Chloramfenicol mast za koza preporacano od dermatolog poefikasno nema isprobano so site mozni kremi i so afloderm i kanesten kombinacija nisto samo so chloramfenicol ke vidite i sama
Може да му се слева секрет од носето и да го дразни да кашла. Пробај поткрени го душекот под агол од 45° од страната на главчето каде што лежи, би требало помирно да спие.
Да, го подигнав, за нијанса е подобро. А и навлажнувачот го пуштам со етерично од еукалиптус и имаме подобрување. Иначе ни ги прекинаа инхалациите и одма видов подобрување. Најверојатно го надразнуваа и поттикнуваа повеќе да кашла. Сега мислам дека сме подобри
Вашите бебушки имаат ли вруќинки? По цел ден е гол, го бањам по 2-3 пати во денот, го замивам по лице, по главче, по тело, и со вклучена клима сме добар дел од денот. И пак е целиот нафрлен. Дури веќе не сум сигурна дали се вруќинки или станува збор за нешто друго.
Aj nek go vidat za sekoj slucaj. Moeto nema a na odmor sme 40stepeni e. Imase koa.pocna zeskoto vo skopje ama 2-3 dena valjda dur da se privikne na letoto i tolki
Моето има околу вратот му се прават па му поминуваат и пак одново. Од жешкото е што се потат и моето е слабо облечено ама пак се прават. Зависи и до детето ако е како моето не застанува ни секунда и многу поти.
Да се испитува преку крв. 2 капки Пливит даваш? Тоа се 400ие, може да му се малку според тоа што ортопедот препорачува за моите. Јас давам 200ие по килограм, а преку лето обично се намалува дозата, но кај моите не намалив бидејќи мораат да примаат поголема доза. Сепак за се консултација со ортопед или педијатар.
Ортопедот нас ни рече исто ќе му даваш како и зимно време пошто сигурно не изложуваш бебе директ на сонце па да прима така вит Д директно. И има логика, излегуваме после 8 навечер, од кај ќе му е тој вит Д?
Па ние не излегуваме после 8. Не секој ден, ама после 5-6 или се бањаме во базен, или се шетаме или сме во двор. И онака денски излегуваме во двор. Под сенка е поголем дел од времето ама ваљда прима витамин Д. Шознам, не сум доктор.
Под сенка многу слабо, УВ зраците со директна изложеност треба да продрат до подолните слоеви на кожата (до прекурсорите кои треба да се конвертираат во вит Д) и така да создадат. Исто џабе е до прозор изложување и облечен ако си. Пробај ако не да проверите во некоја лабораторија.
Јас колку што знам за природно да примиш витамин Д е многу специфично. За наш регион е во одреден период од годината, во лето, во најжешкото и тоа на сонце, не под сенка. Тоа време сигурно не седите на сонце. И мене педијатарот вака ми намали демек лето, ортопедот ме скара.
Јас 4 и давам. И зимоска толку и сега. И педијатарот и пртопедот ми рекоа да не менувам. Консултирај се со доктор, мислам и по килажа нешто се дозираше. 200 по кило ли беше мислам, ќерка ми 8 кила, 4 капки.