1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Реално 1 месец не ти сменува ништо.
    Од друга страна пред 2-3 години ко беше епидемијата на морбили, од 6 месеци боцкаа ммр, кој знаеше тогаш дали детето има реакција на белка или на млеко или на нз шо..
    Ептен ми се контрадикторни.
    Ама знам дека те јади и подобро одложи малку. :|

На TanyaClover, Knizhevnik11 и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.168
    Допаѓања:
    10.589
    Со жолчка нема проблем, јаде веќе 3 месеци. Ама белкава а ја намачкам жар се прави на рачето. Нека пројде некој месец ќе и дадам да касне малку...
    Колкави сте вие? Јас сега си викам ај бар годинка да направи за белкава.

3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Поголемки сме ние...година и 5 месеци...нас вакцината ни ја закажаа на точно 12 месеци и 2 недели, ама беше болен две недели пред роденденот, симптомите беа типични за корона, ама не се тестиравме зошто седевме дома секако.. во меѓувреме бевме на контрола на Детска клиника, за друга работа и се видов со неонатолог што го водеше кога се роди...таа ми препорача да чекам до на пролет, има време ми рече ќе ја прими..ама дали заради тоа што беше болен или заради белката не знам искрено не препрашав..а памтам матичната уште кога беше мал за вакцинава ми го спомна муабетов со протеиниве и ми рече да не читаш сешто по интернет, порано се мислело така ама веќе препораките се сменати...сепак ти си знаеш...ако веруваш на докторот почекај

На IRBBB и Tea SK им се допаѓа ова.
  4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Дете на пријатели имаше на двете очи. Направија операција во Белград во болница Станков по препорака на неколку доктори. Идеално време за операција е некаде на 5 години. Пред тоа правеа само вежби. Е толку знам.

5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Фала ти пуно ќе се распрашам :hug:

6. medlove

medlove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Majki detevo e 11+,se gleda pocnuva da prooduva i se pogolema zelba den so den za odenje (da go drzam za racinja se razbira),seuste ne samostalno.
    Detencevo ne e nesto problematicno ili nekoe zverce ama ne znam sto mu stana od koga vleze 11 mesec nekako kako za se nesto e nervozen,kako nestrpliv,ne znae da poceka,saka se da fati sekade saka da odi ,ednostavno 200 na saat e.
    Dali imate iskustvo,dali e faza sto e propratna so prooduvanjeto ,ke se podsmiri li?:?::whew:

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    И тука да прашам, дали знаете каде може да се најдат оградички за кревет од мрежа поефтинки, да не се од бебе хоум или бебе центар? Screenshot_2022-07-01-19-07-11-517_com.android.chrome.jpg

8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Пи ки бебе маркет

На Knizhevnik11 и Mucika им се допаѓа ова.
  9. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Majki koi testenini gi davate na bebe? Isto i kako davate kakao me interesira, bidejki spored tabela od pedijatar ni pisuva kakao za ovaa vozrast

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Kakao vo kasa nekoja, testenini barilla ili domasni

11. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    A dali moze da dadam testenini iako nemam vovedeno jajce t.e zolcka

12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    4.858
    Јас тестениниве што сум ги купила се без јајце. Види им состав.

На Candyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas dosta rano i dadov jajce

14. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Можиш кускус да даваш или било кои тестенени без јајце.
    Какао со овошни каши, со банана најдобро оди, а можи и со пасирана банана само.

15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    4.858
    Како го даде мислам прво жолчка па белка или цело од еднаш.

16. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ај ако не ти е тешко сподели како го даде пошто по матичнава јас треба медец дена да воведувам јајце и успат ништо ново.

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Прво жолчка се воведува.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Lele da, toa i mene mi spomna deka koga voveduvam jajce novo ne treba, pa kako jas na bebe od 8+++ da davam se sto e do 8 samo poradi toa sto voveduvame jajce
    A i od taa pricina volku kasno ke davam jajce, bidejki mora mnogu drugi raboti da jadi veke, pa posle i jajca

19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas terav mesano blw so parcinja i klasicni kasi. Za regular nealergeni ne voveduvav si gi davav kako mi dojde ovosje zelencuk i slicno. Ne ocekuvav alergiska reakcija posto neame takva istorija doma.
    Za jajceto voveduvanje so 1/8 pa 1/4 itn mi bese smesno malce i bapnav cela zolcka vo kasa sekako togas ne jadese cela porcija bebe gleam nema reakcija izela sto izela. Posle nekoja nedela i namackav belka na raceto nemase reakcija i napraiv omlet. Ne ni pamtam kolku mes bese mislam 8 i nesto poso togas pointenzivno pocnav parcinja da i davam epten se dzapase.
    Za drugoto ne sum pazela ni gluten da vovdam ni za mlecni proizvodi.jade se i svasta do sega nemala reakcija od nisto ama jadac si e. Meso na primer od race mi go graba i parce sto mislam moze e tegavo za nea uspeva da go izede

Da dopolnam pedijatarot mi rece deka verojatno nema da ima alergii poso ja dojam a jadam se pri doenjeto baska sto neame ni jas ni maz

На IRBBB, Noranora, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Моево почна кашичките да ми ги бојкотира, ептен нешто малку ако изеде, вчера пасирано и дадов карфиол и тиквица (не баш убаво испадирано како ленти дојдоа не знам да објаснам) па кога фати до раце па јаде па јаде... Секако гладна беше па изеде и пола тегличка каша купечка. Е сега пробав да и дадам кашљ со киноа гледам се пружа по тањирот едвај 3-4 лажички дали изеде и не сакапе па се мислам да не е спремна за да гризе а од друга страна вчера и дадов кајсија да гризне па моташе тоа може 29 мин и на крај и го извадив. Не сум оаметна нити знам како да си го наранам детето очигледно