Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Си чував три убави јајца од ланскиот празник, ама ете денес завршија во ѓубре. Чудно беше што јајцето не делуваше како да е од лани, туку од овој Велигден, имаше и белка и жолчка цела и воопшто не мирисаше на расипано. А јајца што стојат со години се сушат внатре и ако се скршат смрдат откорнуваат! Не ми е страв од алергија туку од салмонели и такви гадни стомачни тровања.
    Сега за сега добра е. Решивме ако има реакција ќе одиме на лекар.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
  3. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Мојата три саати по сирупот пак почна да крева.
    Направивме крвна слика, се е супер. Докторката рече забите се.

Фала на грижата. :*

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Добра е, фала богу, ама ќе чекам и утре случајно да не има реакција.
    Фала на грижата :)

На TIGARCE86 и joy1 им се допаѓа ова.
  5. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Лепенките се викаат антипиреа, ама не ги има секаде еве кај нас во Охрид ги нема.

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    jas ne ziveam vo mk,pa se nadevam da gi najdam oti so vadenje zabi i zisko usti vakcina ni fali i taman sme.
    ti blagodaram.

7. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Stom dosega nemala nikakva reakcija, nemajte gajle ne daj boze truenje salmonela vo prvite tri casa ima reakcija... smirI se majce doprva so niv ke stareeme nazad ni e zimata milo mi e sto ste dobri so @Nova pozzz :)

На Nova, joy1 и Kitten им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    И јас така се надевам. Фала :*
    Посмирена сум со вашиве коментари :)

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
  10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    На мојата сирупот и делува само 2 саати. После тоа пак си крева до 38.5, повеќе не качува. Ја туширав и со алкохол и вода 1:1 ја масирав. Се надевам дека ноќва нема да крене повеќе.

И давам Ефералган, вие од кој сте најзадоволни? За симнување ја симнува ама кратко дејство има.

Фала на грижат. :*

11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    37.698
    На синκо воопшто не му дејствува Ефеρалганот,чепчињата исто,опаѓа и повтоρно се κачува Т. Нам ни помогна Блоκ Маκс(по пρепоρаκа од доκтоρ). Бρзо опоρавување,иаκо таа Т знае од κонтаκт да не извади нас мајκите.

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Ефералган би користела за малата пошто и кај големата тоа користев со години.Имам пробано и далерон,парацентамол но не помагале.За блокмакс ми имаат кажано дека е за поголеми деца.Мојава откако наполни 5 год и го давам и ефикасен е мн
    Вака кога имаат Т пазете само да не дехидрираат и полесна храна давајте:овошје,зеленчук или бистри супи.Никако не ги оптеретувајте со тешка храна:месо,шекери бидејки организамот троши мн енергија дур ги разгради и така додатно се исцрпува.

13. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ќе се нaдoпoлнaм сo @joy1 истo и јaс сaмo еферaлгaн дaвaм,и oдмa јa спуштa тт

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Јас порано давав секогаш ефералган а сега проблемот што го имавме со температурата заради вакцината докторот ми рече да давам далерон и после 3 часа ибруфен и оваа само го намалуваше и пак штом поминуваше 2-3 часа качуваше до 39,7.

15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @slimy , како е сега малиот? Се надевам се поминало во најдобар ред од кога си дојдовте од болница :) :*

Јас да прашам нешто. Дали ги мачкате со некаква крема (ако воопшто смее да се мачкаат) малечките додека шетате? Во понеделник доаѓаме во Скопје, знам дека е топло, овде дури вчера затопли до 16 степени, освен тоа сонцето никогаш не е јако, ни во најтоплите периоди во лето. Уште не осетил топлина и сонце како што треба. Многу ми е бел малиот, за жал го има мојот тен, малтене проѕирен е :| Треба да му земам нешто за мачкање, или тоа за повисоки температури?

Уште едно прашање кога веќе сум тука :D По што спијат навечер, пижамчиња по кратки, или долги? Ова моево е многу склет, овде спие по боди со долги, и пижамчиња на долги, покриен со едно тенко ќебенце. Да знам отприлика што да му земам :)

16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Jas koga izleguvam- a nadvor e potoplo ja mackam ili so Mustela Stelatopia ili so pomada od Neven od Corine de Farme, tie za bebinja se.

Inaku navecer ja oblekuvam so bodi po kratki i tenki pizamcinja po dolgi rakavi. Ja pokiram so proletno tenko jorgance.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Ти благодарам мила што праша подобри сме сега пиевме една недела и антибиотик во четврток ни заврши терапијата.Сега имаме друга мака изгледа забите се во прашање пак не јаде ич ниту спије многу нервозен е овие денови.
    Јас го мачкам со една крема што е за лице за бебиња од линијата на бејби лове од дм маркет не знам дали има овде такви мене ми се од германија подарок се целата колекција на бејби лове со шампон купки млеко за тело и многу убаво мирисат.со ова еве веќе два пати го намачкав во лицето зашто имаше јако сонце овие денови.И ние сеуште спијеме со пижамчиња по долги ракави ама тенки што се, сеуште навечер е свежо не се осмелувам со кратки ракави да го оставам да спије зашто многу мрда кога спије и не го поднесува тенкото ќебенце што е покриен.
    Убаво да си поминете на патот :*:*:*

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki mi treba vase mislenje,denovive zabelezav deka sin mi preku nok mocka mn malku,pelenata stoi po 12 saati i ima malku mockano.
    dali e normalno?
    si cica,si spie dobro,ne place.
    se iskacuva na dva ili tri dena,obilna i tecna kaka-zaradi zabite.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Цица во текот на нокта?

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    eden pat ili voopsto ne se budi da cica,ako e umoren i zaspie okolu 9 se budi za cicanje okolu 2 ili pak cica okolu 12 i spie dokaj 5,5 ipol