Мојата е скоро 8 месеци кога е заиграна нешто ако ја викнам 3-4 пати ќе се сврти ако е расположена. А ако не е нешто зафатена, често реагира
8 месеци и реагира, е сега не знам дали дека некој вика па да дознае се.. бидејќи на сите нови звуци се врти и гледа од каде идат
Здраво на сите, прашањето не ми е баш можеби во соодветната тема ама нз каде да прашам. Дали имате контакт тел или веб/фб страна од агенција за дадилки? Или случано некој да има препорака за дадилка?
Ovie od banana gi nemame probano, natural gi imame probano i da kiselkasti bea, tie so biskvita i vanila blagi se. Po nekoja logika i ova od banana bi trebalo blago da e, vidi na sodrzinata dali imat vo sostavot mleko ili fermentirano mleko. Oti ovie natural vo sostav pisese fermentirano mleko.
Само кога е "презафатен" не реагира. Ако го викнам пример 50 пати во денот, од тие можда 2-3 пати нема да се сврти.
Ве молам за совет. Со ковид сме веќе 8 дена. Малово ми е добро сега, тт помина, апетит си има, весел е. Само кашлица сеуште не мачи. Додека е буден веќе почна секрет да искашлува, ама додека спие е хорор, се корне од сува кашлица. Што може да направам за да му олеснам? Пиеме антибиотик веќе 3ти ден, инхалации правиме. Нормално ли е во спиење така да кашла?Може ми се глупи прашањава ама немам искуство баш, прво дете ми е.
Нема глупи прашања. Јас давам чоколадо кога кашла така навечер, ама мојава има над 12 месеци, незнам колку старо ти е бебето и дали пробало чоколадо.
Инхалации со што? Дека моево исто кога така кашлаше, во систина ни рекоа не само со физиолошки, туку и со дексаметазон мешано, за 2-3 дена (3 пати на ден инхалации) помина.
Не, мали сме 8м. Дексаметазон и физиолошки, 2 пати на ден. Ама искрено не успеваме баш до крај да ја направиме инхалацијата. Денес ни е 3ти ден. Утре сме на контрола. Вака сум задоволна како се подобрува состојбата негова, само кашлицата во сон ме мачи, а и искрено ме плаши, не сум имала искуство
Мајки бебето кога имаше корона имаше и течни столици каде пто дупето му се направи црвено и како ситни брунчиња или пликчиња личеа. Сега е уште полошо направени се како ранички, мачкам судокрем како полошо да е од него. Пробав бекутан и на веледа ама ништо. Сакав да ставам слика во спојлер за да видите, ама незнам како одам на иконата за спојлер и ништо не успевам. Да напоменам од вчера почнав од нив и крв да бришам по малку.
Крема со цинк мачкај во тенок слој и ако можеш луфтирај го газето малку пред да му ставиш пелена,оставај го да дише кожата. Ќе помине,ама стварно боли. Почесто менувај памперс,ако осетиш дека се кака,веднаш потоа смени ја.
И мојава имаше такви ранички од бекутан со невен и поминаа, ама треба барем 3 дена и миење со хиперманган, тоа заборавив.
Софи пробај со маст за потпарено или од фрезидерм има со цинк…нас од сосема друга крема ни помина, ние имавме реакција на домат и газот лом две недели, ништо не помагаше ама една членка ми спомна дека главната состојка на кремот е алерген и затоа не сакам да ја рекламирам…ако сакаш пиши ми лп
Zdravo na site sakav da ve prasam dali e mozno na 16 mesecno dete da mu se kaci temp do 39 od zabcinja ,praveno e krvna slika so crp rezultati dobri doktorkata go vide vika samo od zabcinjata oti mu niknuvale novi dolu i ne mu se simnuva na sekoj 4 casa
Мајки фала ви на сите за брзите одговори. Нас докторката ни рече да мачкаме мукорил и афлодерм крема 2 пати на ден. Чекам одговор од педијатарот од Систина да видам нејзино мислење, овие кај нас не ми се многу сигурни. Една пријателка ми рече дека и нејзиното дете било вака и дека од оваа комбинација му поминало. Ама сега ми се јавиа дека во две аптеки го нема Мукорилот и замена ми даваат Канестен.