Колку време после прв оброк воведовте втор? Педијатарот ми рече пред оброк 2 часа да не цица и после тоа 3 часа. Дали терате вака и вие и колку пати цицаат вашите бебиња? Позз *
Majki pomos ve molam! Malata ne e kakana 3 dena, nastonata e nos zatnat pa teche i se taka, temperatura nema, ne kasla, odbiva da jade pasirana hrana samo parcenca saka sama i taka pravam, bidejki i toa malku jade rwsiv denea da i iscedam sokce od krushka, modra sliva i pola jabolka...shekeri i da oma prirodni se a i ke gi vnese sekako ako ho izede toa so se celulozata...e sega prasanjeto mi e posle kolku vreme cedeno sokce moze da go pie, veke 2h e iscedeno vo nejzinata chasa avent so klunce e ama gledam potemnel, ima toa vrska i da frlam odma ili ok e?
Ne znam za sok ama ako sakas da ja proteras daj i parcinja krusa samo meka nakaj prezreana da e i sose ljuspa neka jade. Ili suva sliva neka smljacka ke ja protera
После 1 месец од прв оброк. Пред оброк ќе запазиш време за цицање,после оброк имав совет да му дадам кога ќе побара.
Не е само гладот, некои деца(како моиве ) не пијаат вода, па бараат да цицаат да згаснат жед, на други им се спие, трети ги мачат заби, некои за блискост. Педијатар баш сега брзо ми кажа дека периодот од 7 до 9-10 месеци баш кога и бебињата ноќе почесро се будат им е најбурен. Пред се, затоа што почнуваат на некој начин да се одделуваат од мајката, нели седат, па дубак, па друго помагало, па ги зема некој, а до тогаш само со мајката се. Сето тоа влијае врз нив да имаат некој страв да не бидат одделени од неа, па затоа се будат и навечер чесро, да проверат дали сме до нив.
ох, од 7 до 9 мес пречесто ми се будеше баш се чудев што е ова скок да е, предолг период ми се чинеше 2 и пол месеци, ох души
Мами дали некоја има искуство со вака држење на ножињата на бебе 7м.Од пред 2недели почна вака да ги држи,не цело време ама во легната положба почесто.Инаку бебе родено со асфиксија го следи невролог ама додека да појдиме на контрола ум немам.На педијатар прашав конкретен одговор не добив,освен дека вака ги држат нозете кога има хипертонус ама ми искоментира дека тонусот на бебка е ок.
Не сум приметила јас дека има некоја опасност , и моето така ги држеше па после прекина и сега оди по мебел , 15 месеци е инаку
Мајки ве молам за совет какод а зголемам дремки и саати на спиеее? Има 7 месеци и навечер спие 8/9 саати и преку ден има 3 или 4 дремки по пола саат само. Поспана е и уморна. Со затемнета просторија сум пробала, некој друг совет. Бебето заспива само со цицање.