Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    @Anturium @Ив10 фала жени мајки кралици, ми е мило што ве расположуваат моите постови:l::l::l::l::l:
    Иначе фала и на останатите жени, мајки лавици, тигрици, цуцици за споделеното искуство:l::l::l::l:

На Mother of 2boys, LiquidLuna, Freckles. и 4 други им се допаѓа ова.
  2. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.199
    Ако се разбудеше кога не е време за јадење ја оставав да плаче па си заспиваше. Јас глумев дека не постојам, ни мрдав ни претав под ќебе. Тоа е тренингот, јбг.
    Пред да почнеме со тренингот и јас плачев на секое нејзино будење, и двете бевме зомбиња ненаспани.
    Поплака некој период, сега сме супер.

Инаку после одредена возраст тоа будење за цицање навечер е асоцијација со спиење. При премин од една фаза на спиење во друга се будат, и ако не знаат сами да презаспијат бараат твоја помош. Ако го заспиваш со нишање, бара да го нишкаш. Истото важи за цицање, шише итн.
    Ако дење цица на три сати, навечер сигурно не е гладно на секој сат. Значи зборуваме за здраво бебе, овие работи не важат баш кога се болни.

На Fudbalgirl, jelo и Rtulka им се допаѓа ова.
  3. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Да се приклучам на групата кенкала. Ама моево не само што кенка цел ден туку и 'рже, онака се нервира се напнува, ништо не и е погодено. Не ми е јасно зошто така прави. Се кара уште сега со мене.

На Kolache na mama, Freckles., jelo и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    8.608
    И мојава само квичи по цел ден. Мора се по нејзино односно секоја секунда да ја занимаваш како кловн. Ако не е по нејзино почнува да плсче ако не реагираш на време заоѓа од плачење. Искрено некогаш ми е преку глава. Викам што правам погрешно што е ваква.
    Ни спијам ни јадам ко човек.
    Се на трчање ни основни потреби не можам да завршам како што треба
    Ослабена сум повеќе отколку кога ја почнав бременоста.
    Инаку иако има три оброка навечер се буди на 2 часа или на 1. Јаде оброк и пак цица. Многу сака да цица. Нормално ли е ова?
    Ова навечер ме буни како новороденче се понаша.
    Не би требало да е гладна три оброка и плус цица повеќе пати во денот.

На Mother of 2boys, Kolache na mama, Freckles. и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Како за истото бебе да правиме муабет. Јас мислам дека бебево мое мрази што е бебе. Сите ми викаа до 6 месеци ќе смени, па до 7, па до 8, па до година, последно чув до 5 години ќе смени. Епа ај ако не на 35 години да го чекам да смени веќе:) Од геријатрија, фрлена на некој кревет, закачена со цевки што одат од секој можен отвор и затвор на мене, ќе пишувам уште на темава со надеж дека моето дете ќе смени.
    Абе што викам, нека кенка, нека плаче, ама барем во количка да седеше.
    Јас и маж ми надвор кога идеме ги имаме најдепресивните фаци. И набзинка го закопчувам, трчам со количката, овој позади ме брка не може да ме стигне, додека ме стигне веќе се враќам назад.
    Хаос.
    Кога ќе прави свадба, јас ќе платам да го земат и камила и овца и теле ќе дадам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Grungie, Mother of 2boys и 21 други им се допаѓа ова.
  6. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.199
    @Alexandrite уште да ви рече некој вие така сте го научиле :D уште не се свесни за себе рокчиња покажуваат :devil:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Grungie, Kolache na mama и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Да мила:)

8. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Мамаситас хелоууу:l:
    Што си играте со 9 месечни бебиња и кои играчки им се интересни? Сакам некои "едукативни" да и земам ама не знам што може да е соодветно.
    Многу ми е смешно бебево деновиве, усоврши ептен Чао со раче да мафта и на сите кој стигне поздравува.:lol:

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Значи со солзи се смеам, срцка моја си те обожавам!:l::hug::makeup::rofl::rofl::rofl:

На Mother of 2boys, Doktor F и Alexandrite им се допаѓа ова.
  10. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    2.303
    Е овие два дена и мојот е кенкав... 6 заби има, уште 2 на повидок ама не знам шо му се дешава.... многу кенка, се по негово мора да биде, значи купив далечинско уште едно оти ако не му го дадам далечинското од тв плаче, вришти.. и се буди навечер по 3,4 пати да подреми на цице и заспива. Мислев дека излезе од 6 скок ама можеби се лажам. :bandit:
    Тукуу за кратко почнувам со работа. Неколку месеци ќе го чуваат баби, дедовци па да ве прашам како да му спремам храна? Дали месо можам да сварам вечерта, да го ставам во фрижидер и утредента за ручек да го јаде? Ќе биде 9 м кога ќе почнам со работа..

На Rtulka и Alexandrite им се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    6.853
    Ќе ме умреш :rofl::rofl::rofl:

На Rtulka, Skyler и Alexandrite им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.347
    Јас купувам кило месо, сечам на парчиња и варам. Кога ќе се излади скроз го ставам секое парченце во пластична чаша и малку од бујонот, се замрзнуваат и си вадам секое сабајле да се одмрзне до ручек. Таман кога ќе измешам со зеленчук и кашата побрзо се лади. Ако јаде парченца тогаш можеш да го иситниш прво, па да го замрзнеш.

На Rtulka, Ив10 и jelo им се допаѓа ова.
  13. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    3.124
    Да се замениме на некој месец те молам, луѓево ме прашуваат да не сум бремена за второ;(

На Rtulka, Freckles. и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    8.608
    Дај ми ти од твоите едно 6,7 кг и решен проблем:)

На Rtulka и Bebetoo им се допаѓа ова.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    6.853
    И јас давам, имам 11+ за гратис споделување :rofl:
    Стварно не знам како слабеете, јас само глупости јадам се набрзина, не можам еден режим да истерам како шо треба. Се тешам дека кога ќе преоди бебе ќе почнам да славеам, трчајќи по него :?:

На Erika.greeneyes, Rtulka, Bebetoo и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Со солзи се смеам :rofl::rofl::rofl:

На Rtulka и Alexandrite им се допаѓа ова.
  17. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Ние на браво сме моментално :D а ја погледнеш одма браво , прво станување сабајле со браво почнува :D не да се смешни :D од едукативни игри моментално сме насочени на демолорање на коцките за седење што се , и задолжително гризање на врвки:D

На Rtulka, Mari-Li и Freckles. им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    119.677
    @Alexandrite да пише како е, да не има паднато во искушение со отровот :rofl:

На Rtulka, LiquidLuna, Doktor F и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    @Mari-Li ние спрските песнички ги вртиме нон стоп, пошто секако мора и српски да научи ради фамилија.
    Не прави чао, ама затоа кажи таши таши та на на и одма со рачињата прави. Што ми беше смешен, плачеше му кажав тоа и почна да ги плеска рачињата, а си продолжи и да плаче. :D

На Mother of 2boys, Rtulka, Discovery и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Алерготест прават на 9м? Значи рачињата му се со лишаи... Не знам од што е. Од млечно, јајца, цитрусни, домати, кикирики,пченичен гриз, овес...

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.