На адаптирано е, не цица, од 4 месеци почнав да му воведувам вкусови. И јас мислам дека е многу, но не сака млеко, бара храна, млекото го плука.
Јас да сум на твое место нема да се секирам. Ќе му дадам да јаде. Ќе почне да вади заби и ќе има прекини секако. Не би се грижела се додека тоа што го јаде е домашно приготвено и од здрави намирници. Единствено не би воведила вечера, тоа понатаму. Плус како што кажуваш е и подвижно (лази), му се јаде едноставно. Ама тоа сум јас. Сепак мислам да се консултираш со педијатар, за да си бидеш на чисто, остави тоа ние што си правиме 'чамче муабети' тука, сепак ќе го види како се развива детето и ваљда знаат подобро од нас.
Majki od kade kupuvate toplinki i patiki za poroduvanje za bebinjata, a toa da ne e kegi shoes. Ok im se niv no nema brojcinja za toplinki, od 13 pocnuvaat
Никаде не најдов топлинки 19ка. Сегде кај што гледав од 21 почнуваа, преголеми и беа. На крај чорапи со кожа одоздола и изнакупив. А патики од Спорт Вижн Кидс и земав, Најк.
Да видиш на топлинки.мк на фб нз дали имаат веб страна. Јас цело време купував за ќерка ми од таму многу добри беа.
А можеш да ми кажиш како одат бројчината? пример споредба со патики? ми пратија тие табела, ама нзн дали тоа е должина на влошка или како? лани имав топлинки од чико, број 21, на енци менци пишува за 21 должина на влошка е 13.3 цм ја ваѓам влошката ја мерам таа 14..истото и со најк патиките ми се деси, на нив пишува 13 цм мерам влошка 15..и сега не знам како да се ориентирам на овие, а ми се бендисаа едни, сакам да порачам
Мислам дека должината што ја пишува на обувките е за колкаво стапалце е, а не е должината на влошката. Нели треба да е поголема влошката од стапалото? Барем така мислам дека се ознаките
Може може не ми текна на таа логика, ама па знаеш што ме буни, најк носиме се уште 22, на самата патика пишува 12 цм, стапалото ни е 13 цм, а влошката е 14..и сега
Да да така, затоа носиме 22...ама тогаш не штима логиката дека бројката што ја пишува на патиката дека е должина на стапало, бидејќи на најк пишува 12, а стапалото ни е 13, а на патиките уште има простор напред...затоа не знам како да нарачам топлинки..лани ги нарачав од чико на тепка, ама лани ни беа само за да не ни се ладни нозете па и големи многу да ни беа немаше гајле, ама годинава сакам да му земам точни, зошто му се за одење
Да да кнап ни се само пола цм има напред ќе ги менуваме сега неделава…муабетот беше за цм што ги пишува на патиките или на топлинките…пишува една бројка на цм а влошката е друга бројка…муабетот беше како да порачам топлинки кога не знам што им значи табелата со бројчиња..иначе за во живо и јас ќе пробам ќе видам, работава е за порачување онлајн
Cm mislam se kolkavo treba da e stapaloto a ne vloskata. Zatoa vloska 14 za stapalo 12. Vaseto stapalce e 13 i e knap. Nemoze da se cm za vloskata koa doma mozes samo stapalo da meris
Не знам...многу ми е нелогично...на интернет зошто тогаш ги пишува цм...сакав топлинки од топлинки.мк да нарачам, ми пратија табела ама не ми кажаа што значи табелата..должина на стапало или влошка, а сега не враќаат..нека си седи босо детево