Мајки, бебе ми е 7месеци, овие денови приметувам дека многу "лесно" се плаши од обични звуци и ако е под се врти да види од каде е и пушта раце почнува да вриска.. Да се загрижувам ли? Ова го пишувам бидејќи стварно почна пречеста појава да е, и јас или татко му да повишиме тон се плаши...
Same here Почна пред извесно време. Јас мислев дека се исплаши од хилта пошто имавме мајстори во двор па не не видоа дека седиме седиме на тераса и ептен се исплаши. Сега знае да се исплаши и ламинатот ако скрцка. Ако се шетаме мотор ако помине или прогласена кола исто се плаши. Ваљда е период пошто ептен ни се генерација
Да не се ума исплашено од некој поостар звук во блиска иднина? Мојата така правеше еднаш кога задрема на улица и пројде од оние моторите големите што брмчат многу и ептен ја исплаши пошто и "пукаше" алспухот. После некое време од се се плашеше па и пројде.
Можно е, пред една недела пробавме оној кактусот што свири да му го покажеме, кога зема дете да се чука со главата од земја од страв
Јас од тука го нарачав ама пред 3-4 месеци https://flipshop.mk/product/смешен-кактус-за-танцување-со-повратн/ Ама џабе, многу е гласен и ептен го плаши
Јас од овде го нарачав https://www.facebook.com/TipTops.MK ама нешто со доставата ме измотаа од 150, 200 ја наплатија мислам. Инаку мојава не се плаши, кога ќе се раскенка и го ставам и ја буни ја прекинува и и прави друштво . Ја залажува некоја минутка.
Мајки совет, Димитар е 7+, кога почнавме со дохрана на 5+++ беше супер, се си јадеше, дури и количинско по 100 грама, но еве сега веќе две недели не јаде ништо. Демек заби искачаат зошто носето му тече и хрчка, навистина горните кецови побелени се, но он пробува две лажички и толку. Со долните кецови никаква мака немаше. Ладна каша, топла каша, блендирана, пасирана, омилената од слива и пак ништо, не отвара уста, нит песнички нит кловнови изигравања, цела кутија играчки и пак ништо. Исто како да сме на доење само. Не можам ни месо да воведам ни млечни од што не јаде. Оваа недела почна и да не цица ко што треба,педијатар вика здраво право бебе, ќе менува, период му е. Но не ли е многу две полни недели да одбива храна, еве почнува и трета зар две недели излегуваат забите?
Мајка и мојата беше иста со долнуте кецови и сега кога настина е пак иста, се додека нема суви пелени и кака не и се секирај, мојава со суви пелени беше можеше у 24 часа да протера со 2, па давав електролити. Пеобај течности само повеќе да вмесува, кај им е топло уште забите болаѕ, мака имаат... А да и скок у развој имаат тој период кај 34та недела па не се замараат со јадење мм
Мојата кога ги вадеше кецовите (сите 4 одеднаш) месец дена уста не отвараше за јадење и само на цицка висеше. А за едно забче целосно да порасне од кога ќе пробие треба еден месец.
Мајки беба ми е 4 недели. Ептен е исфрлана на лицето, како акни црвени и штом се држиме во раце или кога плаче уште толку се воспалуваат и се црвенеат. Еве веќе цела една недела ги има, нови излегуваат старите не се губат. Што да правам, нешто да мачкам?
@LazaLaza, на сликичката пишува за надворешна употреба, масажа на лицето и вилицата. Ја ипак не би есенцијално масло топикално на мало бебе, иако е масло од сладок бадем и нз какво цвеќе, па и Limonen што може да иритира.
Житарка со овошје Тиква Некогаш ако остане од ручекот повеќе истото го давам за вечера Исто можеш овошен јогурт, палента со кисело млеко, млеко со бисквити било која ноќна на хип...ова ми паѓа на памет
Jas najcesto ovosje davav, deka najbrzo mozam da spremam posle vrakanje od setanje, no se podrazmisliv da ne ne e ubavo navecer ovosje