Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    44.002
    Мајки, дали по аптекиве колекциите на ТвистШејк моментално се намалени?
    Сакам да ја пробам онаа некапечката чашка за вода?
    Знаете ли цена?

2. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    2.802
    Ние на NUK ја имаме , ја препорачувам :)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.819
    Допаѓања:
    7.018
    Цел март беа на 30%

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    3.243
    Јас ќе полудам готово. Детево во еден месец втор пат крева температура, разлика е што овој пат крева на 6 саати а првиот пат на 2 саати креваше.
    Од вчера вечер е со температура, највисоката 38.4, искрено нема ни 24 часа поминато ама мм е паничар. Никој немаме околу нас болен, не е ни многу мешан со деца искрено. Крвната слика горе долу е таман, леукоцитите се мачку покачени, матичната веднаш препиша Цефалексин, као ќе кревал допрва температура бидеќи грлото му било црвено.
    Два антибиотици во рок од еден месец, што се дешаваа;(

5. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    544
    Isto i mojot,samo sto nas ne ni prepisaa antibiotik. Mi rekoa i vo sistina i kaj nasata maticna nema pptreba posto lici na virus,a koga e virus ne se davavlo antibiotik.So inhalacia sme,deteto cel nok ne spiese,vrevase temperatura do 39, grloto mnogu crveno i doktorkata rece od gornite zabi mu e sto ne spie,celo vreme pustase eden cuden glas,site od ednas go fatia.Ni rekoa samo Blokmaks, inhalacija so fizioloski, i distenje na nos so Sinomarin, i sega e podobar malce.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    3.243
    И нас ни излезе запче во неделата, јас се си мислам дека е тоа. Сериозно не разбирам каква потреба веднаш од антибиотик. Ум немам што да правам. Да го носам на друго мислење и да ми речат не давај антибиотик, што да и кажам на матичната:?:

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    14.375
    Некои матични се Бог да чува. Јас би го носела на второ мислење, плус кс се прави по 48 часа откако ќе крене на температура, така најточно ќе покаже. Ај и по 24 часа, но веднаш НЕ. Мене првата ќерка ми ја клукаа со антибиотици превентивно.

8. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.505
    Јас одма сакав да ти пишам дека јас би почекала уште еден ден. Ти земи го секако имај го дома, па ако се влоши ќе почнеш. Ние излечивме вирус со црвено грло така од ништо, само траеше две недели кашлицата, а температурата 2-3 дена. Ни крвна слика не правевме.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    3.243
    Крвната слика е направена фактички на нецели 24ч. Денес во 15ч ја направивме а тој мислам дека имаше кренато температура околу 15-16 часот вчера бидеќи уште тогаш ми беше жежок, но често се утрипувам увек дека ми е жежок не мерев веднаш, мерев околу 19ч и испадна 38.2
    Што значи до некаде може и точна е крвната слика, црп е мирно, се е мирно освен леукоцитите благо покачени. Ќе ставам и слика.
    Секако не сум во план да го почнам веднаш, побарав да се направат брисеви утре бидеќи минатиот пат (пред 3 недели) имаше бактерија haemophilus influenzae и тогаш пиеше антибиотик. Организмот сеуште од тогаш не му е дочистен што се вели, од антибиотикот.
    Едит: не кашла, само температура и црвено грло има. Јаде и пие се како и предходно.

Прикачени фајлови:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.505
    Па и леукоцитите не се нешто покачени, се толерира кај бебе и повисоки. Ако и веруваш на докторката почни, сепак таа го прегледала ама јас би почекала штом си јаде и пие.

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    3.243
    Не, напротив воопшто не и верувам од овој момент. Јас уште кога ми рече цефалексин се здрвив, мм вика со поглед ќе ја убиеше. Ама тотално се разочарав, еве и сите од искуство во околината ми кажаа да не почнувам. Ќе повторам крвна слика пак во четврток ќе знам на што сум.

На nevermet18 и Skyler им се допаѓа ова.
  12. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.922
    Другарки здраво:hai:
    Ај хелп, што да земам да ограничам движење на бебе низ стан. Лази, се бутка секаде, ептен паничам да не има нешто ситно паднато па да лапне. Се качува по кревети да стои, па паѓа. До тоалет не можам да идам:sweat:

На GoldenFrida му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.505
    Добредојде во фазата принудно слабеење и запек од стегање за во вц :D
    Шала на страна, да се стопли, фрли го во некој тревник и нека паѓа колку сака. Јас нонстоп така правев да го уморам и во паркчето пред зграда прооде.

На Hellokitty93, Mari-Li, tanjaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    3.243
    Ваква игрална имаме ние, врши гооолема работа.

Прикачени фајлови:

На Rtulka и Mari-Li им се допаѓа ова.
  15. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.819
    Допаѓања:
    7.018
    Јас го ставам во трандпортно креветче што ми е во дневна или врзан во столчето за хранење

На Mari-Li, Rtulka и Freckles. им се допаѓа ова.
  16. Rtulka

Rtulka Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Јас исто или во хранилица врзан или доле на патос заграден со перници па не може преку нив да пројде

На Coco31 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  17. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    3.219
    Мене многу ми е страв да ја оставам сама на хранилка, само во транспортно креветче или игрална.

На Mari-Li и Mateas им се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    9.551
    Зошто да му ограничуваш движење? Тргни небезбедни предмети од собата, стави штитници по ивиците на мебелот. Јас на пример во дневна имам мермерна маса со остри ивици, покриена со ќебе ми беше и залепена до ѕид. Цвеќињата ги ставив на високи масички. За ситни работи ептен внимавав, дури и декорации истргав, сѐ што би можело ситно да падне на земја собрав во кутии. А за трошки од јадење ич не се замарав, ехеее колку има лапнато. Ќерка ми беше прилично активно бебе, од 7 месеци лазеше и од 8 се исправаше на мебел, едно време транспортно креветче како игрална позајмив ама џабе беше, не седеше во него и го вратив, само место ми зафаќаше во дневна. Во вц некогаш ја земав со мене ја седнував на тепихче и ѝ ја давав четката нејзина за заби гумена додека завршев јас работа, а некогаш ја оставав во нејзиното креветче во спална и ќе ѝ дадев неколку книгички да се позанимава 5-10 минути. Додека готвев она си седеше во кујна на земја, ќе ѝ дадев тенџериња и дрвени лажици, се занимаваше со нив.

На Mari-Li, Freckles., Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Поради ова сум станата 52 кила. ХОРОР. Сабајле си влезе во вц

На Mari-Li, Freckles., Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    842
    Хах леле и ние исто а тек кога ке почнат да паткаат ќе биде весело. Мајки кое адаптирано го купувате? Ми препорача педијатар да праам каши со ад кое да го купам од кое сте задоволни

На GoldenFrida му/ѝ се допаѓа ова.