Ко ќе не сум до него пуштам камера, бидејќи исто ко @Mom's_life што пиша се буди и не плаче, одма тргнува . Дури и на камера ко ќе го гледам знае од едно трепкање до друго да го најдам од еден крај на друг.
Исто како @Mom's_life ама ние на мсн си ѕвониме. Оградици не ти препорачувам, може да ги прекачат. Јас сега кога бевме на одмор и ни дадоа транспортнотно бебешко со до доле душекот. Ќерка ми успеа да се качи до горе. Прилично високо беше, а оградите за спална се кај кај пониски.
Фала ви,така ќе правам со два телефони. Првиот пат кога падна ме немаше цели две минути ем спиеше кога ја оставив. Спалната ни е мн висока го убедувам маж ми да го извадиме душекот и да го ставиме на земја
Мами кажете нешто испробано за спуштање на температура. Малово ми качи денес, кс добра, црп 10. Јас бев болна мислев деке е од мене, но педијатар ми вика дека можеби е од заби. Иначе вадиме сега забче, веќе грепка. Му дадов парацетамол, ама малку сум паничарка, незнам дали да разредам оцет на чорапчиња, дали смее или нешто друго
Парацетамол смееш на 4-6 часа ако температурата е над 38.6 мерено под пазуви. Под 38.5 можеш чорапчиња со оцет ако се топли ноџињата, туширање со млака вода без главче, под пазуви натопени туфери со разреден алкохол 50:50, расслечено бебе и хидратација.
Zdravo majki Ve molam da spodetete iskustva za toa dali na 9, 10 mesecno bebe koga ke si igra so nekoja igracka ili ako ima nekoj predmet vo rakata i gleda vo nego, dali koga vikate po nego na ime, ke se svrti ili prodolzuva da si pravi toa sto pravi vo momentot. Isto taka dali znaat kako so koja igracka treba da si igraat ili samo onaka gi fakaat, treskat, istrazuvaat ili stavat vo usta. Vi blagodaram mnogu
Малово ми има 39 температура, давам парацетамол ама не ни помага баш. Кажете ми дали да комбонирам со блок макс и како
Јас давав блокмакс последниот пат, од парацетамол не и се симнуваше, а од блокмакс одма, дозирање според килажа.Поздрав
Мајки на бебиња што сакаат цуцли - ви се десило наеднаш да нејќат? Не е ни преку ноќ, туку првата дремка заспа со цуцла, сеа за втората наеднаш ја плука, ја фрла, не ја сака ни блиску до уста. Обожавател си е на цуцлата, ептен ми е чудно вака наеднаш што се случи. Не се секирам, туку од 12 до сега е буден зошто не знае да заспие без неа, а од друга страна не ја сака. 9ипол месеци е
Да не е скината па му пушта воздух, колку е стара, да не е време за нова? Да пробаш да го заспиеш со цицање или АД, нишкање во раце, возење во количка...
Имам 4 исти такви, нови, ниедна не сака На ад е, не цица, успеав прееска така да го заспијам ама за пола саат се разбуди. Нишкање не дава за жива глава, плаче и рипа цел, нејќе во раце. Не знам што да праам, си викам може има некоја мака, може треба на лекар да го носам, се утепа од плачење и преморен е...
Дали плаче додека пие млеко од шише? Мене прво тоа ме праша педијатарот кога се сомневаше за воспаление на уво
Незнам колкаво е бебе, да не вади забчиња или во скок да не е? Пак со АД заспивај го ако ти успеало прееска или да пробаш со друга цуцла да купиш?
Само што видов дека е 1 ден од 7 скок со среќа нека ми е... Успеав во количка надвор да го заспијам, еве моментално спие. Со ад ќе пробувам од утре, нови цуцли имам исти ама џабе, ниедна нејќе. Тоа е јбг