Pocnav so zelencuk gi zabrsivme vkusovite i sega pravam kasicki doma megutoa pedijatarot ne mi spomna za maslinovo maslo a citam na sekoja recepta 6 meseci sme pisuva da se dodadi i maslinovo? Upotrebuvate vie?
Може од многу топло, со чорапи ако се потела, од босо ноже ако оди и се струга, или инфицирано во последен случај, ама не ми личи на инфицирано.
Можно ли е бебе поради заби да не јаде? Значи јадеше по 2 оброка, овие 3 дена буквално затвара уста и не пробува ништо. На секаков начин пробав, и сама и давав, играчките ги носи во уста, а храната ја фрла. 7+ е.
Мајки јас премногу загрижена. Бебето треба да го носам на невролог, над ушите черепната коска му е испакната, симетрична е и среќа не расте, но ортопедот ми предлага да го види невролог т.е шевовите во черепот па да се утврди дали е само коскена промена. Кај Наталија во Систина термин дури февруари, како ли ќе останам мирна ?
Да пробаш мајка со некој приоритетен упат на клиника? Чисто да се смириш ти лично. Евентуално да се јавиш пак во Систина и да кажеш дека ти е стварно итно, мислам дека стварно би искочиле во пресрет. Не се плаши, бебињава стварно некад мислам дека се вонземјани со секакви промени на дневна база.
Види на мој термин кога е данило на детска клиника во амбуланта. Земи приоритетен и оди при крај на термини, ќе ве прими.
Здраво мајки, Моето бебче има 10 месеци . Од скоро почна ако ја прашаме на пример : каде е слончето таа гп зима со наш прст и покажува. Или ако сака да стисне за музика или нешто друго со наш прст (кој е до неа ). Мене тоа ме загрижува. Дали вашите прават / правеле така ?
Гледа дека вие со вашиот прст покажувате на слончето или стискате на копче и затоа ви го зема и носи пак да покажете или да стиснете. Не знам јас никогаш не сум помислила дека ова е нешто загрижувачко, баш ми било симпатично.
Мајки од колку месеци ги ставате малите во седиште за во кола? Почнавме да седнуваме (ама не самостојно) 6+ сме.