Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Сакам да почнам да давам, 11м ќе полни за некој ден, веќе и белка дадов уште јаткастите, јагоди и мед тоа секако после година, фала богу што се ми јаде па кеф ми е :inlove:
    Еве овие ги гледав пред некој ден па се мислам да им пишам дека се работи за бебе https://instagram.com/nanas_taste?igshid=YmMyMTA2M2Y=

2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Ај уште едно прашање :lol::lol:
    Кажете некои игротеки за малите кај шо може да си играат такви со топки,кошеви низ Ск?

3. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Мајки ја даваат подлефната доза рота ако бебе е настинато? Значи де јас, де маж ми си џонглираме со настинки...

4. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    155
    Здраво на сите,
    Бебето има 7 и пол месеци, почнавме со воведување на храна околу 5 и пол месеци.
    Сега за сега имаме демек 2 оброка, појадок и ручек и тоа е мала количина околу 50-60 грама, си мерам според малите купечки каши, значи едвај пола јаде.
    Сака да цица и главно јадење му е цицањето нормално, но не сме стигнале до фаза оброков да замени подој.
    Значи си цица на 2-2 и пол часа исто како новороденче.
    Оброциве се онака.
    Ме фаќа паника треба за тргнување на работа да се спремам за некое време....
    Исто не пие други течности. Вода ич, а чајче со лажичка (facepalm)

Сум пробала кога е гладен, во време кога би требало да цица, да му дадам да јаде ама тогаш нејке ни да проба, нервозен, плаче, вика......уште полошо.

Како да дојдам до таа фаза оброк да замени подој? И какво шише препорачувате, пробавме chicco, avent, nuk, nip.... не фаќа и не фаќа.

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    50.868
    Ако е настинато нема да го боцкаат.

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    Давај, и јас воведов порано, само кикирики и мед после година. Јагода дури мислам и на 9м дадов. Не ја знам странава ама можеш да и пишеш и на dragana_fitlife и она исто прави.

Ако е помало детето во Капитол е супер игротеката, безбедна. Ако е поголемо досадно би било таму, убави се во Веро џамбо, Лиса, East gate е огромна и не пуштаат под 3 години, маж ми на негова одговорност го пуштил.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.997
    Допаѓања:
    13.792
    За рота нема боцкање.

8. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Да, знам, секако шестовалентната нема да му ја ставаме дури не оздрави. Ама за ротата дали ја даваат да се испие?

9. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    141
    Дали низок хемиглобин предизвикува поспаност? 10 месеци е бебе, хемиглобинот беше цело време на долна граница, сега е 9.9 на единици 11.5-16. Секако ќе си прашам утре кај матичната, да не ја барам денес недела.

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    Да. Зголеми ц витамин.

На peperutce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    2.282
    Majki bebe vcera 2h posle sto jadese vecera (palenta,zolcka,k.m) mi povrakjase mnogu,5-6 pati, vo bolnica mi rekoa nekoja viroza. Deneska sto mozem da mu davam nesto polesno za jadenje ?Nekoja supa ? Skoro 8 meseci ima

12. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.262
    Мајки, бебче е 6++. Последниве неколку вечери многу си го чеша лицето. Цело време се врти, спиеме заедно се лепи до мене буквално и цело време сака да спие странично. Прават вашите вака? Најмногу прашувам заради чешањето, забчиња доле две има, можно е одма и горните да му излезат па затоа да се чеша? Кога му ги допирам само рачињата спие мирно, ниту се врти ниту се чеша ..

13. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.752
    Моето спие странично на која страна сум јас и тој е на таа. За чешањето незнам.
    Ние сеуште немаме запчиња.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.918
    Мајки со бебуши во 6ти скок како сте? Ај што сум претепана пошто 3 ноќи по ред само кенка и морам да станам но и штрајков со глад ко 4ти скок ме полуде буквално. Денски имаме вкупно 3 дремки по 30 мин. и едвај дочекува 6ч попладне за да легне, кенкав лелемајко, ако со некое мекано топче му дофлиш а тоа го тупне плаче се корне увреџен човекот:rofl:, има некој нешто слично да се тешиме? Ја не знам што да правам ама се вознемирувам претерано ко ќе го слушнам како тажно плаче иако знам дека е за глупост некоја. Мм ми вика хормони ти работат што да ти правам(highfive)

15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    Кога е 6ти скок? Истото го поминувам.. мислев дека е заб

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    576
    Мајки малата (11 месеци) веќе 3 дена хрчи на спиење. Не и тече носот, не кашла. И течеше носе ама престана пред една недела. Е сега приметувам од вечерва хрчи и кога диши понекогаш (будна).
    Шприцам со марисимо ама ништо нема што да влечам.
    Како можам да и помогнам? И бронхит не може да фати без да кашла така?

17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.708
    Допаѓања:
    5.997
    x2 :D
    Не штрајкуваат со глад само, да имаат поише сила за вриштење :D све супер, се играме, се смееме и одеднаш едно почнува да вришти да бара да цица, и на другото му текнува во истиот момент дека сака да цица и се пика во мене...а мене ми се плаче што не можам ма двете одеднаш. Навечер минатата недела едниот беше проблематичен, сега е другиот ама еден ако вришти и другиот се буди. Проблем ми е што се еден месец пред термин родени и не ми се поклапа баш според апликација кога почнува кога завршува скокот нит по термин нит по раѓање и неам датум за да се тешам дека малце останува.;(

На Gabrielle... и Rtulka им се допаѓа ова.
  18. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.918
    Втора половина на 33 недела до прва половина на 37ма +, - , 2 недели

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.918
    Уф бе срцка, со двете сонца баш е за плачење кога ги гледаш така беспомошни, ама ај ќе мине битно ништо не ги боли така се тешам

20. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.941
    Лудило. Секако мојов е кенкач од раѓање, и кога мислев дека не може да е полошо, ми се насмеа 6-ов скок. Дремките му се по 20мин., од кои 15 во раце. Навечер се буди 4372651 пати, а конечно будење ми е во 05:30. Утрово се разбуди во 04:55, мислев ќе припаднам, па се сменивме со мм за да можам да го истуркам денов.
    Ама па лази се поцврсто и побрзо секој ден.:inlove:

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.