Фала драга. Претпоставив дека е рано ама транспортерите некако веќе ни се тесни..го извадив и бебешкиот дел ама пак ќе изгураме уште 2 месеци
Ако е седиштето 0+ можеш уште сега да го ставаш бебето. Ако е 9кг+ тогаш препораките се кога ќе прооди стабилно во случај ако седиштето не се врти на назад.
Нема врска самостојното седење со ставање во седиште. Обавезно свртени кон назад додека детето не прооди стабилно. Нанапред свртено се вози дете кое веќе е цврсто и стабилно оди. Мојата од 3 месеци е во седиште 0+ свртена кон назад.
Фала мајка. Мене ме загрижи тоа што не покажува со нејзиното прсте. Не знаев дали другите бебиња прават така.
И ќерка ми прво беше така, после тоа почна да ни носи работи и да покажува со нејзиното прсте да и уклучиш. Или некогаш го носи и го остава пред мене и ме гледа само, не покажува. Јас да си мислам шо сака
За да покажува со показалецот покажете и нешто што е подалеку, пример телевизор, елка ако имате, сијалицата на таван, испружужи ја твојата рака и покажи ти со твојот прст ќе почне и она. После по улица ќе покажува по луѓе, дури незгодно да ти падне.
Здраво мајки.Која е разликата од симптом на настинка и симптом на вадење заби? Веќе подолго време мака мачиме де со затнато носе де со мрсулаво.Неколку пати што ја однесов на лекар ми викаат може да е мала настинка ама најверојатно е од забите.
Pa pri vadenje zabi se zakacuva nastinka posto paga imuniteto ama tie cesto brzo lesno proagaat. Moeto dete site zabi so temp gi izvadi ama taa trae 24-30 casa. A od sto otekuvaat nepcata im se zatnuva nosot. Pedijatat duri mi preporaca i sirup za alergija za davam togas za da se olabavi otokot ama prasaj si. Inace se znae gelce cesti, sirup za temp ako treba, sprej vo nos i cekas da probijat. Pazi go toj period deteto so padnat imunitet e lesno lepat svasta
По колку оброци давате на бебиња 6+? На мајчино се. Давам по 1 оброк околу 11(безглутенска пченка или ориз со некое сезонско овошје). А ококу 16 часот почнав и зеленчук на пареа и во блендер (најчесто батат, тиквичка, морковче, брокула).