Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Слабо цица ноке затоа и не мокри.

2. N.Kety

N.Kety Популарен член

a mozno li e ako se poti mnogu i od toa na ima namaleno mokrenje?

3. joy1

joy1 Форумски идол

Не би знаела да ти одговорам:)
    Мојата интензивно и цица и се поти ноке но и мн мокри.Утоп се прави.Ама цица 4-5 пати ноке.

N.Kety likes this.
  4. N.Kety

N.Kety Популарен член

ti blagodaram zeska,vo sreda sme na vakcina pa ke prasam pedijatarot oti nekako pocna da me zagrizuva.

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Синко откако е роден,памперсот му стои по 12ч и ретко кога беше убаво полн(мочкан но не преполн),сега е поголем и има денови кога пак имаме сув памперс,и тоа цица 2-3 пати ноќе.Но, после првото менување, за еден час тој полни цел памперс и се прави утоп. За потењето на главчето, јас мислев единствени сме,живаа вода секое доење, но ете баш деновиве најдов пост кај др.Јулија и пишуваше дека најнормална појава е,детето се напрега со влечењето и затоа поти.

6. Nova

Nova Популарен член

Мајки, ќерка ми втор ден нема тт, односно од саботата попладнето. Денес на лицето на 3 места има исфрлано како ситни точки на едно место во круг.
    Матичната ќе ја менувам, новиот доктор утре ќе ја види, а во Ремедика не ми се носи како итна да чека при толку вируси.
    Имате ли идеја што може да е? Ја мијам со камилица, ништо не и ставам.

7. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Има ли на друго место осип или само на лице? да е сипаница не дај боже обавезно ја има под мишки од таму почнува таа,така да тоа не е сигурно алергија да е ќе ја има на повеќе места, можно е да ја полазило нешто на лицето тие се нежни многу,одмивај со камилица неколку пати,и мачкај со кокосово нас тоа најмногу ни помага пробајте... немаш потреба да одиш на лекар единствено ако нешто не дај боже се прошири па тогаш да ја носиш... што и даваше да пие за време на тт?

8. Nova

Nova Популарен член

Фала ти!

Сипаница не е, а и алергија не верувам да е. Само на лицето има, на двата образи и на челото. Не се толку црвени како утрово ...

За температура ефералган и ја туширав почесто и на стапалата чорапи со разреден алкохол 1:1 со вода. Ништо друго.

TIGARCE86 likes this.
  9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Немa прoблем Мaјче ништo немa не е ни oд еферaлгaнoт не е тoлку јaк, ќе и пoмине сигурнo е пoлaзенa oд нештo пoзз :)

Nova likes this.
  10. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Сигурно сте имале вирус и затоа сте имале тт и после осип ова го кажувам од искуство син ми имаше тт кога го однесов на др ми кажа дека е вирус и дека одкако ке му спадни тт може да има осип и да не се плашам дека е од вирусот а исто ми кажа и дека не мора да значи дека ке се исфрла,син ми имаше мал осип околу вретот и да не ми кажеше др и јас ке се чудев од што е,потоа сам си се повлече.

Nova likes this.
  11. Nova

Nova Популарен член

Можно е иако крвната слика беше мирна. Ми рече докторката демек сигурно се забите ама како што веќе напоменав дека ќе ја менувам поради многу причини, се е можно.
    Да знам барем да не паничам.

ubavka1 likes this.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

@joy1 κаκо поминавте со малата? Аκо не се лажам денес почна ти со ρабота.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Супер била :)
    2 пати преспала и 2 оброка јадела.Без плачење .Се надевам ке продолжи така

chocolade, Nova, TIGARCE86 and 5 others like this.
  14. victoria

victoria Форумски идол

На неколку месеци пред годината ние прележавме розеола или шеста болест ја викаат. Тоа е безопасен вирус кој 90%од децата од 3месеци до 3години го поминуваат. Истите симтоми. ТТ 3дена,после осип и толку. Матичната ми рече штом се појави осипот нема повеќе тт. Наредниот ден се разбуди и без осип. Не пиевме никаков антибиотик.. Прогуглај малку спореди.. Не се секирај сигурно не е ништо страшно... Така растат децата:)

Last edited: May 11, 2015
    Nova likes this.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

@N.Kety i jas go imav prasajnevo postaveno pred okolu 5/6meseci :)
    Se plasev da ne ima problem malata oti nojke nemase polna pelena,ednas ke piese mleko i do nautro spiese,od toa e spijat i ne pijat mnogu kako preku den :)

N.Kety likes this.
  16. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Мајки колку е нормално да биде црп кај едно 15 месечно дете,кај син ми беше 7,7 и дли е тоа во ред бидејки до сега не сум правела квна слика со црп.

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

zeni oficijalno od denes vi se priklucuvam vo temava.
    deneska sin mi pravi 6 meseci :inlove::inlove: vremeto leta,ko vcera da bese koga se rodi.

Kaffe, Пчела, iki26 and 5 others like this.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Мајки од кога ги ставате важите бебиња да стојат на нозе(со ваша подршка секако)? Значи ме интересира дали смее од 7 месеци цела тежина да им падне на нозе. И како ви поминува денот? Ние сме повеќе на хранилка, поламку на кебенце доле, и понекогаш на релаксатор. Но мислам дека и здосадуваат.. Сака да подскокнува кога ја држам а ми е страв да ја потпрам скорз на нозе.

19. slimy

slimy Популарен член

Кај нас заради вакцината имаше инфекција и се качи црп 6,5 адо 5 било нормално така ми рече докторката мене.Доколку црп е покачено изгледа има некоја инфекција или вирус. А дали има тт детето, дали јаде? да не е настинат и да не го боли грлото случајно?

ubavka1 likes this.
  20. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Немаме ништо ни тт ни кашлање ништо,јас направив крвна слика со црп заради зрнцата позади увото о две докторки ми рекоја дека 7,7 е нормално црп е сега оди разбериги,јас прашав овде чисто информативно за вака да ми кажи некоја мамичка искуство и сега ме стави во мисла.