Ах, кај мене и 30 мл ако пие ќе бидам среќна...3 голтки се нема напиено. П.С. Не е за смеа ич, ама ај...цицањето не вади
Stom deteto si e naviknato na voda, nema potreba od sokovi. Ako go naviknes na sokovi, vodata nema da ti ja pie. E sega zdravje koga ke bide pogolemo a e mnogu pribirlivo I ne ti jade mnogu ovosje, togas cedi sokcinja barem na nekoj nacin da prima vitamini. No Ako si jade normalno nema potreba. Sokovite iako se doma praveni sodrzat mnogu seker, podobro uci go da si go jade celo ovosjeto koe sodrzi I vlakna, i pomaga vo reguliranje na stolicata.
За 2дена полниме 11 месеци, сок сеуште нема вкусено, а водичка си пие. Не сум ни во план да му давам сок, доволно е вода и цице
Јас по цел ден му ја давам чашκата со κлунче да пие вода,тој повеќе се моκρи по облеκата отκолκу што пие,па следат пρесоблеκувања,но упоρна сум,таа голтκа што ќе ја испие,за мене е ρадост. Чај ниκогаш не пρоба,соκ не саκа воопшто,ни на хип ни домашен,таκа да цицето му е нон-стоп во усте
Aaa, I zaboraviv da pisam, sokovite pieni od sise so cucla ili casa so klunce predizvikuvaat rasipuvanje na zapcinjata zatoa sto nacinot na koj se pijat preku vakvite sisenca predizvikuva zadrzuvanje na sokot na zlabinkite I sekerot od sokot gi rasipuva zabite. Ako veke se odlucite da davate, pocekajte da porasnat da pocnat da pijat so cevka ili obicna caska
@joy1 за обравчето едно - и кај мојата некогаш е така ама сум приметила дека тогаш на таа страна подолго цицала или лежела....мислам дека не е страшно. Мојава вода ако се напие неколку лажички (6-7) после оброк и толку. Сок и чај не сака а не ни нудам сокови, од љубопитност пробав ама за течности мака мачиме. Единствено што цица како новороденче. Не фати ни чаша со клунче. И син ми беше така па дојде лето и престана да цица и почна да пие. Жед не се трпи, кога ќе бидат жедни ќе пропијат
И ние сме настинати веќе недела дена. Прво само носот и течеше, а сега целата е затната и полна со шлајм и кашла. А за сокови и јас купечки не и давам. Периодов дека слабо јаде па и правам домашни, ама не ги сака ни тие. И вода слабо пие, скоро ич. Само цица. Ме загрижува тоа што пелените не ги полни како порано. Многу често суви и се.
Леле и кај нас е така со пелените, многу често и по 4 саати пелената е како да е тогаш ставена...така два три дена и потоа се средува. Времево е 'лудо', јас не можам да се оправам а не па децата.
Majki sin mi e bel kako sneg so sivo-sini oci,a soncevo veke pocnuva da pece.Mislam deka e vreme da go mackam so faktor pred izleguvanje.Prasav dvajca pedijatri,i,normalno,dve razlicni mislenja Edniot vika nisto,samo kapce.Drugiot,min 30-ka faktor,krema po moj izbor.Vas sovet,mislenje,iskustvo...
И ние сме бели со сино очи но не мачкам сеуште со ништо.Уште е подолги ракави и тоа двослојно(боди и блуза) и нема потреба за џабе да и го мачкам телото со хемикалии уште од сега.А и сонцето не е јако.Што ке правиме во јули кога ке има Т од 40 степени?
Кремите со заштитен фактор се за над 2 години. На неколку така сум видела. Ти секако нема да го изложуваш бебето на сонце во најтоплите часови од денот. Капче би било доволно за утринска и приквечерна прошетка.
Ние сме често надвор од градскиве средини (во природа, на повисока н.висина) и почнав со употреба на кремче со фактор. Ставам само кога сме на терен, а во град сеуште не. Капче е доволно.
@zuto @joy1 ama pa go fakja sonce na licenceto,dzabe kapce,streata od kolicka...a kolku ne podnesuva sonce,ne mozam da vi objasnam.Malku da go fati direktno vo oci,lice,odma se pokriva so racinjata.Navistina ne znam sto da pravam...
Ами ти одлучи си. Јас сум многу бела и без фактор (висок) моментално горам и на вакво сонце. Син ми е исто бел и решив да го мачкам оти од сонцето му излегуваат црвени пликови под очите. Ама од друга страна пак сакам да го учам постепено на послабо сонце без крема, да му се навикнува кожата по малку. Тоа се наши искуства, ти види како реагира твоето и постапи како што мислиш дека е најдобро. Мислењата на педијатрите и аптекарите се различни.
Купи си Чадорче за количка ние си земавме од Џамбо раат сме,инаку и мојов не сака 5 мин сонцето да му оди во очи се нервира плаче,со чадорчето мака немаме убава и голема сенка држи...
Не припаѓам во оваа тема уште, ама си велам ај да ти пишам. Мене ми препорачаа една нова крема со заштитен фактор 45, комплетно органска (100% природни состојки). Таа и ја мачкам на беба оти и беба е многу бледа, аристократски тен - се зафркаваме, надвор кога ја гледам малтене модро делува... Деновиве сме излезени секој ден по 5 саати, особено претходниот викенд беше и на мало "сончање" во парк, и досега супер се покажала кремава, беба немала никаков проблем... Е нормално, кремата е скапа (1000 ден), ама па долго трае. На eco cosmetics е, со коала напред... Sun cream with pomegranate and sea buckthorn.
I jas prasav za krem na liceto i mi rekoa ili Eucerin ili Mustela Stelatopia. Ne se so zastiten faktor, no sprecuvale crvenilo i osip ili bruncinja na liceto ili delovi od teloto. I ovie bile bas za bebinja
Не знам дали е за во оваа тема прашањево или за во другата Авокадото може ли да предизвика многу гасови? Вчера јадеше малиот кашичка со авокадо, ориз и круша. Не дека нема гасови, ама вчера попладне и синоќа многу имаше, дури и се будеше од спиење неколку пати и многу испушташе гасови