пробам
Мајки кажете чаре како ја натерам ѕверкава моја да носи капче/шеширче кога шеткаме на сонцево? 11 месеци е, уште од поодамна научи да си ја вади капата од главата и сега оди стави и ја. Јас ставам она вади, јас ставам она вади и се смее . Ја мачкам обавезно со кремче со фактор ама сепак сакам и капче да си носи ама не и не.
Мајка овој проблем го имаме од рагање, нас само ни успева кога бројот на капчето е поголемо од што носи тој, не го осека изгледа стегнато и го носи додека не забележи дека има нешто на глава.Пробај можеби и кај вас ке успее
Па следно ми е со вакво да пробам ама мислам дека и со вакво нема да биде успешно пошо и капуљачата од јакната или од елечето коа ќе и ја ставам пробува да ја извади Пробано и со таман и со поголема нема шанси
Majkii, nareden vikend sme na svadba vo drug grad daleku od kaj sto ziveeme, nemame nikoj blizok tamu sto bi go cuval bepko pa ke mora so nas da go nosime, dopolnitelno sto i ke prespivame tamu bidejki e poveke od 3h vozenje so kola... Bi sakala da spodelite iskustvo so 7 mesecni bebinja na svadba, dali ke place od glasnata muzika i guzvata i dali postoi nesto sto bi mozela da mu go stavam na usinjata da se namali zvukot?
Ако немаш избор и мораш да го носиш имаш на Banz антифони (пригушувачи на звук). Сега им се и со 20% попуст. Јас бев на свадба кога бебе беше 7 месеци ама го оставив дома да го причува ат и реално ништо не ни видов од свадбата, си се вратив порано дома
Toa na 7mes moze i da gi vadi tie ne znam bas kolku ke go stitat. @Candyyy na planov sto go kaza ja bi ti rekla ostani si doma sekako svadba nema da ti se vidi tebe samo ke se izmaltretiras
Bi ostanala doma da ne mi bese tolku bliska svadba Koga veke se maltretiram jas barem nego da go zastitam nekako
Дали вашиге бебиња цицале палец, како сте постапиле? Најчесто за заспивање и навечер во спиење и некако ми личи сама нема да се одвикне и дека ќе имаме проблем, цуцла само ако и ја држиш во уста во истемпирано време ќе ја фати. Палчето е веќе иритирано суво, треба да шлапам креми, а она ги јаде. Почна од кај 2ипол-3 месеци поинтензивно. Инаку е 5месеци, ама по претпоставка дека некој го надминал проблемов ми е посоодветно тука.
Те разбирам во потполност како ти е е.Моето не сака ни чорапи,ни патичиња, ни капа, мака мачиме додека се облечеме и убедиме дека треба да се носи. Мајка ние бевме на свадба кога малото беше 4 месеци исто така на многу блиски роднина, но јас искрено не видов баш нешто од свадба.Бидејки младоженците имаа соба од хотелот таму си ја поминавме речиси цела свадба.Само пред да почне музиката и за време на вечерата бевме во салата,а за време на музиката не, беше премногу гласна,а тој не сакаше да носи слушалки плачеше со нив и ги тргаше.Ако имаат таква опција со соба прашајте, знам дека нема да видиш ништо од свадба битно ке дадеш почит што ке отидеш
@kostovaivana Sansa nema ni kaj nas kapa, sesir, sto da e. Jas stavam ona vadi. Dzabe. Edvaj cevli nosi, i tie gi vadi. Ednostavno ne sakaat i ne, dzabe inat dzabe vakvi takvi kapi, sekako ke gi vadat, probav od site tipovi, i nezabelezitelno da i stavam i odma me sekava…tuuuku, nie 11 mes abe nisto zivo kolicka ne saka, race mi padnaa, sega se stopli, ne mozam vaka. Vcera vo park site vo kolicki labavo si setaat, jas so 100 kg bebe se prepotiv care za toa? Ova moe bebe, golem inaet znaci.. ni cucla, ni sise, ni kolicka, ni kapa, nit pa kaj nekoj drug vo race saka a prvototo dete nisto od ova, se sakase, i mnogu slusase. Daj mu cucla ke cuca, izvadi mu ja nikomu nisto…Ova zenskive se boli glava
Валда сте размислиле, ама ај да си кажам... немате можност некоја баба тетка да повлечете со вас да дојде? Евентуално да одиш да се поздравиш/ сликаш и назад во хотел.плус и земи во предвид ако е летно заградена па се пушат цигари, пури, многу народ... Ако па немаш некој да земеш со тебе, секако пробај повеќе надвор шеткај го и ќе утепаш 1-2ч ќе се менувате со маж ти...
3-4 дена како главата ја врти лево десно кога и свири некоја играчка или кога има глодалка, или чат пат знае да се загледа во тв и така да и теони да врти лево десно со главчето. Увциња не се сигурно да болат би била плачлива.. што можи да е? 8+