Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.909
    Црп-ц реактивен проектин кој се произведува во јетрата и е параметар за мн состојби во организамот.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Јас не наоѓам вина во тебе, си се исплашила си викаш доктор е знае што прави.
    Ќерка ми кашлаше пред 4 месеци некаде, крвната слика и беше супер и докторката ништо не ми препиша. Ноќта после прегледот дете не можеше да спие од кашлица и и се јавив ми рече 2 пати по 2.5 мл Боквица сируп да давам. За два дена беше како нова, а го пиеше 5 дена. Сируп на билна основа е.
    Ако грлото му е добро, крвна слика добра, навистина е греота што ги трујат со антибиотик. Секој антибиотик плус го намалува имунитетот. Каков ви препишаа?
    И од причина што го даваш, уште денес земи Пролајф, тоа се суспензии пробиотик за даму ја заштитиш цревната флора.

Времето е ужасно и многу е веројатно настинка да е.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    И јас да се придружам на постот на @slimy и да си ја олеснам душата зошто нервите ми се при крај :whew: ;(
    Откако на малата и излезе првото запче целосно и се смени спиењето. Значи откако ќе ја заспијам мирно спие некаде околу еден саат и после тоа почнува голготата. Толку немирно спие тоа не можам да ви објаснам, се врти од стомак на грб и обратно цело време, ни 5 мин. не се задржува во една положба да спие и откако ќе се изнаврти ќе си седне на газ. И тогаш ја ставам во количка ја возам напред-назат (во раце не сака да ја нишам) и заспива за неполна минута и кога ќе ја вратам пак на кревет за 2-3 мин. почнува пак да се врти и се во круг така цела вечер. Не знам на што се должи ова немирно спиење сто и @slimy го спомна, доле и другата единица и е пред излегување ама почнувам да се сомневам дека е од забите, а за скокот на 12 мес. рано ни е мислам :?:, на 28 ќе прави 11 мес. И навечер пред легнување гледам да не ја играме многу да ја вознемируваме ама и тоа ништо.
    Баш би сакала да слушнам мислење од другите мајки дали се соочиле со ваков проблем некогаш и може ова немирно спиење и нон стоп вртење во сон да е од забите, зошто навистина не знам од што друго би било :wasntme:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Пие Цефаклор. Фала на советот ќе земам уште денес.

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Можно е да е до забите, и ние сме слични со спиењето. Задниве две-три недели се превртува и спие во сите позиции, нозете низ решетките надвор, посебно кога е свртена напречно во креветчето....ретко и со главата на другата страна ја наоѓам. На периоди закенкува, но јас одма ја барам цуцлата и и ја ставам, па си продолжува. Но ако не ја осетиме, знае и да стане да си седне во креветче и почнува да кенка и плаче. Јас цело време мислев топло и е, а спие во летни пижами и постојано се открива, но еве вчера гледам две нови запчиња наеднаш никнати.

На Rabbit и slimy им се допаѓа ова.
  6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Буквално исто и кај нас ама потполно исто само што вие сте во предност со цуцлата, мојата не прифати цуцла :( Барем да знам дека се заби и да си ги појачам нервите :worried:

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Nie sme 14+ meseci i ne spie mirno. Spie sednata, natrtena, celata izvrtena i Jas neznam uste kako. Koga spie so mene na spalna doagja vrz mene, vrz stomak milezi vrz nozee se vrti. Period e toa kje pomine. Tuku jas edvaj i ja menuvam pelenata so trista maki. Ne dava da i smenam pelena, samo preta, bega nedava i place. Moram da ja zaigravam so nesto, muziki, telefon vo race da drzi i gleda crtani inace nema sansi.da i ja smenam.isto posle banjanje nemozam da ja izvadam od voda. Saka mn da si igra. Mali se, uste ucat, istrazuvat i taka. Majki sme i kje izdrzime i stareeme za niv.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    hahah lele srcki so ova spienjeto se zakon i sin mi iako e 6 meseci i 8 dena ama i toj neznae kako da se namesti za da spie,de na strana de na stomak,pa vrti glavata pa se vrti na 360 :D .i na kraj koga nema da najde soodvetna pozicija za da spie pocnuva da place.

tuku majki da vi se pofalam,sin mi oficijalno pocna da lazi i saka da odi :D dva pati drzejki se za malata masicka sto ni e vo dnevna se ispravi na noze ko balerina na prstinjata i sto i me gledaaa ahaha i jas od sto neznaev kako da izreagiram vednas go zemav oti nekako mal e seuste :D i sega ne lazi normalno tuku ili ke se vlece ili ke se podigne na stapalata i na racete i taka

inaku kako za pocetok kolku bi trebalo da jade edno dete??
    utrovo mu napraviv edna jabolka so edna tretina avokado i si go izede,bez forsiranje, pa si vikam da ne mu e mnogu?
    da ostavam sam da pokaze kolku saka da jade taka?

На Kitten и Kaffe им се допаѓа ова.
  9. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Фаза е, мојата ја фати накај 13 месеци и траеше добри два месеци. Не дека сега со мерак мењаме памперс ама барем не хистерише. Мисли дека после памперсот ќе шетаме.
    Сите деца ја минуваат таа фаза од 13-18 месец, зависи од детето менува и интензитетот.

10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Исто. Ниту дава да го извадам од корито, нити па да го облекувам. Јас со месеци се мачам со менување пелени и се помирив со тоа. Мм се откажа. Денеска го ставив во базенче во дворот - живи радости. Ама за вадење... :/
    За спиењето и ние го имаме проблемот немирно спиење, кај нас е најчесто од топло. Мојов е ептен склетчија, ама ептен.

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mm za sekunda i ja menuva pelenata, kaj nego sedi mirna, ama kaj mene ne. Mm veli kje i kupam bazen. Ahaa posle ti ja vadi od vodata ako mozes.

12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Ама живи радости се додека уживаат/шлапкаат внатре. А и малку одмор за грбот :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.920
    Допаѓања:
    36.767
    Jaс мислам дека е до возраста, @Rabbit И мојата е немирна во спиењето. Она и порано се превртуваше во спиењето, ама сега е буквално како што опиша ти. И си станува на сред спиење :(
    Претходните заби кога ги вадевме немаше ваков проблем, па затоа мислам дека не е до забите. Сега за сега ние немаме најава за нов заб.

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Mamicki se razbudivme vcera i gledam nosot zatnat i stavam solen rastvor drugo nesto..:( Nemoze ni ubavo da cica kenka i ne spie navecer

Последна измена: 21 мај 2015
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Kerka mi koga e zatnata ja banjam so potopla voda. Taka omeknuvat mrsolite i posle so aspirator gi vadime

16. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Nemam koristeno aspirator no ako pomaga vednas ke zemam od apteka li kolku pari se dvizat

17. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    slimy нас тој скок на 12м не фати 2недели пред да наполниме година и да ти кажам тоа ми беше најнапорниот период откако е роден. Побудалев веќе незнам што да правам, не држеше околу 10дена ама ајде ќе помине немај гајле еве го сега како нов е

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Околу 500ден се аспираторите. Помага ептен! Ние зимоска кога бевме настинати нон стоп влечевме со аспираторот кога ќе слушневме дека крчи, и фала богу не стигнавме до фаза да се спушти шлајмот на бели дробови.

На bruno.com му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Јас го имам аспираторот на Nosefrida од Зегин го земав, 550 ден. и супер е.

На PUPICA и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  20. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Dobro majkicki veke zedov :)