Здраво мајки. Ние сме 7 месеци и на крајов на јуни ќе одиме на одмор. Што се ми е потребно за малиов во однос на сирупчиња и слично. Планирам да понесам Бруфен, Парацетамол, пробиотик, електролити, синопен, фактор на мустела, спрејче за инсекти.. Дали е ова доволно? Во случај на пролив и повраќање незнам шо да земам?
И ние ќе идеме за една недела, кога бебето ќе прави 7месеци, Еве ми ја листата од педијатар: Пробиотик - за дијареа Електролити - за рехидрирање ( хип орс) Сируп Летизен - за алергија Камагел Фактор 50 Сируп парацетамол или чепчиња- при температура над 38.5
Не знам педијатарката рече само не е ништо. Не се бубулици не е нешто испакнато рамно е и мазно само црвено е.
Кај нас комарец кога ќе го касне така ни се појавува и после се воспалува. А и ако се потчукме со некоја играчка што има агол од што е бел одма така црвено му се прави.
Нигде И во Зегин и во Еурофарм ми кажа нема да го произведуваат повеќе. Земав замена некој на чико за после убоди..
Син ми мама и тата почна да кажува меѓу 12 и 13 месеци, онака убаво со значење, кога ни се обраќа. Околу 12ти месец се имаше случено на неколку пати така да ни се обрати, ама не постојано, а пред тоа само баблинг мама, баба, тата... Како и за сѐ, индивидуално е, некое порано, некое подоцна.
Мајки бебе 7++ сега ми дигна некоја темп 37.7. друго вака ништо нема до сега беше доле си играше не беше плачлива не беше ништо. Прашањето ми е следно: она бњќе јадеше доручек (мада оскудно) дали можам к.с. да и направам денес или да почекам до утре сабајле?
Мојата на 11 месеци почна да вика мама со значење а на 12ипол тата со значење и понекогаш баба. Иначе од логопед ми е кажано дека дете околу година треба да има еден збор со значење.
Пак јас, крвна слика мирна а бебе темп до 38? Некако не ми е јасно од каде темп. Се тушираме, поише на цицање и тоа е тоа. Педијатар уште не ми враќа