Nie kupivme, sega za sega samo so delot napred si igra i od napred se isprava, pozadi za rackata samo ke se krene ke stane i zirka napred nakaj igrackite, ke zemam da i pomagam da se fati i zaedno da dvizime ama nesaka odma sednuva... ke se pusti valjda 10 meseci e sega mojava, cel den stoi na ograda fatena i odi ama eve so ova ne se pushta...kako i da e ako ne e preskapo zemete go pa ako ne go koristi za odenje neka si igra so nego barem
Ти благодарам мами, сакам да купам ептен ми праат мерак, да си игра и да вежба исправање, моето е 8месеци
Ќерка ми има проодувалка слична на оваа. Поклон и ја земаа, јас искрено не би ја купила. Лесна е, а бебе се ослонува целосно да неа. Ја има 3 недели, до сега се има едно 5 пати треснато кога станувала и се потпирала на неа. Иначе вака интересна е, ја шиба низ цел стан, мислиш пазари во маркет ама од аспект на безбедбост не е препорачлива.
Истото мислење го делам. Поклон ни е и нам. Ама е многу лесна. Со една рака ја крева во воздух. За паѓање е измислена. Можеби мојата е само таква, некоја кинеска е , лесна пердув. Мама вие кога ќе частите стапалки, знам дека одамна твојата манекенка се исправа и чуда прави низ дома. Леле лјѓе само мојата е боса по надвор кога ја шетам и кога сака да згазнува на земја е исто боса. За сега ми е е океј ама сега кога ќе залади шо да и облакам какви патичиња, а не е проодена? Ништо не трпи на стапало. Башка малецко е 18ка мислам.(со луфта)
Ние имаме дрвена. Во поглед на стабилноста мислам дека се по ок. Ја отворив пред два дена да ја склопам ама кога видов дека има милјарда делчиња се откажав па чекам сега на тато да му се погоди хороскопот па да ја склопи
По мене фрлени пари. Јас ја имав позајмено од пријателка на Chicco и не ме бендиса. Бебе се ослонуваше ама некако не сконта што треба да прави со неа , како да се движи, полесно и беше по намештај.
Isto. Nie na poklon dobivme nekoja plasticna lesna kineska. Jas od strav j ja stavav do zid i aj malce se podispravase gi fakase toa igrackite. Imase edna sto stiskas kopce svirat pesni omileni i bese si pustase muzika. 16mes e ednas ne zema da ja butka niz doma ko sto treba. Butka stolce, vovce kolicka trotinet ova nikako. Proode drzejki se za pokuknina i ogradata od igralnata. Mislam deka i na nea ne i izgledase stabilno ja mestev da odi nekolku pati ja gledam so strav ne i bese sigurna ic
Здраво мајки, имаме еден проблем малата незнае да се покака ама буквално без моја помош да му ги свиткам нозете и да ја масирам за мешето нема шанса сама да се покака а веќе сме 6+ Прво проблемот почна само што направивме 40 дена бебе престана да кака како преку ноќ, се случуваше да не се покака по цела недела, носена на педијатар нормално викаат кај доенчиња ама ај ќе дадеме вештачко ( Novalac IT ) да не фати запек, во прво време делуваше еден оброк формула и еднаш дневно ќе се покакаше, со тек на време го навикна и пак почна да се кака на 3 до 6 дена секогаш со помош со вежби и масажи, сега веќе почнавме со цврста храна и ја осеќам дека ја мачи но незнае, на педијатар ми велат слива давај избегавај ова она, давав слива цела недела со праска со круша но пак исто незнае, на три дена кога ќе ја осетам дека има тегоби ја легнувам отвараме памперс и ја масирам ја виткам да се покака, прво излегуваат камчиња од прв ден, погусто од втор ден и течно од веќе трет ден храна, му се случило на некоја мајка детето да не знае само да се покака, мајка чии деца се на ист датум родени како мојата ми вика по два пати во ден какаат тоа нас ни се нема случено од пред 5 месеци, дали да барам да направиме некое испитување зошто на педијатар ми велат секој пат нема ништо давај формула давај слива, кога ни тоа не делува
Прави чуда ама да се потфати за нешто. Сама да се пушти, коркач жив е. За раче кога ја држиме, оди. Има еден шатор завчера се фатила за врвката за затворање се држи и оди околу него. Како мислиш стабилна врвката . Онака колку да се пипне за нешто да не е скроз сама пуштена. За надвор земавме Најк ние 19.5. Ептен и се погодија. Лесни се, одма знаеше како да се движи во нив.
Nie babygal koristime Ili na bekutan vitaminska ama od prvata sum pozadovolna ako ima cevenilo mackam so mustela so cink I I minuva od 2-3 mackanja.
Probaj da I dades muskat tikva ona proteruva suvi slivi ako ne se doma suseni Imat konzervans koj ne e bas za bebe I smokvi ima sega zreli povari malku pa daj vo kasa neznam s ezi dali smee bebe jas I gi varam ama I probiotik sekoj den koristime od radjanje.
Гледам има некои што се полнат со вода,само незнам колку тоа помага за баланс, ептен се убави вака на изглед за забава за бебињава,ама ќе размислам дали да купам ако се толку нестабилни