Јас што читав после година се дава ужинка. Така и планирам. Мојата не ни има 3 солидни оброци уште, ама ужинка не планирам пред година да воведувам, ужина ќе и биде млеко до тогаш.
Може некоја мајка да ми пише распоред на јадење, дремки и спиење на 11м бебе? И дајте ми предлог за ужина.
10ч. Будење 10:30 Доручек 13:30 200мп ад 14:00 дремка 16:30 ручек 19:30 вечера 21:30 200мл ад и со тоа заспива Се случува од дремката да се разбуди после 1ч и со тоа му вметнувам 2ра дремка накај 18ч пошто ептен станува кенкав и многу му се спие и го будам за 45 мин. Па вака ќе заспие во 22:30 дури и со тоа утредента ќе стане покасно и ќе има 1 дремка. Така да наизменично е, еден ден така, еден ден така. Ама оброците така некако остануваат. Ужинки нема уште, планирам после 12м да почнам, вака му е таман сеа за сеа.
Мрднавте ли со килажата барем? Јас се откажав од мерење, немам сили. Ќе одам на мерење лелеее се радувам шо ставила 100 грама за месец. Ќе дојдеме дома, ќе се искака до вечер 2 пати. И ај радувај се
Мајки како давате д3? Мојата 10++ никако не сака да ги испие. Гледа дека ги земам и ја затвара устата се смее и бега нема шанси да и ги дадам капсулите. Пред некој ден ги истурив во лажичка па мислеше дека е храна ги испи па кога почна да кашла да плука.. До сега не сум и дала сокче ама се размислувам да и ги дадам со малце сок не бива мора да ги испие. Ај ве молам споделете ако сте имале сличен проблем што сте презеле. Фала
Јас прво давам млеко па доручек. Па пак млеко па ручек, па уште двапати млеко. Сеа ќе воведеме и вечера. Да прашам подобро е прво млеко па доручек или доручек па млеко?
Еј врска немам, не е мерена од јули. Ама вака ми личи ко поправена кога ја држам. Манекенската става уште и е тука, шпагетка права на мајка
Заборавив да пишам дека се буди во 7 и пие млеко и продолжува да спие, па затоа му давам прво доручек наместо млеко Искрено не мислам дека некако е правилно, води се по бебе и тоа е тоа. Како ви одговара вас, така.
Мајки бебе од вчера ми настина. Цел ден значи многу често кива и нонстоп му тече носето, преку 15 пати го имам исчистено со носко инаку неможе да дише. 3 пати ставив Синомарин спреј и одма пак си тече исто како да не е чистено. Еве никако да го успијам, сака да го цоца цоцето ама неможе да си дише убаво. Вака си е весел и многу си лигави мислам дека и забчињата плус го мачат, горе едното ни е излезено и другото е набабрено и рацете само во уста му се. Како да му олеснам ?
Ме интересира вака од секрет може ли да спушти на гради, не кашла само кива? Денес не го водев на доктор може погрешив. Уште не го заспав од 2 ипол е буден.
Штом не кашла не верувам. Можеби има зголемен секрет од забите. Освен да чистиш често носе, да го избањаш на главчето наведнато да истураш топла вода да му се слеат мрсулчињата, да пробаш и со кромид до главчето кај што спие друго не знам. Не заспива од што му смета сега секретот за тоа чисти колку има потреба.