Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.877
    @girl-miri и @ubavka1 @slimy фала што споделивте и ваша случка,полесно е кога знаеш дека секаде се случува.Добра е малата ,нормално јаде,спие,цица само јас око не склопив цела нок :)

На ArmaniCode, girl-miri и slimy им се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мaми нaс не немa живи бoлни сме oтидoвме Битoлa,се рaзбoлевме и зa мaјoт никaде,требaше Преспa aмa здрaвје сaмo, првo ме фaти мене прoлив 4 денa,сo пoврaќaње темперaтурa,и пред двa денa и бебче гo префaти,зa темп,чепчињa стaвaм кaжете ми штo дa дaдaм зa прoлив зa негo,прoлaјф не му пoмaгa, имaјте убaв прaзник сите

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.877
    Пролајфот не спречува дијареа.Тој е за закрепнување на организамот после дијареа,повракање,дехидрирање,паднат имунитет.
    Побарај линекс јуниор.Мислам може и за бебе.И внимавај на исхраната.Држи го повеке на компир,ориз,банана.Често цицање и вода форсирај.Не се грижи ке помине :)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И јас мислам дека може линекс јуниор. Мене матичната ми рече да купам за кога патувавме лани (5 месеци)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354

6. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @joy1 малку касно видов што ви се случило. Потполно ја разбирам твојата загриженост. Но еве и јас да ти кажам да не се секираж и немој толку да се потресуваш, ти си јака жена. Децата паѓаат и недај боже да биде нешто сериозно но како што вика мајка ми чувај си ги нервите за понатака :). Уште поголеми стресови не чекаат :) На сестра ми малиот (2 години) многу често имаше чумки на глава, не дека не го пазиме но ете се случува за секунда. ПА фала богу господ го чува. Сите деца паѓаат, така растат децата, само господ да ги чува. И тм сигурно се загрижил и не сакал тоа да се деси но некогаш не можеме да спречиме. СЕ надевам супер сте сега..

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    lele i jas kako ispaniciv za nisto zavcera,mm go spremase maliot da go izneseme nadvor i go stavil vo kolicka,mu stavi tenko carsavce odozgora i go iznese nadvor vo dvor ama posle nekoe vreme go slusnav se zatrca nakaj nedo a toj da zaboravel da go vrze so kaiskite i sin mi mn e zilav i pocnal da paga od kolickata,jas uzbuna krenav i se skaravme na kraj ahaha koj bil kriv oti toj go spremi jas go iznesov vo dvor pa sum trebalo da proveram a od dr strana pa se luti ako go kontroliram kako go oblekuva sin mi i taka nie zenite sme panicarki ama e normalno.
    @joy1 se nadevam deka ste dobro deneska

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.877
    Да мајки супер сме :)
    Ма паничам мн знам,ама удар во глава не е заебанција.Недај боже може последици разни да остави.Свекрва ми има мн мн лошо искуство со потрес на мозок кај девер ми.Паднал во кома.
    Да не даде Бог никому тоа.И јас @N.Kety се налутив на мм ,па после кога ми стивнаа емоциите му се извинив.Му набив голема грижа на совест,цела нок се превртуваше во кревет.А искрено,секому може да се деси :)
    Битно помина се...

На chocolade и N.Kety им се допаѓа ова.
  9. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    super,fala mu na gospod .
    inaku vo pravo si udar na glava nikogas ne treba da se sfati kako zaebancija.
    pozdrav i uzivajte.

10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki dajte nekoj sovet kakvi letni obuvki da kupam zza sin mi?
    bilo kakvi ili mora da se meki i visoki kako za prooduvanje?

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Колкави бевте? Ако сте далеку од проодување, обични меки платнени патичиња, кога ќе биде многу топло ќе го оставите босо или со чорапчиња. За сандали рано е, па дури и тие што сега проодуваат најпожелно е да земат нешто што е затворено кај прстите. А и боси најправилно проодуваат. Обавезно земи подлабоки, плитките испаѓаат од ноџе.

@joy1 сега прочитав за паѓањето :( Знам каков стрес е но мора да не мислиме што лошо му се случило на некој друг, сепак паѓањето е составен дел од детството, врати се наназад кога првата ќерка била мала :)
    Ние пред три дена треснавме директно на глава од спална на паркет. Мислам дека престанав да дишам кога видов. И двајцата бевме во спална, јас се облекував, маж ми на другиот крај од креветот. Секогаш застанувала кога ќе дојде до работ, овој пат како да се залета. И како што падна прво на глава, со телото падна врз столната лампа што ни е на земја :worried: Толку многу паничеше маж ми, што морав да му ја земам од раце да ја однесам некаде да се смири. И мене душава ми се стресе, неможев ни еден збор да проговорам за да и зборам нормално. Постојавме на прозорец, измивме лицето и се смири. Две линии имаше над челото каде што почнува косата, и црвено кругче на челото. Откако и помина почна нормално да се однесува, да си игра, се смее, јадеше нормално, спиеше нормално....Значи колку и да внимаваш, неможе човек се да исконтролира, се случува во дел од секунда. Не треба да се обвинуваме ;)

На zuto и joy1 им се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @Kitten imame 6 meseci bez 10 dena i e vo faza na lazenje a za prooduvanje daleku sme.
    za prooduvanje znam kakvi treba a zemam ama vaka za izleguvanje se dvoumam oti tuka veke e mn zesko pa si vikam da ne mu bide zesko vo zatvoreni paticinja

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Босичко мила :)
    Ние вчера шетавме во најтоплото, патичиња лесни и чорапчиња, но реши сама да ги соблекува патичињата, но многу се вцрвене во лицето па решивме да ја оладиме 5 минути со боси ноџиња :)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Мајки како им ги извадивте медицинските обетки на бебушките?
    Или треба да се носи каде што ги дупнавме таму да ги вадат?

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas sama i gi izvadiv.Ja zalazav so edna igracka,da sedi mirna i poleka gi izvadiv prvo toa burmite od pozadi sto se.Posle bese lesno...go iskoristiv momentot i i gi staviv zlatnite obetki.Dokolku ste popalavi ili ti e strav,mozes da gi izvadis dodeka spie :)

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Пробав тоа од позади да го потегнам ама не излегуваше така лесно. Мислев да не има има некоја финта. Ќе пробам утре со мм посилно да го потегнам па ваљда ќе ми успее :)

17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Pa da,treba malce posilno da se zapne,samo vnimavajte da ne go povredite usenceto zapnuvajki.So sreka :)

18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Да се пофалиме ни искочи првото запче:D

На bambusce, wtff, ddevojce и 11 други им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Имаш посебна тема за првите запчиња. Со лесно да ви се редат како бисерчиња. ;)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Ги немаме уште извадено но ми кажаа како. Во спиење, со мали ножички ќе брцнеш во двете кругчиња од гвинтот и ќе рашириш, веднаш се вадело. Мене ми е страв да ги тегнам со сила, зашто ми текнува кога бушев во средно едно дупче и после кога ја вадев, господ во пижами го видов :)