1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.624
    Ова како јас да сум пишувала од збор до збор исто само што “СЕУШТЕ” заспива и навечер како денски ( да не а подречам ) али станувањето навечер а сабајле во 5ипол и почнува да се расонува ме убива(facepalm) сабајле се заинатив и не испаднав од спална се дур не заспие ама заспа тек у 7ипол кога и реално и се преспива за прва дремка :worried:
    Иначе ние се успиваме сега со песни, прво исправена и и пеам пеам и така шетам низ дома и кога а приметувам очите да и паѓат ја легнувам у раце ја пронишкувам уште некое време и заспива

На Rtulka, Erika.greeneyes и Freckles. им се допаѓа ова.
  2. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Абе како така сите бебиња ни идат по шаблон? На страна да спие да цица, или ако не цица да ми мириса цицка и да ме држи за рака. Се буди над 10 пати ноќе.
    Додуше оваа вечер малку одморив, маж ми го успиваше неколку пати.

На Rtulka, GoldenFrida, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Дали носите на педијатар за растечено носе и кивање? Ко ќе кива се вцрвува цела околу очи и на чело, дали и вашите се така? Или од затнато носе е :?: не знам дали да инхалирам со физиолошки на своја рака.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.941
    Може и алергиски да е.
    Не прави инхалации на своја рака.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.262
    Чудиња мали. Јас мислев секое бебе различно е :D ама навистина ми е интересно во ист период исти работи дека прават. Ајде слатки маки се овие :inlove:

На Freckles., Rtulka и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  6. На 6 месечно бебе, колку вода му давате од прилика?
    Почнавме со вкусови (еден оброк до сега, така 4-до 5 лажички но ќе продолжам и со доење)
    Ми велат ако почнеш со каши давај му и вода Ама колку би можела да му давам?! Сигурно пак неколку лажички или како? Сигурно не многу... :?:

7. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.752
    Мојот пие по 20 30мл на оброк.
    Еден оброк имаме. Повеќе не сака вода.

На Rtulka и Избришан профил 156253 им се допаѓа ова.
  8. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Moevo od start e na doenje i ko pocnav so kasicki voda mu davav so lajce.. otprilika 10tina lajcina gi pie..ne mi fati sise i so lajcina mu davam.. sega sme 8 meseci i ke voveduvam tret obrok. Ako go dois nema gajle vo majcinoto mleko ima i voda kolku so saka tolku neka pie

На Freckles., Rtulka и Избришан профил 156253 им се допаѓа ова.
  9. NikaMakedonija

NikaMakedonija Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Имам две прашања.
    Дали од вакцина превенар се крева тт? Од другите креваше првиот ден и после спаѓаше.
    И ако може искуство да споделите за 10 месечно бебе нема никаква желба изјавено да се исправи на нозе. Седи стабилно ама мн кратко цел ден на стомак да го оставиш така ќе седи. До сега сме немале никаков проблем. Матичната на прашањето само мо рече секое дете е различно нема гајле. Знам дека е така ама пак сум малце загрижена. Не сакам да го форсирам оти знам дека сами треба да се спремни.

На Избришан профил 156253 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Благодарам на одговорот :l:

11. Ти благодарам :l:

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.790
    Денес примивме три вакцини, преневар, рота трета доза и хекса. Нормално е како реакција да задреме во раце, а штом го спуштам на кревет плаче? Пукнав. И дали да дадам нешто антипиретик ако прави вака ноќеска?

13. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.624
    Исто беше Понеделникот примивме, од 10 ти обид дури заспа на кревет дента, а вечерта нормално си беше се за спиење, само качи 38 темп баш пред спиење и дадов сирупче дека требаше да ја будам на секое за мерење и толку не крена повеќе.

14. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Мајки дали имате искуство со Dr.Goodnight? Се мислам дали да земам курс. Мангупот со цртани сакал да спие. В количка се мачиме 1 сат да заспие.

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Женски дали ко ќе се возбудуваат вашите бебуши, ко ќе мрдаат со раце, нозе, гледаат нагоре со очите?

16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Моето точно вака цела ноќ со мене на спална спие или е со цицката во уста или ја држи и ја мириса, важно спие строго на страна до мене залепено, по сто пати се буди ке џицне и ке продолжи со тоа што во 4 обавезно се буди да кака аман веќе од како е родено секоја ноќ исто, и ке се расони, ке брчи ке гука, едвај ке презаспие, ке џвака цицка до 7 и пак станува, Се искривив цела, јас менувам страни во ноќта, околу него да цица од двете гради па така и он ги менува страните на кои е свртен, каде сум јас он ке се прилепи на таа страна. Денски преспива само ако си лежам до него, исто ке се преразбуди 3-4 пати да цицне малку и да продолжи, и така ке сврзе саат ипол или два, и едно време се нервирав сега кренав раце и си лежиме со бебка, си спиеме сами, уште 2 месеци имам од породилно и сакам максимално да му ги посветам. Преку ден ако го оставам сам да спие се буди одма и после е кенав ем му се спие ем неможе да презаспие, а ако сум до него а ке промрда му давам да цица, и за минутка продолжува.

На Freckles. и Rtulka им се допаѓа ова.
  17. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Majki nie pieme Pico C poveke vreme ne e stetno bidejki znam vitamin C e ne bi trebalo da e nisto strasno bidejki gi zemame nekolku meseci bidejki malata bese podnastinata i ni rece maticnata da davam od niv inace sme godinka i mesec.

18. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.941
    @Yowannty како сте со јадењето?

Вчера моето 5 лажички проба, не знам дали е напредок или таков му беше денот. Со BLW нема резултат никаков до сега.

19. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.752
    Мамички мојот има 6+ и не се обраќа од грб на стомак и обратно. Треба ли да се грижам?

20. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    15.760
    Мојата има 7+ па не се врти, а јас не ја ни учам ни па форсирам на тоа

На Freckles. и perlaa1 им се допаѓа ова.