1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    nasata agonija prodolzuva seuste eve deneska od 5 sabajle sme vo bolnica setame tamu vamu so analizitr i izleze deka vakcinata provociral viroza i crp izleze 6.6 i leukocitiet 11 taka da ovaa e najloso iskustvo so vakcinata. posakuvam nikoj da ne go dozivee ovaa vekje 5 dena non stop deteto kacuva 39.6 tt i nikoj nema odgovor zasto. deneska konecno imaa hrabrost da prizanavat deka od vakcinata e. Boze moj vo kakva drzava ziveeme sve e falsificirano nema nisto asalno i toa iigraat so zdravjeto na bebinjata. Bog da gi kazni ovie rakovoditeli na nasata koruptirana drzava. na 3 doktori go odnesov tri razlicni mislenja sakav da slusam i na kraj site ist odgovor OD VAKCINATA E PROVICIRANO, AMA NEMOJTR DA SE PLASITE MORA DA GI ZEMAATE NORMALNO E OVAA. kako be normalno da ostane deteto so posledici koj kje odgovori posle ili ne daj Boze moze da umre deteto nikoj ne prezema odgovornost. se iznivuma majki mozebi preterav malku ama mnogu sum revoltirana i ne znam kaj drugo dase bunim zasto vo bolnica cel den diskutir za ovaa i kje puknam vekje. sakav samo da go spodelam moeto iskustvo so vas i da znaete sto se slucuva so nasite deca ako zemat rasipani vakcini vo nasata drzava.

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Ах тие вакцини, мене колку ми го матат паметот, на секоја до сега со ноќи не спијам од мислење дал да ја прими или не :|
    Ќе биде добар малиот мила, штом е во болница претпоставувам дека ќе преземат се што треба за во најскоро време да му се нормализира температурата и да си одите дома. Не се грижи ќе помине, нема да има последици, не смееш поинаку да размислуваш, му требаш на малечкото :l: Оди изгушкај го силно :l:

:hug::hug::hug::hug::hug:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Gospod neka vi e napomos da se opravi deteto pobrzo. Molam Boga za vas da nema nikakvi posledici bebus i se kje zavrsi vo red. Toa ne e normalna pojava od vakcinite neka ne ve lazat. Samo hrabro i so pozitivni misli se kje se sredi.. Se nadevam deka so.ova iskustvo kje recete NE na vakcinite vie i dr mAjki

4. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Mislev deka se glutenski :D Fala ti Joy ti si poiskusna na mene mi e prvo bebce pa se mi e nepoznato dobro e što postoi forumot :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Mnogu vi blagodaram @ddevojce i @green.eyes se obiduvam da bidam silna i da razmisluvam pozitivno mada mnogu tesko mnogu sum revoltirana i razocarana i mnogu mi e zal vo kakva drzava ziveeme. pa ti @ddevojce ne go vakciniras malata ? i jad se mislam taka ama ne mozam zasto ne go primat vo uciliste i vo gradinka posle nikade vo dezavata zasto samo vo ovaa nasa nikakva drzava vakcinite se obavezno da se zemaat nikade na drugo mesto. mnogu vi nlagodaram
    za podrskata mnogu mi znaci zasto najmnogu sega mi treba optimizam i hrabrost.

На *цветче*, chocolade, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.875
    Не ретко се случува да се поклопи вакцина и вирус во исто време.Затос прво се прави крвна слика па вакцина.А и имунитет им опага тогаш па лесно закачуваат вирус.Било не поновило се ...
    Ве гушкам

На Kitten и slimy им се допаѓа ова.
  7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @slimy so lesno neka e i so pomin mila.
    samo xrabro i se nadevam naskoro ke bidete podobri.
    pozdrav

8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki aj da ve prasam dali spored vas e dobra idea da zamrznam sezonsko ovosje za da imam vo zima,oti sin mi sega e seuste mal za da jade odredeni raboti a na zima gi nema a i toa sto ima e epten vestacko.
    ajde soveti ve molam.
    @joy1 ti sto mislis?

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.875
    Ооо па зависи што.
    Јаболка не се замрзнуваат.
    Сега наскоро иде сезона на сливи,кајсии и свежи праски.Можеш или да замрзнеш или компот без шекер да наполниш во тегли и да чуваш.
    Банана,авокадо тоа исто има преку год а и не се замрзнува.За друго овошје немаш потреба,бидејки се останато како јагода,малина,капина ,боровница.... се дава после годината.А велат повеке од 6 месеци не е убаво да се чува замрзнато.

10. cepelince

cepelince Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Мамички здраво...
    Од кога почнавте со давање младо кромидче? И со што обично ги комбинирате пченкарните снегулки?
    Добив една листа од педијатарот ама некако многу ми е оскудна..добро би ми дошле и вашите искуства?

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.875
    Млад кромид од 7 ми месец може.

На cepelince му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.875
    Мн сум вознемирена!
    Ја оставив малата 5 мин на мм за да и направам вечера.Ја седнал на тепих да играат и во рок од секунда му падна странично.Значи удри на тепих со делот од образот,слепоочницата и тој страничен дел од главата.Испаничив ептен.Тоа се случи во 8:30.Заспа во 10.Во мегувреме беше екстра расположена,јадеше бааги и за да биде бељата поголема ми ПОВРАТИ еднаш.Околу 45 мин по пагањето.Незнам зошто не ја однесов до лекар туку ја заспав ,мм ме убедуваше дека се е ок.И дека повратила од прејаденост а и рачињата и беа во уста.Мислам дека до утре нема да заспиам од грижа.

13. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Слично нешто и мене ми се случи со малата.
    Падна, јадеше, поврати и си заспа набрзо потоа (времето за спиење и беше).
    И јас бев во паника, ама фала му на Бога ништо не се случи.
    Плус она од кревет на паркет, директно со главата падна.
    Си имаше една џумка некое време.

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @slimy jas kjerka mi ja vakcinirav do 4 meseci, MMR ja odbivme , a za dr ne bev dovolno informirana. Sega 95% nema da ja vakciniram ponataka. Inaku ziveam vo Germanija a tuka ne se zadolzitelni. Citav na net na 10 maj kje ima protest u Skopje zaradi zadolzitelna vakcinacija. Dobrobse informiraj i odlucete. Osnovnoto obrazovanie e zadolzitelno da se odi, pa taka ima zakoni i ustav vo R. M treba samo dobro da se informiras i cvrst stav da imas i da ne se plasis da se boris. Kako e sega bebus, mu spaddna li temp. Se nadevam podobri ste.

15. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Nisto ne i e joy1, ne i se sekiraj, ne e toa da padnala od visina nitu pak na tvrdo :) Tuku jas da si ja kazam makata. Malava veke petti den ne spie nitu navecer nitu preku den:( Jas stvarno ne znam sto da pravam. Vo ponedelnikot imase pokacena tt 38,4 pa bevme na lekar, nekoe virusce zakacila, no eve treti den kako e bez pokacena tt. Se budi bukvalno na sekoj saat kako naviena i seuste ne otvoreni ocinjata place. Zabi nema na povidok, ja pritiskam na usinjata i nema reakcija, jadena, presoblecena, prosetana....... ne znam sto i e. Nemam veke sila, pet dena bez son. Nekoj so slicno iskustvo, sovet.......

16. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Mamicki od što moze da e ova IMAG2963.jpg I na drugio obraz ima kako suva koricka.Pedijatarot mi rece da ja mackam so kremata afloderm no ne i pominuva pak i se pojavuvaat.

17. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    782
    Ние имавме слично вакво на лицето и јас си зедов од зегин крем за лице од корин де фарм колд и му се смири сега нема ништо.

18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    782
    @joy1 не се плаши бе душо толку за пајгање од седење колку само ке пајгааат,да ти кажам дека син ми на 7 месеци со дубакот падна од скала на плочки странично на глава колку само плачеше тој и јас по него,и плус јас незнаев дека не треба да спија одма па го заспав да се смири кога стана како нов беше ништо немаше така да не паничи тоа е нормално со растењето на децата.

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @slimy mila se namacivte :( vi posakuvam brzo zakrepnuvajne.
    Sto da kazam so vakcinive,denovi se mislam dali da primi,potoa i sedam na glava od kako ke primi.
    So toa deka e za podobro za niv gi vakcinirame,ama gi ima i takvi sto ne se za doverba.
    Eve malata ja primiMMR,pomina dobro ama posle tri dena mala nastinka so nosleto i i tece,sega zakasla i toa dosta dlaboko pa ja s strav da ne ima vrska i vakcinata i trista misli mi se vrtat.
    Ja nosev na kontrola edni kapki za nos i ni rekoa deka od nosot sti i tece e kasslot a ne i dadd nisto oti e mala,deka prirodno ke i pomine kaselot,kasla dlaboko i ima maka od toa.

Gospod da gi cuva site deca.

@joy1 znam kako e koga zaprvpat ke padne bebeto,mene od krevet na parket mi padna,srejka nemase posledici.
    Ako nema mnogu povrakajne,krv i mnogu placejne ne e opasno.

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    @girl-miri mnogu ti blagodaram mila. nie deneska podobro sme. vcera si pojdov doma navecer pa kje puknev deteto cel den ne mozese da spie od placenje od drugite decaplus ovoj spie na lulaska ne spine na krevet uste povekjese voznemiri vcera.jas zboruvav so doktorot i rekov deka ja prezemam odgovornosta sama ama se plasevda ostansm povekje tamu site deca bea so nekoj virus so tt i proliv povrakjanje se plasev da ne se zarazi. stom bidov deka nema vekje tt taka resiv.deneska podobro e nema tt ama mnogu se poti ne znam zasto a inaku i antibiotik vcera mu dadoa 7 dena mora da pije alicef. mnogu vi blagodaram site majki za podrskata i sovetite.
    @joy1 mila kako ste deneska, se nadevsm dobro nema nekoja posledica.