Leto ke e, sega vo juni i posle vo juli i bas taka razmisluvame deka poveke nadvor ke sme odkolku vnatre. Se dogovaravme nesto da dojdat so nas i brat mi na ednata svadba, a sveki na drugata, ama pak vo kraen slucai mora da bidime obezbedeni, a i dobro mi dojdoa vasite predlozi
Женскиве се опасници невидени. Мојава е пред проодување и многу сака да ја патка некој, да ја држи за рачиња она да оди. Вчера ја извадив од количка пошо збесна и немаше шанси назад, одвај се вратив, одвај. За инаетот чаре нема за жал
И ние бевме поканети на блиска свадба не отидовме. Се извинивме и откажавме. После свадбата отидовме дома на торта и им дадовме поклон. Бебето ми е најважно.
Здраво , бебе е 9 месеци 5 дена е со пролив му давам електролити но не ги сака , пролајв пробиотик му давам и внимавам на храната ориз, морков компир , банана јогурт .. но не застанува . . Дали и покрај проливот да давам ад пошто пие по 3 пати на ден . Да не не се дава млеко Пишете ми совет
Да не е рота вирус? Каква боја е проливот и каква конзистенција? Ако е рота не се препорачуваат млечнни производи.
Во вторникот дадов грав. Вчера во скоро во секоја мочана пелена имаше мала кака, по цврста т.е. како лепливо густо (* леле ама објаснив)...едно 4-5 пелени беа вака. Денес сабајле исто. Еве сега се искака обилно помеко (обично 2 пати си кака обилно) Дали вчерашната кака е од гравот....да не можела да се испразни одеднаш па така цел ден си какаше по малку.
Нема друго од што си викам. Сега од толку каки ја соблакам и газето и е црвено како на мајмунче, за греота. Маст за потпарено, флого маст? Смеам тоа така?!
Majki 6 ipol meseci sme, ima zelba da polzi ama samo gazot i nozete gi kreva a glavata i racinjata dolu vo krevet ili na pod i se frustrira po malku ja fakja safra......mozam nekako da i pomognam, da ja nasocam? So nesto da i napravam da i bide polesno ili toa e patot i taka ke nauci? Koga pravele vaka vashite malecki pocnyvale li so lazenje naskoro ili ke se iznamaci dobro?
Не ѝ се грижи, сама ќе научи со тек на времето. Долг процес е тоа. Моето долг период така пробуваше, па почна да се влече со едната рака и така да се движи, па дури после почна да лазе со сите четири.
Мајки бебето е 10ипол месеци, и има бели дамки на едното палче повеќе, а на уште 2 други прстиња само по 2 точки( ке ставам слики) Од што се појавуваат? Дали некогаш вашите бебиња/деца имале? Стојат така веќе 2 недели. Инаку бебе не јаде многу разновидна храна, обично житарки и овошје на сабајле,јајце, палента, павлака, урда... ручек почесто готови каши, несака месо да јаде, ама па не е под 600мл дневно Ад млеко измеѓу оброци. Читам дека укажува на недостаток на калциум најчесто. Да земам некој витамини да пие или како да изчезнат дамкиве
Фризерски салон Мали ѕвезди барај на фб, не знам оти не можам да копирам линк. Немам искуство и мене ми ги препорачаа, планирам допрва да закажам.