Исто пред 7 скок после 6 скок нешто се изремети, мислев 7 ми подранил се извадив од памет да не остане на 1 дремка. Неќеше да спие никако недела дена. Сега неколку дена веќе, 2 пати по 2ч преку ден спие и тоа легнуваш со неа се врти и кома, навечер стандард 2-3 пати за цицање станува. Се плашам да не се смирува пред 7ми скок да распали .
Стварно незнам по дата на раѓање не сме во скок, а по термин сме во 7ми. Ама досега се сум се водела по дата на раѓање. Како и да е се надевам дека нема долго да трае
Збореше пред 9 слогови мама тата баба дада, ајде ете ѕе покасно, уште не лази на коленици, не се исправа сама, чекори додуша не и ни правам ја оставам сама, ама не се кренала, не знам креветче, пиклеров, играчки јок, многу е претпазлива Зборовиве без значење и се уште пошто мене баба ме вика
Па кај нас беше едно две недели може. И навечер по два саат си седеше, играше, се качуваше на мене, си збореше. Мислам дека чим пробува сигурно тоа ја мачи навечер
Да се надоврзам и да прашам; Мојава стои, оди по мебел веќе месец дена и слични акробации изведува. Да не ќе проодува па вака да ми се понаша? Има шанси или тресам празна слама, си барам причини
Абе ништо чудно. Некаде баш читав дека тие период се турбо па дури и во спиење сакаат да прават се што прават преку ден. Твојава како тргнала ќе ја праќаме по цигари уште малце изгледа
Па да, ноќе ми станува на креветче и ме гледа целата окезена. Ја легнувам, заспива за 30 секунди И така катаљон пати во текот на ноќта, посебно накај 4 сака да си поплаче оти си ја легнала мислиш сака исправена да спие. Абееее
Многу ретко 3, најчесто 2. Првата околу 3ч од станување, и траа 2ч, втората по 3 или 4ч од првата, и некогаш трае 1ч некогаш 2ч. Трета ако се умори од играње пола саат, ама најчесто ја скокнува.
Си мислам дека нема да е зборлив на мене, ќе биде на татко му. На мене е пргав. По цели денови се стои.
2 дремки од 6 месеци има, многу рано ми скрати некако. На 9 месеци и се случи и со една да е . Може да има 3, веројатно пократки се, ама нормално е.
Од 7 месеци оди по мебел сега е 13 уште не се пушта да оди сама. И јас си викав абе ќе прооди на 10 мес
Мајки Што прегледуваат на систематски преглед на 9 м? Вакцини немаме веќе до годинката нели . Колешката му рекла на мм да го носи задутре на систематски. Па ме интересира што ќе му "прават"
Па ни внук ми не го носеле на ваков преглед. Не е кај педијатарот туку кај вакцинацијата. Ич не ми се оди. Систематски преглед на бебе
Главата ми е хаос...сменета ни е пелената навреме од кога беше новороденче си користиме бекутан влажни и бекутан памперси што е сега оваа по малку крв ни пушта на бришење.. Извинете за сликата вака