Исто, 8 месеци се в уста става, но храна ич не сака парченца. Почнав од 6ти со смоки и бисквити по малце се му е грозно. Ќе се бориме.
Книги со звуци, да допира работи, има ептен интересни во сторибокс. Тоа време (и сеуште) хит му се тие коцките со активности. И во бејби центар има една дидактичка пирамида со активности и таа ја сака. Ние и дома направивме сортер од кутија за пелени да пуште топчиња низ него
5ти ден со тт. Качува и до 39 на 4часа. Направена е кс установено е дека е вирус. Матичната вика мирно е се освен малку покачено црп, нема потреба од атб. Се пореметив овие денови од оваа тт. Фала богу што цица многу ама веќе почна да го турка. Утешете ме дека ќе заврши за брзо, немам живци веќе.
И кај нас беше така претера со парацетамол 5-6 дена. 39,6 најмногу качи температура, цицаше скоро нормално, само си беше пораздразливо. Штом цица, симнуваш температура успешно тоа е тоа, издржете ќе почне да се подобрува состојбата. Ви посакувам брзо опоравување.
издржи мајка, кај нас 6 дена беше, до 39.8, качи симни, душата ми искочи, мислев нема крај, само ние примавме и антибиотик, фала богу после 6 тиот ден се среди
Nie sega ke polnime 6 meseci veke jadime i ovosje i zelencuk.. se mislam dali da zemam od onie cuclite sto se za ovosje da mu stavis na primer banana ko so mrezicka. Dali gi sakaat ? I dali ako mu dadam taka ako saka dali ke mu bidi zamena za uzinka(ovosje) ili plus davate ovosje?
Мојата ја сакаше, јас имам силиконска од ДМ. Е сега не дека од неа кој знае колку ќе изеди на 6м, повеќе нешто ко занимација и доаѓаше тој период, да се гризе нешто. За ужина мислам дека ти е рано, ама ако даваш со таквата цуцла ќе процениш сама, во зависност од тоа колку овошје си ставила и дали ќе го изеде и можеби ќе додадеш нова количина.
Мајки со бебиња на ад. За 3 дена сме 7 месеци, а уште сме на Аптамил 1. Читав некаде дека ако бебе добро си напредува, не е анемично итн итн, дека нема потреба да се премине на 2ка. Која е нутритивната разлика дали знаете и дали има смисла муабетов? Ќе се консултирам со педијатар секако. Инаку сеуште имаме само еден оброк, за некој ден ќе воведувам и втор.
Nie sme na bebelan. Isto za nekoj den 7 meseci. Ama kd 1ca preminav na 2ka bebelan na 6 meseci. Se konsultirav so pedijatar mi rece slobodno premini na 2ka..ne deka nesto posebno morase. Pa super go prifati isto si go pie. Isto sme so 1 obrok dosega pa od denes si velam vtor da vovedam. Inace vo apteka ko prasav so e razlikata megu 1ca i 2ka mi rekoja deka pohranliva e 2kata
Мајки денес воведвам втор оброк 7 месеци сме. Каков распоред имате за јадењето и цицањето? Дали едно по друго ви се оброците или измегу цицање давате?