Вчера прв пат дадов пашканат. 2 пати по пола лажичка, мешано со компир, значи не посебно. Леле кога почна да се дави, се извадив од памет, првото вака не ми правеше. На крај бљуцна. И ништо, отворив готова кашичка на Хип со слива и крушка и гледам не се дави од тоа. Не се секирај многу, до година главен оброк секако е млекото. Сега е најбитно да се воведат вкусови, па оброци кога ќе се спремни. Не можам така. Ако се навлече на тоа па да треба после и од тоа да го одвикнувам и само ќе ми се пролонгира нормалното јадење. Сакам готови парчиња да воведам, уште немам пробано да го оставам сам да се шлака. Педијатар ме советуваше да одберам начин и да сум упорна, да не му менувам за да не го збунам и да терам така. Еве ги двајцата настинати, носови течат, мрсули на сите страни. Цела ноќ кенкаа око немам затворено. Малава викендов со тт, бебево само носот е за сеа. Главава ми шантра не знам кај се наоѓам.
Мајки,потат ли вашите бебиња? Ова моево кога цица косичката и грпчето жива вода му се. Навечер не се поти, али денското спиење дека му е тука в дневна пак е испотен. Прилично топло ни е, ама се плашам да не има недостаток на д витамин. Инаку е претемпераментен, не застанува, цело време е во мрдање.
@Yowannty мојава сака брокула кашичка, готова. Ве читав оние кои содржат скроб не давате, зошто? Јас и давав баш од брокулата на Хип, пишува дека има. Вода обожава да пие, пие и од шише и од чашка мала. Се влече наназад и ужива да е на меше. Е јас си имам мака со заспивањето. И двете не можам да ги заспијам до 1 .
Во случај ако јави алергиска реакција нема да знаеш дали е од брокулата или скробот. Затоа нели препорачуваат да се дава по една нова намирница.
6 meseci sme ne poti. Potenko oblecen doma i ne go oblakam vo hulahopki bodi ramki i trenercina. Temp vo sobata 24 stepeni denski so klima se greeme. Na sto se greete? Edinstveno mi se poti koga ke odam nekade ako ima sporet na drva
И јас не облекувам хулахопки, боди на долги нема облечено. Кај нас достигнува до 25, се грееме на парно со пелети. Само кога цица вака се прави утоп, инаку не.
Јас пашканатот го дадов варен како зачин, со морков и ориз. Колку да се сети мирис. И ние ко зачин го јадеме, нека се јави јунакот што јаде варен пашканат така. Не беше бебе воодушевено. За разлика од овошните каши што цел ден ќе ги мљацка. Заборавив да ве цитирам, @Yowanty и @annelique
Jas na tocno 6 meseci ojdov na ortoped mi rece oformeni se kolcinata kolku saka neka sedi. Pocnav da go sednuvam 2 3 dena santase sega mi e golemo olesnuvanje go sednuvam igracki i si igra. Posetete ortoped na 6 meseci ke vi kazi. Kaj mene uste od 5 meseci se mestese za sednuvanje i go sednuvav. Nosese povoj od roden do 6 meseci
I mene me interesira ova, isto taka i kako pocnavte? Od blendirano na pasirano pa posle postepeno parcenca? Jas probuvam ama nekako tesko odi, pluka malava ako ne e mazna struktura.
Nie sme 11 ipol Mojata i taka e nejadacka, so nemazna struktura pa apla… Veke strav me faka kako ke premine kon dzvakanje
Lele site za jadenjeto ste pisuvalee bas ve iscitaav. Moeto 9 napolni jade kako lud, toa e strasna rabota so i da mu dadam jade. Uste koga ke go sednam na hranilkata pocnuva da se kara, cika. Na AD sme pa posle obrok 2h edvaj izdrzuva i si baram mleko smesen mi e epten a 9kg ima ic ne izgleda bucko. Kojznae kolku e tesko vie site so maka macite E od druga strana, ne lazi ma ne se zamara, se butka so gazot napred i na stomak si legnuva se vlece nazad i rotira Za spienjeto navecer...lele lugje traumi dobivam.Preku den si ima 2 dremki i tempiran si e nemame problem, ali navecer....so placenje vreskanje strasna rabota, a ne e premoren od 2ra dremka do spienje 4-4ipol saati se pominati so e taman. I mnogu nemirno spie, se vrti kreva noze, se obrakja se zagrizuvam malku
Пробај помал прозор на будност пред спиење, мојата е 13 месеци па има 4,5 часа пред да легне, може многу да му е него.