Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Моето така се тресе кога кака. А скоро на секој доручек кака баш дури јаде :D

ni.na and Mrs.Sofija like this.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Го имаш бебе готвач? Мене све ми јаде, убави комбинации има.

3. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Леле и мојава кака кога јаде :lol::lol:
    Ама па баш тогаш не какаше, беше мочкана ама не знам дали баш тогаш мочкала....
    Сеа па кога цица испушта некои звуци, како мумлање :?:

Anculce likes this.
  4. Anculce

Anculce Истакнат член

Majki uste edno prasanje. Malata koga ke bidi vo topla prostorija i posle vo poladna i se zatnuva noseto, e sega nisto zivo neki nitu da i prsnam sprej nitu pa dava da go iscistime noseto so nosko. Nekoe caree kako da ja raetisam od mrsulcinata ?

5. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Нема не дава.
    Ќе ја седнеш меѓу нозе и ќе и прснеш.
    Така и ќе чистиш со носко.
    Сите даваат отпор

Anculce, Jordanovska-K and Tiny Love like this.
  6. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Мајка тоа е 1 мин работа, нека ја занимава некој ќе прсниш спрејче после пушташ правосмукалка влечиш и готово. И да заплаче за нејзино добро е

Anculce likes this.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас не сум видела бебе што дава :rofl:
    Мојава вришти, се корне ко да ја колиш. Двајца ја држиме, едвај ја додржуваме ама мора. За нејзино добро е :)

8. Anculce

Anculce Истакнат член

Predhodno bese mn mirna, ama probavme majki gotovo sega si sedi kako bajche e go iscistivme i se polni pak od vreme na vreme. Mamicki da prasam Pico C kolku vreme gi davate nie predhodno imavme pak taka zatnato nose i ispivme edno sisence sega da i dadam pak takvi ?

9. Marija89_

Marija89_ Активен член

Мајки може прашањево не е за тука сма дтвсрно не знам каде да го поставам. Знаете ли каде можам да најдам наска за Halloween за бебе 6-9 месеци. Поканети сме на прв роденден на бебе и родителите одлучиле да биде во тој стил и децата да бидат маскарани. Каде би можела да побарам освен џамбо?

10. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

IMG_20221027_203520.jpg

Marija89_ likes this.
  11. Anculce

Anculce Истакнат член

Majki pisete so mislite, malata ima nose zatnatoo cistime prajme se tem nema samo nose, denes najnormalno si igra se smej si jadii prejge nakaj 17h pocna mn da placii nikako nejkese legnata vrace ja setav pak placese tolku nema placenoo do segaa so solzina mene dusata da me boli oti nZ vejke so da napram kako da ja smiram sekako probav, i naprajv mleko nejkese ja donesov na spalna pustivme crtani se smiri pocna da se smee da se preffrla na stomace da ludva a do pred 5min so se vika se iskina od placenje sega ete ja spija ..

12. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Пробај со BLW (бебето да јаде само)

Marsic and tina2018 like this.
  13. tina2018

tina2018 Популарен член

Дечки, бебе има 9 мес и нормално тежи накај 9 кила. Креветчето има ограда што не се спушта и јас секоја вечер правам дигни спушти бебе по неколку пати. Дали ако ја тргнам оградата нема да се расклати креветчето? Или вака ќе биде до 3 год? Креветче во е од чарли Бејби и се вади оградата после некое време па се прави како нормално креветче за деца. Башка, се клацка, па не ми е верно да вадам ограда да не падне бебе. Како спиете вие со децава? Заедно со мене нема шанси пошто маж се љути.

14. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Ние имаме транспортно и исто не се вади страницата, па периоди кога се буди често го ставам меѓу нас. 12ипол кг е, таман работа ако правам дигни спушти по цела ноќ. Јас би ти рекла да си го ставиш до тебе ако не може да се извади оградата, па маживе нека се лутат колку сакаат, да стануват они да го прават тоа па тогаш да се побунат. Вака немаат право на збор.

15. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

И јас имам такво што не се спушта оградата и исто со клацкање е. Моето има едни штрафови да се стават странично за да не се клацка, а оградата и јас ја извадив едната страна скрос и го споив со спалната кога стана потешко бебето, ова уште за првата ќерка, па спиеше до 3 години така. Сега за втората од старт ми е тргнато.
    Вака споени исто ко со мене да спие, само што си има свој простор.

tina2018 likes this.
  16. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Синко спие во транспортно не се вади оградата јас кревам спуштам цело време. Половинава ми знае 10кг е хаха ама ми е страв да спие со нас. Ако спие со нас јас нема да спијам и тоа не е решение така да ќе си вежбам навечер со тежини.

tina2018 and Jordanovska-K like this.
  17. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Исто и ја вежбам мускули секоја ноќ по сто пати :whew: Моево накај 11kg иде, а тек ќе пуни 9м. Цица како новороденче мме :swear:

@tina2018 Прво купивме дрвено креветче со страна што се спушта, па ајде на прво ниво душек, па на трето ниво душек, па спушти крени страната (и него по сто пати ноќе, модрици ми се направија на рацете и слабините од што се потпирав додека го спуштав) и на крај ја извадив скроз и го залепив креветчето до спална. Супер функционираше се додека бебо не почна да се врти на стомак у спиење и автоматски да се буди со вриштење штом се сврти, па почнав јастуци да му ставам за да не може да се сврти.

Сега почна да ги скока јастуците и да ги бутка, па ми плесна доле еднашка и купивме транспортно креветче исто со страна што се спушта. Креветчето е топ и требаше уште од почеток такво да си купиме зашто го носам и у спална и у дневна за дневни дремки (ве читам у дневна на кревет заградени со јастуци ги оставете, и ја така правев сѐ додека не ми плесна. Високи, тешки јастуци од сите страни успеа да избутка и да плесне доле :!:). Е само маана му е што страната не се спушта скроз, туку негде 2/3, па пак се потпирам со раката и слабината кога го спуштам и само чекам пак модрици да ми се појават ама не се предавам да спие до мене. И тоа ми е пробано неколку пати, не да не, ама жива ненаспиена сум и боље вака.

Bubamaricka likes this.
  18. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Mom's
    Искуства некој со дупчење на ушиња вака пораснати.
    Сакам да и ги дупнам пред роденден ама ми фуфка малце :?:

19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Jordanovska-K and TeddyGrey like this.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

По термин сме во 5ти скок и црвени отечени непца кај долните кецови.
    Нормално е да е обесено на цицка и да не си го препознавам?!
    Едвај се успиваме, посебно денски.
    Цица и прета цел, клоца.
    Утешете ме дека не сум сама.
    Ноќното спиење две ноќи му е поокеј, пред тоа денови на секој саат се будеше.
    Мирно бебе беше, утешете ме дека е скок, ќе го носам на невролог толку сум забегана.
    Количка исто - вришти штом ја види.

Mihaela123456 likes this.