Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.090
    Мојава денес утрово овошната каша со бисквити и вечерата инстант мусли со овошје и банана плус ги изеде, ама проблем е ручекот кој едвај неколку лажици проба. А мора да јаде и месо, риба, јајце, зеленчук. Уште сол да ставам и да видам дали ќе јаде.

На Freckles., Калатеа и V.N. им се допаѓа ова.
  2. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Пробај со јаболко да ставаш во зеленчукови, јас така правев за камуфлажа... И постепено намалување и сега без ич јаболко поминува.

На Cherry79, JuLleE и Калатеа им се допаѓа ова.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    Јас давам капки имуно дропс , витамин ц, молерс и ваја со д3, бебето јаде.Давав и бејби вит ама ги потрошив и сега веќе недавам од нив доволно се и овие што ги пие.

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.090
    Она е фан на банана, јаболко само не сака баш. Да ставам малку банана ако не:D. Банана и телешко:worried:
    Или банана и риба:bandit:

5. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    И моите не се фан на јаболко Али проѓаа ручоците ;) многу работи по наше не идат Али у ресторан се иде слатко- луто ( буковец и мед) слатко кисело, и многу други чудни комбинации. Не викам да пробаш со банана, ете пробај со јаболко може ќе сака.

На Freckles. и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.605
    Леле па цела екипа нејадачи имало. Мојава не знам каде да ја сместам. Некаде измеѓу е.
    Кај неа проблемот е што вака бара да јаде од нејзиното ако ме види со нејзиниот тањир или хранилката се тепа. Мислиш маф ќе направи. И кога ќе и дадам само отвара уста мислиш којзнае колку е гладна и секогаш пола остава. Почесто ни 100гр не јаде. А се случило да изеде и 150 или 190гр во подобри денови ама еднаш или два пати до сега.
    Често бара да цица. Ми делува дека е гладна кога и спремам се тепа и неколку лажици и се заситува.
    И се мора мазно да е. Ради таа причина се блендирам или од кутија давам. Просо од кутија. Од тоа другото се давеше иако блендирано. Палентата не ми ја засака. Денес и давав телешко со зеленчук и месото не ми се изблендира убаво тоа како конци на јазик ги чуваше не ги голташе не се труди ни да џвака. Мислам кога ќе научи.
    Сакам веќе и парчиња да давам. Ова блендирано ме нервира.

На Mateas, Rtulka, V.N. и 3 други им се допаѓа ова.
  7. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    2.075
    Јас и на големото, сега и на бебево воопшто не им ги чепкав. Еве големот сега на 7 години сам си го отвори. Ако не му е црвено или не му прави проблем при мокрење не би чепкала

На Rtulka и Saf им се допаѓа ова.
  8. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    840
    И јас се прашувам ноностоп како ќе прејдеме на парчиња некако слабо…

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    Јас почнав да се сомневам во моето млеко.Бебе цица па јаде, па пак цица, денес му дадов доручек па цицаше и заспа па ручек изеде скоро 100 г јас земав да пробам да се измолзам, на прва проба извадив 110 мл ,и почна он да кенка прекинав молзење продолжи да цица.После заспа околу 8 се разбуди му дадов вечера просо и банана изеде мала каша, после бљуцна 2-3 пати и пак на цицка.Цицаше да заспие пак и еве го пак сега се промрда цица малку и продолжи.Дали млекото мое не го заситува, не е дебело бебе, активен е многу, дали ла троши многу па затоа цица.Многу ме нервира кога ке ми кажат дај му да јаде на детето гледаш дека е гладен демек џабе цица.

10. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Колку грама каша треба да јаде бебе од 6-7 месец? Вие колку им давате? И колку оброци треба да има.
    Моето е од групата на јадачи, само првите неколку пати се мрштеше дека уште не знаеше што треба да прави сега колку што ќе му дадам толку ќе изеди, а и цица многу.

11. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Мајки давате нешто за имунитет кај бебе?
    Педијатарот ми препорача минидропс…

На Mateas и macalavica им се допаѓа ова.
  12. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    15.865
    Бебињата цицаат и кога се жедни кажи им на паметните околу тебе. Еве мојава не пие вода и после јадење ако успеам да и бутнам нешто за 15 мин макс, а некогаш и плаче од хранилка да ја земам да цица. Ќе цицне малце и толку. Тоа и е за жедта да ја угаси

На Fudbalgirl, tanjaaa и macalavica им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Исто и мојата цица за жед, а и првото дете. Тој вода почна после година да пие, после кашичка обавезно цицаше.

На Fudbalgirl, V.N. и macalavica им се допаѓа ова.
  14. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    Јас давам имуно дропс,витамин ц , давав плус и бејби вит па ги прекинавме сега.Бебето мое беше анемично и плус на 5 месеци 2 пати лежевме во болница од ларингит а на 6 месеци прележа сипаници.Ако е здраво бебето и ако цица освен пробиотик и евентуално витамин ц друго мислам дека немаш потреба, така барем давав предходно на поголемото синче кога беше бебе по препорака на педијатар.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    13.255
    Како помина бебето со сипаници и после колку време од големиот се зарази?

16. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    После 13 дена од бато, генерално полесно помина бебето од големото, имаше многу осип и 3 дена висока тт.Уште има некои корички на главата што не се паднати.А големото 5 дена изгоре тт, нема кај не се исипаа и двајцата, плус големото и во уста и грло партал, и кашлица, катастрофа, цел март со сипаници се расправавме.Сега не го пуштам во градинка малку да ојачаат ама малово изгледа заби го мачат, ме користи како цуцла се пореметив веќе.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Што може да му биде на бебево, заби изгледа не се, со чашка видов, ништо нема, мислев дека има. Со прст пипнав не осеќам заби.
    Постојано кенка и цица без престан. Прееска како кечер ми рипна врз мене, ме дрпа за маица, ништо друго не го занима.
    Три ноќи не спие како што треба, се буди цело време со плачење.
    Таман почна да спие преку ден надвор од моите раце, пак по старо.
    Што си беше мило едно време, пак се повампири.

На Rtulka и Freckles. им се допаѓа ова.
  18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.605
    Ќе извади запче.

На VirgoStar, Coco31, Alexandrite и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    230
    Уживај бебе цица кога сака и колку сака :) еве моево денес изеде цела кашичка со мевце и душа ме тегне да цица се смееше на глас кога му дадов :inlove: си сакаат близина си гасат жед и слично

На Rtulka, Erika.greeneyes, macalavica и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Ние сме без 3 дена полни 9м па сме 8кг, нека се само здрави и живи одат во висина повеќњ периодов затоа помалку качуваат плис ако се и настинати одма им се приметува на душичињата.:makeup:

На JuLleE, Freckles., Mateas и 2 други им се допаѓа ова.