1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.061
    Допаѓања:
    328.398
    Ние ретко седиме во дубак а во релаксатор ичч.Седиме на тепих и истурам играчки:меки,гумени ,коцки и си играме.Или пееме бебешко песни при тоа ги употребуваме рацете.Шетаме низ град,пуштаме радио,се бориме на спална ,играме со топка..така поминува нашиот ден.За стоење не ја оставам да стои и климаат нозете значи мала е.Има 9 месеци.Кога ке е спремна сама ке покаже

На LaDyDoLl и chocolade им се допаѓа ова.
  2. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    @joy1 што мислиш ти за црп 7.7 како медицинско лице и мислам дека имаш повејке пати правено црп бидејки сега отворам на нет и секаде велат дека до 5 е нормално а мене две докторки ми рекоја дека е во ред,сега се мислам да не беше нешто до ушето бидејки пред да ја направам крвнаата слика две вечери едното уше му се вцрвуваше и му беше жешко ама се смири само од себе
    другите се
    WBC 4.9
    RBC 4,99
    PLT 160
    MCV 68,5
    HCT 34,2

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.061
    Допаѓања:
    328.398
    Леукоцитите ви се мирни т.с ниски.Ние кога ги имавме истите вредности на леукоцитите ние рекоа дека е во прашање вирус но црп не испитавме.Бидејки нема никакви симотоми моментално неможеш да дејствуваш.Дали сте провериле урина,уринокултура?
    Можно да било и од ушето нешто моментално.Немаш причина сега за сега за загриженост.Следи го детето и за да бидеш мирна за 2-3 дена пофтори го црп за да видиш дали оди надолу.
    А да не вадите заби нешто?

Ми избега постот па да допишам.Нај нај често укажува на бактериска инфекција.Не е лошо еден брис од грло и нос да направиш.

Последна измена: 12 мај 2015
    На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    Една недела има од како ја направивме крвната слика и до сега детето си е ок јас бев мирна дека др ми кажа дека е во ред црп
    а за заби нема ништо нас ни фалат уште 3 и 5 другите ги имаме и до сега без мака ги вадевме се надевам дека така ке биде и со останатите

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Феминки совет? Жива ненаспана сум,:drunk: бебушов мој станува во 5 часот. Преку ноќ не спие мирно и многу ќемка не знам што и е .

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Kolku vreme e bebeto?
    Ako e pomalo mozno da e grcevi,ili mu se cica.
    Ako e pogolemko mozno da se zabite isto i vremevo e toplo pa dane mu e toplo.

7. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Otkako e rodena kerkami spie po cela nok. Se do pred 2-3 nedelu. Iako ja dojam docna, kaj 22-23h taa pak se budi okolu1:30h i posle pak kaj 5 saat sabajle. Vo ponedelnik pravime 7 meseci. So dohrana pocnavme pred 10 tina dena. Ne vika i ne place, ednostavno se budi i si igra. Po kratko vreme ja dojam i pak zaspiva. Epten sym umorna vaka. Mozno li e da ogladnuva brzo bidejki e vekje pogolemka ili sto bi bilo?zabi nemame a nema ni aber...

8. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Ние во недела правиме 7 месеци, артемида 81 па ние сме разлика само 1 ден. И кај нас нема ни з од заби, и мојата се буди во 1 си игра до 2 или 3. Ајде нека се здрави и живи па ќе издржиме некако.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Мамички ние денес славиме роденден па се префрлуваме во темата дете ама редовно ќе ве читам.Ах колку брзо лета времето сонцето мое од бебе стана дете :)

На green.eyes, zuto, Rabbit и 9 други им се допаѓа ова.
  10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zeni denes mi se skratia 10 godini od zivotot,primavme vakcina i po sabajle se bese ok,ni stavija vo dvete nozinja i plus piese ,ama mn se isplasiv oti desnata noga voopsto ne ja mrda.. plus kaci temperetura :sweat::sweat:
    nogata mu e kako blokirana ;( .
    mu staviv suposta za da mu se simne T i zaspa,se nadevam deka ke e podobar koga ke stane,oti nikogas sin mi ne sum go videla vakov,srce mi se kine lezi ko polu zaspan,samo gleda i kenka.ne reagira na nisto.

11. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    Колку тт кали?

И една од реакциите е поспаноста. А течноста и на двете многу боли и се плаши да го мрдне ножето од што го боли.

12. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мојата на почеток до втор месец негде си спиеше до 9, потоа до 8, а веќе 4 месеци се буди во 6.30. Одкако е родена никогаш нема спиено цела ноќ. Се буди минимум 3 пати(ретко тоа) а почесто и скоро на секој час. Пие по 30-40-60 ретко 90 мл млеко. Не се допива, гладна е и затоа се буди. А незнам зошто не може да испие повеќе одеднаш и да поспие барем 3 часа. Жива ненаспана сум и веќе се навикнав искрено. Кога скроз ќе ми се испразнат батериите( 1 месечно) одам кај мајка ми, они ја чуваат јас спијам 2-3 часа преку ден. Не можам да спијам секој ден затоа што не ме фаќа сон денски. А ретко и да ме фати, бебуш ко за инат тогаш ќе се разбуди :)

13. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Mene zatoa mi e macno,ona sekogas si spiese, a sega se e poremeteno, a jas max iscrpena. Preku den spie na kratki intervali, nemam jas koga da legnam. Dur legnam jas taa stanala..uff aj daj boze da e period. Ako prodolzi vaka i koga ke pojdam na rabota strasno ke bide...:(

14. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    И кај мене е истото само што мислам дека можам да си легнам таа се буди, денски спие по половина час и толку.Мојава никогаш ја нема преспиено цела ноќ.Некогас ме фаќа нервоза од што не сум наспана ама тоа е ке се издржи.

15. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    38.8 i ne go drzev toplomerot poveke,go drzevme buden i mu stavavme oblogi a toj dusice legnat i ni se mrda ni nisto a nozeto eve duri sega pocna malku da go mrda,cela nok oko ne sklopiv non stop go kontrolirav pa i vo misla mi bese nedaj boze da ne mu se sluci na nozeto nesto,seuste imame T nad 38.5

16. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Малата моја со 2 вакцини дитепер помина добро со мала температура и ќемкаше, ама затоа со 3 доза имаше температура 38 и со егералган сируп се спушташе само до 37,4 ,така беше 3 дена. n.kety му е став да мрда затоа што го боли не се секирај и тоа ќе помине, јас не можев да ја легнам памперс да и сменам одма почнуваше да плаче, мислам дека се плашеше дека ќе прима пак вакцина. Само со помин да е .

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ti blagodarab mila,znam deka go boli, se isplasiv oti imam citano mn. negativni rab za vAkciinite inaku jas go drzev vo skut koga mu gi stavase vakcinite i vidov deka desnata mu ja nabi vo nogata,mu ja stavi direkno i togas zaplaca a na levata ne zaplaca.
    toa ti e mi ide da i pojdam i da ja zasamaram krava edna,em stava vakcina ev se svrtela i zbori so drug doktor -.-

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @N.Kety i nie koga ja primivme vakcinata na 5/6meseci imavme T i malce nogeto i bese poteceno a dodeka i prima vakcinite spiese,sisem malce zaplaka i pak zaspa.
    Davaj taciperina mnogu ponaga,procitaj na upatsvoto imas so kg kolku kapki treba ia ako ima od 38nagore mozes na 4/5sati da davas,nas sskogas ni pomaga.
    Isto neka sedi bez obleka i bajnajne so mlaka voda,iako nekoi ne gi bajnat vo ddnot koga primile vakcina,ama nareden den mozes.
    Ne se grizi ke pomine.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.061
    Допаѓања:
    328.398
    Друг пат не го држи седејки бидејки мускулот му е стегнат на тој начин и повеке боли.Лежејки е поопуштен.

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    doktorkata mi rece dago drzam jas :/ a jas pa neznaev deka e stegnat muskulot taka