Ви се има ли случено бебето да се затресе на секунда како да му е ладно? Додека ја хранев се затресе лево десно со главата и рамењата на секунда (како ние што се затресуваме кога наеднаш ќе ни дојде ладно). И вчера се случи некој пола саат по бањање, иначе до вчера се нема случено. Облечена е во боди по кратки и шпикозни без чорапи, ама не верувам дека и е ладно, греење беше пуштено. Што може да биде?
Можно е, јас тек вчера сфатив дека штом дува со устата и се тресе - си мочка. После бањање или кога го мијам или менувам пелена му доаѓа ладно и си мочка
Не многу често, ама и се десило неколку пати. И на јадење, некогаш и кога си игра. Не сум се замислила зошто е. И нас ни се случува и она е човече па ваљда е нормално.
Zdravo mamicki, sinko site pati dosega koga se nastinal sum korustela isomar monodozicki so se i vlecela so pumpica Nise frida. Sega sakam da slusnam iskustva dali e podobro da zemam Sinomarin so e vo vid na sprej i becutan ili dr aspirator?
Мајки здраво, Малата ми е за една недела годинка кој чај и каков им давате на вашите? освен вода и електролити што ги пие кога има потреба никаков чај од овие бебешкиве не сака ни па сок.
Nema potreba da forsiras. Moeto nejke sok probav nekolku razlicni na hipp nejkese i se otkazav. Voda jogurt za spienje malce mleko i smukalcinja konzumira 1.5god e
Hahahah na sekoe mochkanje se zatresuvame nie a pa kaka koga ke napravi pa toa e za na youtube za smeshni inserti, kako da se naezi celata i od glava do peti kako kutre ke se istrese...valjda i kaj vas e toa, sleden pat odma fati ja dali i e topla pelenata, dali shtotuku se izmochkala ili e nesto drugo vo prasanje taka ke znaes najsigurno
На 9м веќе треба да се врти на своето име. Зависи и дали секогаш го викате само на име или и нагалено па го збунубате. Не значи дека на секое треба да се сврти, можи некогаш е заиграно. Ама веќе треба да си го знае името. Во случај да не се врти прво треба да се провери дали реагира на звуци и да се провери слухот.
Ние сме 8 ипол медеци и од ссм почеток имаме проблем со храната несака и несака уште педијатарот ми вика може да воведете и 3 оброк. Нејќе ни еден оброк све пробувам што е можно секакви каши ајде купечки ајде домашни нејќе плаче вришти се нервира трга глава претходно вода пиеше летово сега нејќе воопшто ме бутка со раката се мрднав више џабе праам јадење све фрлам разбирам дека мајчинно млеко е побитно него храната ама јас за пола месец тргам на работа што ќе правам незнам. некој совет???
Воведи си 3 оброци, тоа не значи дека ќе изеде 3, ама ти 3 пати пониди. Ако напредува добро и ако не е вознемирено тогаш му е ок. Пред да тргнеш на работа ако е во градинка имате адаптација и ќе видиш може таму ќе си јаде. Ако се чува дома почни да го оставаш на тој што ќе го чува исто така да се прилагодат. Мојата е уште дома што со татко и што со баба и, и веќе реков дека храна има да се снаоѓа ако е гладна да јаде, да трчам од работа не можам. Прво одев по малку ама ќе морам и подолго да останувам. Рачунам дека ќе биде како во градинка. Деца се сите различни. И јас паѓам во депресија кога ќе видам другите како си јадат и се нервирам што не сум раат моево дека не јаде. Ама ете бар не паѓа на тежина, педијатарот ми вика ок е. Она си е расположена. И терам така. Ако најдеш начин за пројадување да споделиш.
Дома ќе се чуваат со баба начин нема све пробував некогаш ќе успеев со пеење сега нејќе ни тоа со игри нејќе телевизор нејќам да давам сеуште е мал а и несакам така да ми се научи да јаде си викам може ќе свати кога ќе тргнам на работа инаку да си напредува од млекото меѓутоа ми беше страв дека немам време за јадење сакав да си прима витамини плус.
Мајка јас откако почнав да одам на работа детето се разјади (тргнав на неполни 9м), во тој период од 8 часа има доручек и ручек и си пие водичка.. млеко во тој период не пие бидејќи е на доење и одбива друго млеко. Исто ми беше страв бидејќи ми правеше проблем кога го хранев.
А покажува интерес вие кога јадете да земе од вашето? Може не е гладен во моментот кога даваш. Не се стресувај ако напредува добро. Крвна слика како му е? Мојава пошто не јаде многу, и давам скоро секој ден месо, и тоа не е многу, 20-30 гр дали ги јаде, ама сега за сега кс и е добра. Давај разновидна храна и од малку нив им е доволно да примат витамини, хранливи материи.
Немам направено крвна слика. Го интересира да ја пипка храната и толку после ќе фрли јас си играм со него на пр. ќе ставам од бисквитите кај мене во уста ќе грицнам ме гледс се смее и ќе ми ја земе некогаш ќе проба некогаш знае да ја фрли. Па нудам да кажам саат откако ќе стане или после 2 саати зависи дали е цицан или не.
Може си мисли ќе ми даде да цица може друг кога ќе го рани ќе биде друго нема да ме гледа сакал нејќел мора да јаде. Тоа ми беше страв бидејќи јас несмеам да искачам од работс освен паузата прво ми е и незнам како ќе биде.
Мами дали знаете зошто амбалаживе се различни,дали млекото е исто? До сега купував цело време како првата од зегин а сега мм негде попатно купил како втората.Според датум на производство и рок на траење втората е постара.Да не случајно е некоја стараамбалажа?