Мами дај кажете што би помогнало за заби. Малово еден ден имаше поретка столица, крвта беше ок, црп 17. Ама малку беше и настинат. Ама се тоа некако помина, ама забиве не мачат. Мачкам дентинокс и осанит гел. Ама некако не ни делува многу. Кажете искуства со нешто друго. Давате ли парацетамол за болка? Блокмакс?
Dali na nekojamu se ima slucen9 malovo mi e 10 meseci i ored dva dena na ednata grada ima kako topce mu e a drugata nisto bevme na doktor ke go sledime ako raste po 3 nedeli nekoja zlezda ima nekoj so slicno iskustvo
Кога почнаа да ви седат бебињата и дали вие им помагавте да почнат да седат или сами седнуваат? Искуства и совети ако може да споделите
Од 4 полни месеци сака се тегли се обидува, намерно го кочевме, сеа 6м полни како да изгуби интерес. Го ставам во количка, столче за хранење, и на кревет, во раце секако уште сака да седи но сам не се е се уште дигнал да седи. А на кревет седи сам не се навалува, ем без перници е.
Им треба време само да седне да почне да лази да се сврти да успее да седне. Ако на тоа мислеше кога сами седнуваат. Инаку на под меѓу нозе или на кревет за да не се лупне на назад од 6 негде седи, од полулежечка само се исправа од скроз легната не, јас ја седнувам.
Дали знаете дали има разлика помеѓу игралните на пи-ка бебе и нама.мк? Разликата во цена е скоро 1000ден.
Моево уште нема намера да седи, само главата ја подига кога е седнат на релаксатор или во количка а за седење абер нема уште, ај ваљда ќе биде наскоро
И моето од полулежечка ја исправа главата ама не седи сам, не го форсирам за седење ама ме интересираше од кога почнуваат самида седнуваат помалку. Се надевам ќе биде наскоро, може дека е голем и тежок па му треба време кога ќе почне да седи
После 6 месеци ја седнував и за една недела стабилно си седеше, сама да седнува почна на 7 ипол месеци, ќе се свртеше на меше ќе се дигнеше во позиција за лазење и ќе си седнеше. Од лежечка позиција да станува почна на 10 месеци, ако е малку подисправена или потпрена на перница си стануваше и предходно без проблем.
Што носевте за превенција и лекови на одмор за дете 1 година? за температура, алергија, прибиотик, капки за очи, дали се може да се купи од аптека без рецепт? Имам далерон, блокмакс, биогаја, чико ролон против комарци, крема 50спф. Со сируп за алергија и капки за очи немам искуства, па ако притреба што да земам, а и друго што треба
I mojata malan na 4 m primetiv na ednata grada ima topce pedijatarot mi rece deka toa bilo zlezda koe se stvorilo preku cicanjeto od hormonite na majkata, ke se sledi i ne bilo stasno.
Nie sega se vrativme od omor dve nedeli super pomina ama taman poslednata nedela fati nekoja bakterija pa so temperatura zavrsi efferangaloy ne i pomagase posto kacuvase 39 pa ni dadoa sirup brufen za deca/ bebinja, dokolku mozes i sakas kupi si go i toj za sekoj slucaj. Jas od slikata se ponesov
Моето почна само да седнува кога пролази, на 6 месеци а тек од сега почнува од лежечка позиција да седнува стабилно 8 месеци е
Зависи од бебе до бебе, моето тогаш пролази, сега и е хит да се држи за маса и да пробува да се движи по неа, мада се растреска 3-4 пати па како стравот да го напраи своето и престана.
Има и бебиња што покасно лазат, бебиња што не лазат воопшто. Зависи до бебето, не се нервирај не значи дека мора да лазат и дека до одредена возраст(месеци) мора да го направат истото. Секое дете прича за себе