Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Слабо цица ноке затоа и не мокри.

2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    a mozno li e ako se poti mnogu i od toa na ima namaleno mokrenje?

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Не би знаела да ти одговорам:)
    Мојата интензивно и цица и се поти ноке но и мн мокри.Утоп се прави.Ама цица 4-5 пати ноке.

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ti blagodaram zeska,vo sreda sme na vakcina pa ke prasam pedijatarot oti nekako pocna da me zagrizuva.

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    37.711
    Синко откако е роден,памперсот му стои по 12ч и ретко кога беше убаво полн(мочкан но не преполн),сега е поголем и има денови кога пак имаме сув памперс,и тоа цица 2-3 пати ноќе.Но, после првото менување, за еден час тој полни цел памперс и се прави утоп. За потењето на главчето, јас мислев единствени сме,живаа вода секое доење, но ете баш деновиве најдов пост кај др.Јулија и пишуваше дека најнормална појава е,детето се напрега со влечењето и затоа поти.

6. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Мајки, ќерка ми втор ден нема тт, односно од саботата попладнето. Денес на лицето на 3 места има исфрлано како ситни точки на едно место во круг.
    Матичната ќе ја менувам, новиот доктор утре ќе ја види, а во Ремедика не ми се носи како итна да чека при толку вируси.
    Имате ли идеја што може да е? Ја мијам со камилица, ништо не и ставам.

7. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Има ли на друго место осип или само на лице? да е сипаница не дај боже обавезно ја има под мишки од таму почнува таа,така да тоа не е сигурно алергија да е ќе ја има на повеќе места, можно е да ја полазило нешто на лицето тие се нежни многу,одмивај со камилица неколку пати,и мачкај со кокосово нас тоа најмногу ни помага пробајте... немаш потреба да одиш на лекар единствено ако нешто не дај боже се прошири па тогаш да ја носиш... што и даваше да пие за време на тт?

8. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Фала ти!

Сипаница не е, а и алергија не верувам да е. Само на лицето има, на двата образи и на челото. Не се толку црвени како утрово ...

За температура ефералган и ја туширав почесто и на стапалата чорапи со разреден алкохол 1:1 со вода. Ништо друго.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Немa прoблем Мaјче ништo немa не е ни oд еферaлгaнoт не е тoлку јaк, ќе и пoмине сигурнo е пoлaзенa oд нештo пoзз :)

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    782
    Сигурно сте имале вирус и затоа сте имале тт и после осип ова го кажувам од искуство син ми имаше тт кога го однесов на др ми кажа дека е вирус и дека одкако ке му спадни тт може да има осип и да не се плашам дека е од вирусот а исто ми кажа и дека не мора да значи дека ке се исфрла,син ми имаше мал осип околу вретот и да не ми кажеше др и јас ке се чудев од што е,потоа сам си се повлече.

11. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131

Можно е иако крвната слика беше мирна. Ми рече докторката демек сигурно се забите ама како што веќе напоменав дека ќе ја менувам поради многу причини, се е можно.
    Да знам барем да не паничам.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    37.711
    @joy1 κаκо поминавте со малата? Аκо не се лажам денес почна ти со ρабота.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Супер била :)
    2 пати преспала и 2 оброка јадела.Без плачење .Се надевам ке продолжи така

На chocolade, Nova, TIGARCE86 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.144
    На неколку месеци пред годината ние прележавме розеола или шеста болест ја викаат. Тоа е безопасен вирус кој 90%од децата од 3месеци до 3години го поминуваат. Истите симтоми. ТТ 3дена,после осип и толку. Матичната ми рече штом се појави осипот нема повеќе тт. Наредниот ден се разбуди и без осип. Не пиевме никаков антибиотик.. Прогуглај малку спореди.. Не се секирај сигурно не е ништо страшно... Така растат децата:)

Последна измена: 11 мај 2015
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @N.Kety i jas go imav prasajnevo postaveno pred okolu 5/6meseci :)
    Se plasev da ne ima problem malata oti nojke nemase polna pelena,ednas ke piese mleko i do nautro spiese,od toa e spijat i ne pijat mnogu kako preku den :)

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    782
    Мајки колку е нормално да биде црп кај едно 15 месечно дете,кај син ми беше 7,7 и дли е тоа во ред бидејки до сега не сум правела квна слика со црп.

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zeni oficijalno od denes vi se priklucuvam vo temava.
    deneska sin mi pravi 6 meseci :inlove::inlove: vremeto leta,ko vcera da bese koga se rodi.

На Kaffe, Пчела, iki26 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мајки од кога ги ставате важите бебиња да стојат на нозе(со ваша подршка секако)? Значи ме интересира дали смее од 7 месеци цела тежина да им падне на нозе. И како ви поминува денот? Ние сме повеќе на хранилка, поламку на кебенце доле, и понекогаш на релаксатор. Но мислам дека и здосадуваат.. Сака да подскокнува кога ја држам а ми е страв да ја потпрам скорз на нозе.

19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Кај нас заради вакцината имаше инфекција и се качи црп 6,5 адо 5 било нормално така ми рече докторката мене.Доколку црп е покачено изгледа има некоја инфекција или вирус. А дали има тт детето, дали јаде? да не е настинат и да не го боли грлото случајно?

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    782
    Немаме ништо ни тт ни кашлање ништо,јас направив крвна слика со црп заради зрнцата позади увото о две докторки ми рекоја дека 7,7 е нормално црп е сега оди разбериги,јас прашав овде чисто информативно за вака да ми кажи некоја мамичка искуство и сега ме стави во мисла.