Стандард преглед ко кај педијатар. Мерење,проверување на коски,глава..(ова за д3) крвна слика ако сакаш, како е со моторика, до кај е со лазење,станување.. и некој совет плус.
Valjda ne e odednas ova...ke mackas debel sloj krema so zink i batali vlaznite sea pamuk i voda imas na babylove golemi tuferi za faz brisenje. Mojata bese slicno pred 6-7mes ama imase proliv i taze trgnata u gradinka ne ja mackaa tamu ni presoblekuvaa redovno valjda. Ke se sredi samo poleka mackaj i poleka brisi
Јас не користам влажни, освен во природа ако сме. Користам крпчиња од зегин на то то, ги мокрма со вода и бришам, или под чешма го мијам.
Ако не сте биле на педијатар, носете го. Можеш од зегин да земеш антисептик-Октенисепт спреј за прскаш.
Бев денес ми рекоа да не користам влажни да мијам со вода ни дадоа крем на природна база и на секоја пелена кај курето и тестисите да ставам стерилна газа па да затворам пелена ако не се повлече за 2 дена пак да одиме...
Здраво мајки што им давате на вашите малечки да јадат инаку ние сме 12 месеци.....,што им подготвувате од манџи и по колку пати јадат во текот на денот ? позз
Колку се движи хгб кај 9 м бебиња ? На моето денес беше 13.1 Маж вели одличен бил, на систематски докторката само рече дека е солиден. Ме интересира колку се движи хемоглобинот кај другите бебиња на оваа возраст. Неверни Тома сум, дур не слушнам овде како се движи кај другите , нит доктор ме интересира што вели нит маж
Како бе солиден супер е. Во нашава референтна вредност еве гледам 13.9 е горна граница. Нас околу 12 ни е.
Мамички дали после температура да напоменам не беше висока, најпоке 38,2 достигна, имаше 4 дена така и после 4 дена од температурата има осип околи пеленскиот дел, на ноџињата, на коленцата, стапалата и под мишките. Беб на педојатар ми рече таков вирусот демек е после тем да има осип. Еве синко е така трет ден и мн сум загрижена искрено, има мали црвени нафрлен и само тоа е . Дали сте имале вакво искуство?
13 ипол месеци е мојава, ми се чини јаде по цел ден. 3 главни јадења и 3, 4 ужинки има. Јаде се ние што јадеме, само не и давам пржено, мелено месо, свинско месо и лиснати, грицки, глупости такви не и давам, да речам нездрава исхрана не и давам. Манџи сите ги јаде, тестенини исто,зеленчук, овошје се јаде, лепче намачкано, житарки, мафини, проја, млечни производи се јаде.
Џабе се стресирсв да Не го направам дебелуцко синко на волку јадење . Супер си е , 9, 6 кг и 73 см долг. Докторката вели полека и ужинка да воведувам , ама не ќе да ја послушам. Мислам дека три солидни оброка е сосем доволно до годинката . Нели ?! Рано е за ужини , така мајки ?! Ќе треба само пред спиење да пие млеко ако давам ужини , вака ми пие по два пати дневно , пред спиење и некогаш се буди и ноќта и пивнува по 100че
На првото на 9м му воведов ужина бидејќи тргна во градинка, млеко пиеше кога ќе стане и пред спиење. Еве го година и 10м уште пие толку млеко. Сакам да скратам но не знам како. Второто еве го скоро 11м/корегирани 8, уште се бориме со втор оброк. Кога го има кога го нема. Ако мислиш дека му е рано за ужинка почекај.