Мајки, дали по аптекиве колекциите на ТвистШејк моментално се намалени? Сакам да ја пробам онаа некапечката чашка за вода? Знаете ли цена?
Јас ќе полудам готово. Детево во еден месец втор пат крева температура, разлика е што овој пат крева на 6 саати а првиот пат на 2 саати креваше. Од вчера вечер е со температура, највисоката 38.4, искрено нема ни 24 часа поминато ама мм е паничар. Никој немаме околу нас болен, не е ни многу мешан со деца искрено. Крвната слика горе долу е таман, леукоцитите се мачку покачени, матичната веднаш препиша Цефалексин, као ќе кревал допрва температура бидеќи грлото му било црвено. Два антибиотици во рок од еден месец, што се дешаваа
Isto i mojot,samo sto nas ne ni prepisaa antibiotik. Mi rekoa i vo sistina i kaj nasata maticna nema pptreba posto lici na virus,a koga e virus ne se davavlo antibiotik.So inhalacia sme,deteto cel nok ne spiese,vrevase temperatura do 39, grloto mnogu crveno i doktorkata rece od gornite zabi mu e sto ne spie,celo vreme pustase eden cuden glas,site od ednas go fatia.Ni rekoa samo Blokmaks, inhalacija so fizioloski, i distenje na nos so Sinomarin, i sega e podobar malce.
И нас ни излезе запче во неделата, јас се си мислам дека е тоа. Сериозно не разбирам каква потреба веднаш од антибиотик. Ум немам што да правам. Да го носам на друго мислење и да ми речат не давај антибиотик, што да и кажам на матичната
Некои матични се Бог да чува. Јас би го носела на второ мислење, плус кс се прави по 48 часа откако ќе крене на температура, така најточно ќе покаже. Ај и по 24 часа, но веднаш НЕ. Мене првата ќерка ми ја клукаа со антибиотици превентивно.
Јас одма сакав да ти пишам дека јас би почекала уште еден ден. Ти земи го секако имај го дома, па ако се влоши ќе почнеш. Ние излечивме вирус со црвено грло така од ништо, само траеше две недели кашлицата, а температурата 2-3 дена. Ни крвна слика не правевме.
Крвната слика е направена фактички на нецели 24ч. Денес во 15ч ја направивме а тој мислам дека имаше кренато температура околу 15-16 часот вчера бидеќи уште тогаш ми беше жежок, но често се утрипувам увек дека ми е жежок не мерев веднаш, мерев околу 19ч и испадна 38.2 Што значи до некаде може и точна е крвната слика, црп е мирно, се е мирно освен леукоцитите благо покачени. Ќе ставам и слика. Секако не сум во план да го почнам веднаш, побарав да се направат брисеви утре бидеќи минатиот пат (пред 3 недели) имаше бактерија haemophilus influenzae и тогаш пиеше антибиотик. Организмот сеуште од тогаш не му е дочистен што се вели, од антибиотикот. Едит: не кашла, само температура и црвено грло има. Јаде и пие се како и предходно.
Па и леукоцитите не се нешто покачени, се толерира кај бебе и повисоки. Ако и веруваш на докторката почни, сепак таа го прегледала ама јас би почекала штом си јаде и пие.
Не, напротив воопшто не и верувам од овој момент. Јас уште кога ми рече цефалексин се здрвив, мм вика со поглед ќе ја убиеше. Ама тотално се разочарав, еве и сите од искуство во околината ми кажаа да не почнувам. Ќе повторам крвна слика пак во четврток ќе знам на што сум.
Другарки здраво Ај хелп, што да земам да ограничам движење на бебе низ стан. Лази, се бутка секаде, ептен паничам да не има нешто ситно паднато па да лапне. Се качува по кревети да стои, па паѓа. До тоалет не можам да идам
Добредојде во фазата принудно слабеење и запек од стегање за во вц Шала на страна, да се стопли, фрли го во некој тревник и нека паѓа колку сака. Јас нонстоп така правев да го уморам и во паркчето пред зграда прооде.
Зошто да му ограничуваш движење? Тргни небезбедни предмети од собата, стави штитници по ивиците на мебелот. Јас на пример во дневна имам мермерна маса со остри ивици, покриена со ќебе ми беше и залепена до ѕид. Цвеќињата ги ставив на високи масички. За ситни работи ептен внимавав, дури и декорации истргав, сѐ што би можело ситно да падне на земја собрав во кутии. А за трошки од јадење ич не се замарав, ехеее колку има лапнато. Ќерка ми беше прилично активно бебе, од 7 месеци лазеше и од 8 се исправаше на мебел, едно време транспортно креветче како игрална позајмив ама џабе беше, не седеше во него и го вратив, само место ми зафаќаше во дневна. Во вц некогаш ја земав со мене ја седнував на тепихче и ѝ ја давав четката нејзина за заби гумена додека завршев јас работа, а некогаш ја оставав во нејзиното креветче во спална и ќе ѝ дадев неколку книгички да се позанимава 5-10 минути. Додека готвев она си седеше во кујна на земја, ќе ѝ дадев тенџериња и дрвени лажици, се занимаваше со нив.
Хах леле и ние исто а тек кога ке почнат да паткаат ќе биде весело. Мајки кое адаптирано го купувате? Ми препорача педијатар да праам каши со ад кое да го купам од кое сте задоволни