Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moze saka sama da jade probaj i toa...em se zanjmava em lapa

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Nie kupivme, sega za sega samo so delot napred si igra i od napred se isprava, pozadi za rackata samo ke se krene ke stane i zirka napred nakaj igrackite, ke zemam da i pomagam da se fati i zaedno da dvizime ama nesaka odma sednuva... ke se pusti valjda 10 meseci e sega mojava, cel den stoi na ograda fatena i odi ama eve so ova ne se pushta...kako i da e ako ne e preskapo zemete go pa ako ne go koristi za odenje neka si igra so nego barem

На tina2018 и zverkica им се допаѓа ова.
  3. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Ти благодарам мами, сакам да купам ептен ми праат мерак, да си игра и да вежба исправање, моето е 8месеци

На tina2018 и Viki2021 им се допаѓа ова.
  4. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568
    Od koga pocnavte da davate pavlaka i jogurt koja marka i kolku maslenost

5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    2.558
    Од 8м, грчки јогурт со 10%мм

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    9.979
    Ќерка ми има проодувалка слична на оваа. Поклон и ја земаа, јас искрено не би ја купила. Лесна е, а бебе се ослонува целосно да неа. Ја има 3 недели, до сега се има едно 5 пати треснато кога станувала и се потпирала на неа. Иначе вака интересна е, ја шиба низ цел стан, мислиш пазари во маркет ама од аспект на безбедбост не е препорачлива.

На tina2018, zverkica, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Истото мислење го делам.
    Поклон ни е и нам. Ама е многу лесна. Со една рака ја крева во воздух.
    За паѓање е измислена.
    Можеби мојата е само таква, некоја кинеска е , лесна пердув.
    Мама вие кога ќе частите стапалки, знам дека одамна твојата манекенка се исправа и чуда прави низ дома.

Леле лјѓе само мојата е боса по надвор кога ја шетам и кога сака да згазнува на земја е исто боса.
    За сега ми е е океј ама сега кога ќе залади шо да и облакам какви патичиња, а не е проодена?
    Ништо не трпи на стапало.
    Башка малецко е 18ка мислам.(со луфта) :D

На zverkica и Tea SK им се допаѓа ова.
  8. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Од 6м, грчки јогурт со 10% масленост.

9. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    9.079
    Ние имаме дрвена. Во поглед на стабилноста мислам дека се по ок. Ја отворив пред два дена да ја склопам ама кога видов дека има милјарда делчиња се откажав па чекам сега на тато да му се погоди хороскопот па да ја склопи:D

На IRBBB, tina2018 и zverkica им се допаѓа ова.
  10. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.703
    По мене фрлени пари. Јас ја имав позајмено од пријателка на Chicco и не ме бендиса. Бебе се ослонуваше ама некако не сконта што треба да прави со неа , како да се движи, полесно и беше по намештај.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Isto. Nie na poklon dobivme nekoja plasticna lesna kineska. Jas od strav j ja stavav do zid i aj malce se podispravase gi fakase toa igrackite. Imase edna sto stiskas kopce svirat pesni omileni i bese si pustase muzika. 16mes e ednas ne zema da ja butka niz doma ko sto treba. Butka stolce, vovce kolicka trotinet ova nikako. Proode drzejki se za pokuknina i ogradata od igralnata. Mislam deka i na nea ne i izgledase stabilno ja mestev da odi nekolku pati ja gledam so strav ne i bese sigurna ic

На tina2018 и Tea SK им се допаѓа ова.
  12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Какво вовче/количка?

Изгледа истиот поклон го имаме :D

13. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Здраво мајки, имаме еден проблем малата незнае да се покака ама буквално без моја помош да му ги свиткам нозете и да ја масирам за мешето нема шанса сама да се покака а веќе сме 6+
    Прво проблемот почна само што направивме 40 дена бебе престана да кака како преку ноќ, се случуваше да не се покака по цела недела, носена на педијатар нормално викаат кај доенчиња ама ај ќе дадеме вештачко ( Novalac IT ) да не фати запек, во прво време делуваше еден оброк формула и еднаш дневно ќе се покакаше, со тек на време го навикна и пак почна да се кака на 3 до 6 дена секогаш со помош со вежби и масажи, сега веќе почнавме со цврста храна и ја осеќам дека ја мачи но незнае, на педијатар ми велат слива давај избегавај ова она, давав слива цела недела со праска со круша но пак исто незнае, на три дена кога ќе ја осетам дека има тегоби ја легнувам отвараме памперс и ја масирам ја виткам да се покака, прво излегуваат камчиња од прв ден, погусто од втор ден и течно од веќе трет ден храна, му се случило на некоја мајка детето да не знае само да се покака, мајка чии деца се на ист датум родени како мојата ми вика по два пати во ден какаат тоа нас ни се нема случено од пред 5 месеци, дали да барам да направиме некое испитување зошто на педијатар ми велат секој пат нема ништо давај формула давај слива, кога ни тоа не делува

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    9.979
    Прави чуда ама да се потфати за нешто. Сама да се пушти, коркач жив е. За раче кога ја држиме, оди. Има еден шатор завчера се фатила за врвката за затворање се држи и оди околу него. Како мислиш стабилна врвката :D. Онака колку да се пипне за нешто да не е скроз сама пуштена.
    За надвор земавме Најк ние 19.5. Ептен и се погодија. Лесни се, одма знаеше како да се движи во нив.

На brm_brm и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  15. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Nie babygal koristime Ili na bekutan vitaminska ama od prvata sum pozadovolna ako ima cevenilo mackam so mustela so cink I I minuva od 2-3 mackanja.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Probaj da I dades muskat tikva ona proteruva suvi slivi ako ne se doma suseni Imat konzervans koj ne e bas za bebe I smokvi ima sega zreli povari malku pa daj vo kasa neznam s ezi dali smee bebe jas I gi varam ama I probiotik sekoj den koristime od radjanje.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Гледам има некои што се полнат со вода,само незнам колку тоа помага за баланс, ептен се убави вака на изглед за забава за бебињава,ама ќе размислам дали да купам ако се толку нестабилни

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Мислам дека бебето голтна ластиче за коса од тие минијатурните ама не сум сигурна. Што да се прави?

19. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Уфф на никој не му е погодена значи, фала мама, по се изгледа нема да ја купам

20. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Сакав пластична демек и поефтина е ама не е за ризикување чим се толку нестабилни