A po kolku d3 mu davate? 9 kg ima malata a samo Babytol d3 i Babytol d3+omega mu davam. Da ne e malki 800IU? Znam deka se preporacuva 200IU na kg.. Ne znam dali da mu davam povekje ili da cekam koga ke odime na kontrola, kaj Aleksandra
Имам килибарно ѓерданче ама искрено многу ми е страв да и го ставам да не се задави... Не мислам дека е безбедно.
И моето има 9 кила па пие само една капсула д3 плус омега што е. Дополнително не давам. Дали треба и колку ќе ти определи доктор. Мене ми рекоа нема потреба од дополнително.
И големото синче носешњ сега и на бебе му купив уште од 4 месеци го носи, колку помага незнам, големото синче немаше проблем со вадење заби и никогаш не крена тт, и бебево сега за сега е ок, незнам дали е од герданчето или такви се децата. Големото го носеше до 4.5 год прво демек за заби после за мода, не го симнуваше никогаш ни за бањањњ ни на одмор, никаде. Бебево еве веќе месец ипол го носи не го вадам.
Со 8 кг и давам вкупно 1200 IU. (800 D3 и 400 D3 + Omega). Секако не на своја рака, препорачано од Александра Димова
Лепоти, користите стерилизатор за шишиња? Вреди ли? Некако ми се присмачи од вриење вода во тенџериња, па размислувам за стерилизатор.
Јас користев стерилизатор до 6 месеци и навистина е олеснување. Нема замарање, пушташ кога сакаш, шишиња спремни.
Секако дека вреди, доколку бараш олеснување на стерилизирањето шишиња и цуцли. Самиот процес е брз, едноставен и практичен. Инаку, кога сме на таа тема, споделете мислење до која возраст сметате да стерилизирате шишиња/цуцли?
На која марка користите и дали мора шишињата да се од истата марка поради компатибилност? Инаку, некаде имам читано дека прибор, шишиња и цуцли се стерилизираат до 1 год. Фала ви на сите за одговорите