Не ли оди преку вас? Моево а се буди, или седнува или се фаќа за оградата и се клацка. Само 9 мес е, а понатака..
Да, и јас не спијам кога одам кај мајка ми зашто треба да го загтафам од сите страни со чуда, пакети со пелени, ќебиња и остало, и пак наоѓа дупка.
Мајки од што може да има пад во интерес за јадење кај 9 м бебе, кашички два дена одбива а бисквити и, смоки врака грицка не ми ја јаде ни овошната ни зеленчуковата млеко од шише си пие а цицање исто не сака , дали е можно да е ново запче на повидок многу се лигави и од тоа да одбива
Да, моево има 4 заба и баш денес приметив дека пак се лигави. Ама па јаде и цица. Може така му дошло.
Не, си спие цело време во креветчето, ако се разбуди обично за цицање се буди и пак си спие таму. Само што вака нема потреба јас да станувам, само ја повлекувам до мене, цица во лежечка позиција и ја враќам. Е сега не знам дали се разбравме добро, само едната страна од оградата е извадена штичка по штичка, од другите три страни има ограда.
Moevo e 6++ si ima 3 dremki ama poslednata nedela sekoe spienje e so placki,vristenje, mizi i place mu se spie ama ne se dava nikako ne saka ni vo race ni samo rita so noze i vristi... Ne znam sto se desava kazete nekoj ako minuval niz takov period ocajna sum da go nosam kaj maticnata, dusa mi se kine ne mozam nikako da go smiram
Zabi da ne iskacaat. Vidi dali nepcata mu se izdefinirani kako zabce i mackaj go gelce nekoe. Dentinox pomaga
Значи главната даска што е хоризонтално си стои. Дека маж рече ако се извади страната ќе се расклати креветчето. Фала ептен. И за кај мајка ми ќе зимам креветче, па тоа ќе биде транспортно.
Епа и мм викаше ќе се расклати, ама јас упорна од што не можев повеќе да издражам кога еден период почна да се буди на пола саат и ја извадивме цела страна. Воопшто не се расклати. Ќе ти пратам слика какво е креветчето да споредиш, дали и кај вас е возможно, ако не остави ја таа хоризонтална даска ако ти брка така работа.
Мајки пак јас со истото. Може некој не го видел тогаш постот па сега ќе ми одговори. Бебето пак ја затресе главата, како да му е ладно или како да му се здади од нешто. И мислам дека ги стега рамењата (не сум сигурна). Ве молам кажете што може да биде преиспаничена сум. Пиша некоја членка дека можда така мочка ама де случи неколку пати во минута/две, така да не знам дали е тоа. Во паника го пребарав цел интернет и најлогично ми е под името shuddering attacks. Негде пишува и дека може да биде и при вадење заби. Не знам дали е можно да е од што јадев периодов премногу благо... Педијатарот вика дека биле некоординирани движења кои се нормални за оваа возраст (7мес) ама јас не можам никако да се смирам. Инаку е весела, си играше дур го направи тоа, се смее итн.. Едит: да се дополнам само, овие два три дена пробува сама да седи
И мојот така прави повремено и не сум се замислила дека може да биде нешто. Како нормално ми е некако.
Мајки кога бебињата ви почнаа да се вртат на име? Моето е 7 полни месеци. Се врти само некогаш. Во количка кога е, е замислена гледа на страна абе 100 пати да ја викнеш еднаш дали ќе се сврти. Дома добар дел од времето се врти, освен ако не си игра или ако не гледа наоколу. Треба ли да се загрижам?
по ова што го кажуваш не, ни мојата не се врти секогаш кога е заиграна или нешто, или кога сака прави ало, прави чао, прави браво, ама некогаш не , не сметам дека е нешто загрижувачко
Исто. Ако си игра нешто викај до утре по нејзе ако сакаш. 11 месеци е. Мислам дека не е ништо загрижувачко
На име почна да се врти накај 6,5. Не и промакнува да не се сврти и окези. Чао почна кај 7.5. Браво почна брзо кај 10.5. А од вчера почна и пољубче11+. Колку мајки ќе прашаш толку различни одговори ќе добиеш
не не, мојата е 11 месеци, на име почна на 5-6 да се врти, сакав да кажам дека исто како со вртењето кога сака се врти, кога нејќе не, исто кога сака прави кога нејќе не, иначе мислам дека се приметува кога детето е отсутно и има простор за загриженост, не значи дека ако секогаш не се врти треба да се грижите одма