Imas vo bebehome so nogavici ama nekako tenka mi se vide. Bez nogavici ima i tamu i okaidi. Jas zemav edno ko skafanderce e so rakavi i nogavici od wenice i fino debelko. I stavam bodi na preramki i toa super i e
Tuka nekade sme majka samo sto kaj nas primer koga ke rucame mozi daa ja otspieme i mlecnata kasa ii mlekce nema da se napieme mi e straf da ne padni na kilaza a na kontrola sme nareden mesec
Има по детските продавници, јас купив летна, на почеток кога беше помало спиеше, сега на скоро 9 мес нејќе ни да чуе пошто сака да се врти во креветчето.
Мама има една страна нанам.мк таму имаш и зимски и летни вреќишки со ногавици разгледај мислам сека се македонско производство, а и некоја мама тука на форумот ги пофали многу.
Мајки здраво, Бебо е 11++ е сега имавме проблем со патики ама тој го решивме некако, проблемот со чорапите го решивме со хулахопки другачие не бива се беше боса НАЈГОЛЕМ проблем ми е капата. Само што ќе ја види плаче,бега, се крие и да и ја ставиш некако со сила на глава повеќе од 2 секунди не издржува. Никкви капи нејќе дури и таа од бањарката додека не ја тргне се дере. Не може цела зима да седиме дома па ме интересира доколку некоја мајка имала ваков проблем како го решил? И со оние капи што се врзуваат доле сум пробала не бива ќе се удави ако треба ама ќе ја тргне и стварно немам памет веќе како да инставам капа а греотка е дома да сме 24/7
Се надевам дека и мојава ќе е таков случај немам нерви веќе за нејзиното нејќење на глава ништо а најмалку капи. Кога ќе ги видам надвор сите деца у капи и уште коментарине на бабине ми фалат а главата нели му е ладно на бебето? види носот и тече од што нема капа
Здраво, пишав во групата од 0 до 6 но немав одговор. Бебето ми е 5 и пол месеци, се добро си напредува но имам забележано никако не сака да држи тропалки, глодалки или некои играчиња в раце. Ќе ги фати само 2-3 секунди и ги фрла. Дали е рано за да држи? Јас му ставам во раката ама не сака дури и мислам дека има спротивен ефект. Едно време и шишето ќе си го подржеше сега веќе не сака. Дали треба да превземам нешто или едноставно да си го оставам бебенцето кога ќе сака тоа тогаш. За две недели сме на вакцина па ќе прашам и таму ќе го видат на преглед за 6 месеци. Исто и за спиењето. Спие од 7 до 6 сабајле без разбудвање на АД е. После во текот на денот после 2-3 сати активен дремка обавезно од 40 мин до сат. 3 или 4 дремка некогаш. Нормално е толку да спие?
Мами од што може да и е ова на малата ? само на едната страна од обравчињата имаме инаку сме 10-месеци
Нели го мериш? Јас го мерам секој месец, а на почетокот и почесто. Ќе ти каже доктор колку и како напредува. Секое бебе е различно, со свој развој. Ако си става на килажа, кака, мочка, добар е. Дај му топче, нешто поголемо да фати. Они истражуваат различни текстури тогаш. Моево е 9 мес и сега лази брзо, се исправа да стои со помош и вика абабаббабаба, а да, и пее гласно кога сме излезени. Бебињата не имитираат нас.
Не е рано за да држи. Ама велиш држи. На доктор ќе добиеш одговор на прашањава, матичниот педијатар или тој кој ве следи овие 5 месци му го следи и развојот, тој е најсоодветен да ти каже како да постапиш. Многу неблагодарно е од овде некој да каже дали треба да преземеш нешто или да го оставиш, најдобро докторите. За спиењето ми личи ок.
Држи многу кратко. Матичната ми вели нема гајле секое дете различно, да не си стварам притисок со развојот дека е добар. Ќе прашам и друг доктор.
Мерен е и се е во ред, крева на килажа, си го пие млекцето, сега и храна внесуваме полека само ова со тропалките и држењето предмети. Му давам да држи различни предмети. Ќе прашам и друг доктор бидејќи матичната ми вели дека е ок и дека секое дете е различно.
Majki malata e 8 meseci sega nekoja nedela ima i poveke mozi malata koga ke zaspie obicno kaj 19h-20 mora ednas da se rasplaci i toa onaka so solzina, ako prezaspie se slucva uste ednas da zaplaci sto vo momentot nejki ni cucle ni tapkanje po gazeto edinstveno ako ja krenis togas ke se smiri po malce ke se razbudii i pak ke cimka po malce znaci ova se slucva samo vaka navecer a predhodno normalno ke ja zaspiev ke se razbudese ama ne so placenje kako sega dali e period ili da ne e poduplasena ama me cudi zosto samo navecer e vaka
Заби се и мојот е ист си имаат болка и јас исто додека не го кренам и гушнам не прекинува гушкајте се