Имаш повеќе видови гелчиња за непца, јас на моето ставам дентинокс.Алкохол сум многу против посебно кај бебе.
Искрено обично лебче бело дадов читав многу после се јавив на мајка ми она мо рече да не се занесувам кко сум јадела јас обичен леб
А зошто му е? Нема ништо хранливо. И кај мене малово го обожава, колку и да избегнувам да му давам во уста ме гледа и жал ми е. А големиот јади леб само ако е намачкано нешто, инаку не
А реално, им помагаат гелчињата на вашите? Јас за првото купував и никаков ефект немаше, ги баталив. За второво не планирам да купувам.
Користам на фризидерм ама ефектот трае скоро 5 минути, џабе ставам искрено. Затоа кога е многу мачно бело вино малку го мачкам. Добро е што до сега лесно му излегуваа, само 2,3 пати сум ставила бело вино.
Каде пишува дека е по состав етанол? Препорачан ми е од педијатар и плус прашав и во аптека ми рекоа дека не е на база на алкохол.
Сега го прочитав упатството алкохол има во тинктурата од камилица и тоа е во минимални количини на доза. На моето бебе му помага.
Застапеноста е 9.36% на целата количина во тубата.Кој би наменил гел со 96% етанол на бебиња, тоа е чист отров кога би било така, читајте го до крај упатството, еве ке го ставам во прилог.
За затнато носе и носе што тече, и малу црвено грло што правите? Бевме кај матичната само инхалација со физиолошки ни рече да правиме. Сега спие па да видам после да и направам. Дали помага тоа? Она е цела затната ни јаде ни спие. Чистев со пумпа никаков ефект не ни вадеше многу а и тоа што го вадеше истиот момент пак си дишеше преку уста исто како да не сум ни чистела. А преку пумпа не излегуваше веќе. Цела ноќ немаме спиено само плаче,сака да спие не може. Не знам како да и помогнам.
Се мисли на 96% етанол, кој е присутен 9% во составот на гелчето. А не на 96% од составот дека е етанол. Ко што има 70% етанол, има и 96% За Камистад не можам да најдам колку посто е.