Јас не наоѓам вина во тебе, си се исплашила си викаш доктор е знае што прави. Ќерка ми кашлаше пред 4 месеци некаде, крвната слика и беше супер и докторката ништо не ми препиша. Ноќта после прегледот дете не можеше да спие од кашлица и и се јавив ми рече 2 пати по 2.5 мл Боквица сируп да давам. За два дена беше како нова, а го пиеше 5 дена. Сируп на билна основа е. Ако грлото му е добро, крвна слика добра, навистина е греота што ги трујат со антибиотик. Секој антибиотик плус го намалува имунитетот. Каков ви препишаа? И од причина што го даваш, уште денес земи Пролајф, тоа се суспензии пробиотик за даму ја заштитиш цревната флора. Времето е ужасно и многу е веројатно настинка да е.
И јас да се придружам на постот на @slimy и да си ја олеснам душата зошто нервите ми се при крај Откако на малата и излезе првото запче целосно и се смени спиењето. Значи откако ќе ја заспијам мирно спие некаде околу еден саат и после тоа почнува голготата. Толку немирно спие тоа не можам да ви објаснам, се врти од стомак на грб и обратно цело време, ни 5 мин. не се задржува во една положба да спие и откако ќе се изнаврти ќе си седне на газ. И тогаш ја ставам во количка ја возам напред-назат (во раце не сака да ја нишам) и заспива за неполна минута и кога ќе ја вратам пак на кревет за 2-3 мин. почнува пак да се врти и се во круг така цела вечер. Не знам на што се должи ова немирно спиење сто и @slimy го спомна, доле и другата единица и е пред излегување ама почнувам да се сомневам дека е од забите, а за скокот на 12 мес. рано ни е мислам , на 28 ќе прави 11 мес. И навечер пред легнување гледам да не ја играме многу да ја вознемируваме ама и тоа ништо. Баш би сакала да слушнам мислење од другите мајки дали се соочиле со ваков проблем некогаш и може ова немирно спиење и нон стоп вртење во сон да е од забите, зошто навистина не знам од што друго би било
Можно е да е до забите, и ние сме слични со спиењето. Задниве две-три недели се превртува и спие во сите позиции, нозете низ решетките надвор, посебно кога е свртена напречно во креветчето....ретко и со главата на другата страна ја наоѓам. На периоди закенкува, но јас одма ја барам цуцлата и и ја ставам, па си продолжува. Но ако не ја осетиме, знае и да стане да си седне во креветче и почнува да кенка и плаче. Јас цело време мислев топло и е, а спие во летни пижами и постојано се открива, но еве вчера гледам две нови запчиња наеднаш никнати.
Буквално исто и кај нас ама потполно исто само што вие сте во предност со цуцлата, мојата не прифати цуцла Барем да знам дека се заби и да си ги појачам нервите
Nie sme 14+ meseci i ne spie mirno. Spie sednata, natrtena, celata izvrtena i Jas neznam uste kako. Koga spie so mene na spalna doagja vrz mene, vrz stomak milezi vrz nozee se vrti. Period e toa kje pomine. Tuku jas edvaj i ja menuvam pelenata so trista maki. Ne dava da i smenam pelena, samo preta, bega nedava i place. Moram da ja zaigravam so nesto, muziki, telefon vo race da drzi i gleda crtani inace nema sansi.da i ja smenam.isto posle banjanje nemozam da ja izvadam od voda. Saka mn da si igra. Mali se, uste ucat, istrazuvat i taka. Majki sme i kje izdrzime i stareeme za niv.
hahah lele srcki so ova spienjeto se zakon i sin mi iako e 6 meseci i 8 dena ama i toj neznae kako da se namesti za da spie,de na strana de na stomak,pa vrti glavata pa se vrti na 360 .i na kraj koga nema da najde soodvetna pozicija za da spie pocnuva da place. tuku majki da vi se pofalam,sin mi oficijalno pocna da lazi i saka da odi dva pati drzejki se za malata masicka sto ni e vo dnevna se ispravi na noze ko balerina na prstinjata i sto i me gledaaa ahaha i jas od sto neznaev kako da izreagiram vednas go zemav oti nekako mal e seuste i sega ne lazi normalno tuku ili ke se vlece ili ke se podigne na stapalata i na racete i taka inaku kako za pocetok kolku bi trebalo da jade edno dete?? utrovo mu napraviv edna jabolka so edna tretina avokado i si go izede,bez forsiranje, pa si vikam da ne mu e mnogu? da ostavam sam da pokaze kolku saka da jade taka?
Фаза е, мојата ја фати накај 13 месеци и траеше добри два месеци. Не дека сега со мерак мењаме памперс ама барем не хистерише. Мисли дека после памперсот ќе шетаме. Сите деца ја минуваат таа фаза од 13-18 месец, зависи од детето менува и интензитетот.
Исто. Ниту дава да го извадам од корито, нити па да го облекувам. Јас со месеци се мачам со менување пелени и се помирив со тоа. Мм се откажа. Денеска го ставив во базенче во дворот - живи радости. Ама за вадење... :/ За спиењето и ние го имаме проблемот немирно спиење, кај нас е најчесто од топло. Мојов е ептен склетчија, ама ептен.
Mm za sekunda i ja menuva pelenata, kaj nego sedi mirna, ama kaj mene ne. Mm veli kje i kupam bazen. Ahaa posle ti ja vadi od vodata ako mozes.
Jaс мислам дека е до возраста, @Rabbit И мојата е немирна во спиењето. Она и порано се превртуваше во спиењето, ама сега е буквално како што опиша ти. И си станува на сред спиење Претходните заби кога ги вадевме немаше ваков проблем, па затоа мислам дека не е до забите. Сега за сега ние немаме најава за нов заб.
Mamicki se razbudivme vcera i gledam nosot zatnat i stavam solen rastvor drugo nesto.. Nemoze ni ubavo da cica kenka i ne spie navecer
Kerka mi koga e zatnata ja banjam so potopla voda. Taka omeknuvat mrsolite i posle so aspirator gi vadime
slimy нас тој скок на 12м не фати 2недели пред да наполниме година и да ти кажам тоа ми беше најнапорниот период откако е роден. Побудалев веќе незнам што да правам, не држеше околу 10дена ама ајде ќе помине немај гајле еве го сега како нов е
Околу 500ден се аспираторите. Помага ептен! Ние зимоска кога бевме настинати нон стоп влечевме со аспираторот кога ќе слушневме дека крчи, и фала богу не стигнавме до фаза да се спушти шлајмот на бели дробови.