На 7 почна да лази, од 6 се спремаше... како шилци во грб да имаше, само сакаше да е на меше. Секое различно.
Знам дека во Ремедика го даваат тој балсам и јас на син ми пред години му го купив и кога завршивме во Козле докторките ке ме потепаа со кој памет тоа сум ставила (ризик од алергија).
Баш сакав да прашам од кога почнуваат да лазат Мојава само се џитка на стомак ама не и држи газот многу. Ја гледам пробува ама тешко и оди, па се нервора, па квичи...краток фитиљ има
И мојата вака некако, како што кажуваш хахахаха А за лазење се спрема, почна прво како да плива во место, а сега се влече ама уште нема класично лазење, а се рола се тегне и стига од точка а до точка б некако. Има 6 месеци, па очекувам на 7 сега да тргне Него, ко новороденче повеќе спиеше навечер. Сега се буди почесто и дреме на града. Како сте другите во тој поглед?
Kolku pati mozam da cistam so nose frida? Mu doagja mnogu cesto ama sega gust i e sekretot i ne znae da go isfrli mala e.
Алергија може да се појави само ако го мачкаш директно на кожа, не се секирај. Носето чисти го 3-4 пати, јас и по 5 пати сум го чистела ако не може да дише.
Од сабајле До сега само 3 пати го исчистив не може убаво да диши. Еве вчера немаше потреба и само 2 пати во денот и го исчистив.
Еве до вечер уште 2-3 пати, може и не го чистиш убаво до крај. Јас искрено не ни броев кога беше болен, што да бројам кога не може да заспие само плаче. А вака во нормални услови еднаш сабајле, еднаш навечер. Да се едитирам, и во ‘нормални услови’ моево има секрет од раѓање, сега поизразено од бактерија.
Искуство некој дали има со приватно осигурување за бебе и преку која осигурителна на мисла сум да уплатам за арно за лошо мислам околу 100 евра годишно се горе доле шолисиве бар што прашував преку триглав евроинс
Женски примивме шестовалентна и превенар, бебе сабајле еднаш ми крена над 38, дадов сирупче. Од тогаш спадна, па 37.5 стоеше еве сега пак 38. Нормално е толку време да има температура? Синоќа ги примивме вакцините. Прашувам зошто не знам, првиот пат еднаш само ми крена, вториот пат никаква реакција немаше и еве сега ова