Да се пофалиме, денеска ги дупнавме ушињата плачеше ама малку моментално после тоа не. Имајте убав викенд
Mamicki aj vie imate povekje iskustvo pa zatoa i tuka da prasam... Bebus e eden mesec i jajcencata mu bea isti, vcera primetiv deka ednoto mu e pogolemko, a denes eve uste malku kako da se podulo, neznam dali e ova normalno? :/ edit: da namomenam deka jajcencata mu bea mnogu mali, znaci duri ramno sto se vika i izgledase kako edno topce, mozno li e da ne mu bile seuste spusteni?
Има логика ова што го кажуваш со спуштањево. Немам машко дете, нели, но знам дека кај секој маж тестисите не се еднакви, односно секогаш едниот е поголем од другиот. Ај ќе видиме и друга мајка што ќе каже.
On koga se rodi mestoto mu bese ramno, duri prv pat koga go presoblekoa pred mene vikam dali treba vaka da izgledaat... Zasto sum videla i drugi bebinja maski mali i dve golemki topcenca im visele sega on ustvari ima edno topce levo, a na desnata strana kako kozicka samo (kako prazno ramno)...
Мало е бебето,мали и тестисите Тестисите моρа да се спуштат κај машκите деца,најубаво можете да видите дали се спуштени во вода κога ќе го бањате. Не постојат две потполно исти ρаботи во пρиρодата,таκа е и со тестисите,и κај син ми едното е поголемκо од дρугото. Виκни патρонажна,κај мене уште пρвиот пат κога беше веднаш го ρасоблече и го пρовеρи.
Кога им е ладно им се собираат, а кога им е топло им се спуштаат повеќе. На секоја контрола педијатарот треба да ги проверува.
Aj da pisam i ovdeee Mi se skrati zivotot. I dadov krem da drzi vo rakata za da vlezam vo wc i samo sto izlegov ja vidov kako jade. Celata bese izmackana. Ja izbrisav izvasiv toa sto imase vo usta ama krem e, se razmackuva. Sega neznam dali ima goltnano, pravo i dadov da cica. Neznam so da pravam strav mi e od tie hemii sto gi ima vnatre. Sovet ili mislenje... ??
Давај и да цица почесто и следи ја. Мое мислење е дека за толку кратко време нема шанси количински да голтнала многу. Сепак вкусот е ужасен и гарант само се измачкала. Не се плаши.
Sigurno e taka bidejki gorci kremot, ama pak se izvadiv od pamet. I mm mi kaza da ne se plasam. Fala na mislenje.
Zenski da ve prasam dali moze kopriva na 1 godisno bebe da se dava? Mi donesoa sveza pa sakam da i dadam. I dali samo da ja obaram bidejki so palenta sakam da ja dadam
Сите викаат дека може, ќерка ми на 16 месеци проба и тоа сосема малку и де нафрли на мешето, грбот и нозете.
Вчера направив глупост Јадев кикиритки, и му дадов на син ми да лизни, ме гледаше додека јадев, и не размислив дека е многу алергена. Веќе кога ја тргнав од него ми текна. И еве му се појавија ситни црвени брумчиња по лицето. Да одам утре на доктор или ќе поминат...
Мајки вчера вечер мака мачевме со синко. Си легна здеаво право и по два часа се развуди топол и носето течеше ко чешма цела ноќ не спиевме. Сабајле го однесов кај матичната и ни препиша антибиотик и таа од кутура си кажа дека нема температура само малку бил топол, кога си отидовме дома ја измерив температурата 38,5 и му дадов далерон после кога му ја измерив беше 37,4 има ли потреба повторно од далерон? Незнам како успеа да настине или пак забчињатљ му прават проблем гледам доле ептен е потечено.
Истово и со ќерка ми ова се случи. Сред ноќ се разбуди за цицање и изгор топла. Испадна дека се забите, ама скоро две недели се мачеше. Антибиотик и ние пиевме ама за џабе, не помогна, а и воопшто не требаше да и го давам. После 5 дена аспирации и инхалации се опорави, а во меѓувреме никнаа две запчиња. Редовно чисти го носето и ставај капки.
Нас скок не фака и изгледа заби вадиме,мн е нервозна пред вечерното спиење.Само што побргу да заврши периодов.
Мајки вие што го поминавте овој период кога ве фатил скокот што е на 12 месеци?еве ние уште 3 недели полниме една година ама веќе три дена многу е нервозен агресивен све што ќе најде ќе го фрли веднаш вриска нон стоп и не спие ич цела ноќ сака само на града да седи и многу се превртува во креветот не можеш да го најдеш на едно место никогаш.не знам дали се заби во прашање или скок или се плашам да не е болен нешто се мислев еве денеска после работа да го однесам на контрола кај матичната. Дали и вас ве фатил толку рано овој скок и колку ве држеше? И нема апетит ич не јаде све со зор помалку, му давам и флорадикс шурупот што е со железо зашто малку е анемичен. Поздрав
И да сакам во мојот град неможам да најдам подобар педијатар сите се кажи речи исти пред пензија. Замислете си немаше топлометар за на детето да му измери температура и од прилика кажа нема, може да има ептен малку. Инаку антибиотикот ни го даде зошто бебе почна да кашла.
Пред да посегнете по антибиотик проверете крвна слика:леукоцити,црп,аст..па ако се загрижувачко покачени се испитува понатаму за каква инфекција/бактерија се раб.Или брис од носе,грло. Мојата три месеци е со растечен нос и кашла.Но брисот е негативен и крвна слика нормална.И не пиеме ништо.Се сомневам дека може е и алергија во прашање.
Прво проверивме крвна слика и се беше во ред. И кога отудовме со резултатите ни препиша антибиотик иако со крвната слика се е во ред. Ова ни е прва настинка, да ви кажам право и јас малку се исплашив и без размислување го прифатив антибиотикот. Може ли да ми кажете што претдтавува ЦРП?