Мајки, температурата се симна, вчера и денес нема кренато воопшто добар е и почна веќе да јади се. Цефалексин пие од четвртокот, сега го забележав се исфрла по телото вака, нови намирници не внесувам додека е болен, има малку и на лицето а нозете му се чисти, што можи да е?
Мајки едно прашање Треба да и земам мокрача на малата. Е сега земав од тие кесичките за во пелена па ако може упатство како иде тоа? Кога ги ставате од вечер или сабајле? После дали кесичкава се затвара некако или треба да префрлам во стерилна чашка? Може се глупави прашања ама стварно не ми е баш јасно
Кесичката ке ја ставиш на малата ке ја наместиш да мочка во неа, потоа ке ја префрлиш во стерилна чашка .
Да ти кажам мене мајка ми ми кажа како ми зимала на мене на времето , од прва и зимам без проблем од сабајле кога ќе станете соблечи и ја пелената избриши , исушија и залепи и ја ќесичката , остави ја така гола малку нека полежи поиграјте си , покриј ја со пеленка да не и биде ладно , за 5 мин ќе се измочка и одма префрли ја во стерилна чашка
Скоро зимав на малата. Прво ќе ја измиеш, избришеш, мора да е чиста и сува, после ја лепеш ќесичката и почекај да се измочка. Потоа ја зедов ќесичката и таква ја однесов во лабараторија. Ми дадоа чаша и ќесата ја ставив во чашата, не ја префрлав урината. Они тоа.
Imam bliznacinja od 10meseci. Trgnaa vo gradinka i oppp za 3 dena pocna noseto da im tece, cista prozirna vodicka. Mrsuli koi nemaat boja. Posle 3 dena pocnaa i da potkasluvaat od sto sekretot im se sleva vo grlceto i gi iritira. Na lekar ni kazaa alergiski rinit, crp mirno, nekoi parametri od krvnata slika izmesteni, plukata e super, vo isto vreme dvete vadat zabi, temperatura nemaat, veseli se, pa kenkavi, jadat kasicki, pijat mlekce i tecnosti i preventivno ni dadoa almacin sirup, inhalacii so fizioloski i pulmikord. Davam kapki babyvit, vitamin c, supi i elektroliti... Ova trae veke 5 dena. Nema vlosuvanje, ama ne gledam i nekoe podobruvanje na sostojbata. Nekoja majka so vakvo iskustvo? Za kolku vreme pominuva?
Да ссе едитирам, малиот покажа реакција на Молерс. Два дена давав и имаше осип денес не дадов смирено е. Матичната рече да го пробам нареднаата недела повторно и ќе утврдиме дали е тоа..