Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.370
    Искрено не знам зашто не следам препораки ама после 7м ставам додатоци масла, путер, зачини. Да јадеше зеленчук и порано ќе ставав. Ако има мака со какањето давај авокадо.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    8.608
    Мајка ми не живее блиску. Кога се гледаме или кога останувам таму неколку дена е доста принципиелна што ќе кажам го почитува моето. Сепак јас сум мајката. Еднаш кога ќе и кажам како е. Не инсистира по 20пати со истото додека не слушне друг одговор,односно одговор она каков што би сакала да биде.
    Не дека ми е мајка, ама немаат допирна точка.
    Може да кажеш ама на разбрани луѓе. На овие другите џабе.
    И таа некои работи што ги прави не се во ред. Пример Таа една вечер и јас и маж ми во дневна таа во кујна краставица проба да и даде кога видов среќа ќерка ми не ја отвори устата.

На Rtulka и MeowMeow им се допаѓа ова.
  3. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    538
    Незнам зошто толку многу се занесуваат со јадењето кога цел живот ќе јадат и пробаат се.
    Мојава вика си знае мајка му што треба и кога,а еднаш тие јадеа грав и вика да му дадеме не гледа гладно е и виде изреагирав ко да не постои и не продолжи више

На Rtulka, jelo и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.037
    Допаѓања:
    13.883
    И мајката на маж ми ми вика да го ставам детето во дубак за да ги осети ноџињата :x Јас не ја слушам, не живееме заедно, па затоа не се замарам. Ако сака бебе, нека раѓа, има современа медицина, за мои деца она нема да одлучува и да паметува.

На Mother of 2boys, Rtulka, jelo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    2.943
    Овој коментар за девер ми го кажувам. Кога се роди бебе дојдоа да го видат, тогаш големиот имаше 1,5г., мм спремаше во кујна, ја со бебе до него, а дете кај него во скут. Ја зема чашата со виски и му вика ајде чичин да лижнеш и му ја носи накај уста. Како сум го удрила по рака му ја бутнав чашата. Маж истрча и тука големата. Ама џабе на таков човек не можеш да му докажеш дека згрешил. Ми се гади од случката. Ретко доаѓаат ама никогаш не ги оставаме децата без надзор. Од ова полошо нема, да немаш доверба во најблиска роднина.

Он топик. Читнав зачини му ставаш на бебе. Кои?

На Rtulka, MeowMeow, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.370
    Засега оригано и босилек. Планирам и домашна вегета да направам со сушен зеленчук, му правев и на големиот. Пашканат, морков, кромид, лук и било што по желба, исецкани ситно и исушени.

На Rtulka, LiquidLuna, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Баталете свекрвите терајте си по ваше.
    Туку, јас имам проблем со малата. Почна во градинка, адаптација супер. После 2 месеци во градинка крена температура, ајде на контрола, црп 40. Весела цело време, јадеше, спиеше. Испитавме урина (немаше ништо), брис од нос -мораксела. Примаше антибиотик. Сега во вторникот го заврши антибиотикот, од среда до петок беше во градинка. Од синоќа пак почна да крева температура. Други никакви симптоми нема. Секако повторно ќе ја носам н матичен во понеделник ама некоја друга мајка да не има слично искуство бидејќи не знам што да мислам веќе, се преиспитувам цело време кај грешам.

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    119.679
    Не грешиш никаде. Со деца во градинка е така и така ќе биде до 3 години. Немој да земаш препарато за имунитет од аптека, нема да помогне. Ништо нема да помогне додека созрее имуниот систем сам.
    Звучи сурово знам, ама реалноста е таа, ја поминав :(

На Rtulka, elimkd, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Фала за совет, барем знам дека не сум единствена.
    Немам ништо земено за имунитет бидејќи се уште нема година. Цело време готвам за после градинка да јаде месо, овошје, житарки. Се тоа да е избрано, тазе, квалитетно. И вака ми испаѓа се да паѓа во вода. Почнав и на работа турбо и се толку ме исцрпува си велам кај е крајот....

На Rtulka и fana им се допаѓа ова.
  10. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    538
    Ми треба помош
    Со што излага флека од бебешко масло?:?:

11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    119.679
    Единствено што можам да ти кажам за утеха е дека како ќе расте ќе биде поретко ... :( :hug:

На Rtulka, Skyler и le.dentiste им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.370
    Ништо не паѓа во вода, болно или здраво секако ќе си ја храниш убаво и квалитетно. Ќе си набилда имунитет и натака ќе се разболува ама ќе биде се полесно и поретко.
    Нашата историја: тргна во градинка на годинка. Од 2 месеци само 6 дена беше таму, другите денови болен со високи температури, бактерии, црп високо. Го оставив месец ипол дома да си дојдеме при себе, а и 45 степени беше во август. Септември тргнува се супер, од октомври до мај бактерии, бронхити, аденовируси што се не фати. Јуни на море се исчисти, тргна втора година во градинка и се немаше разболено до февруари. Од тогаш навака никако да тргне, вирус со 10 дена температура, варичела, грип, стептокока, шарлах, денеска цел ден пролив. И се надевам од понеделник ќе тргне и пак ќе паузираме некое време од болести.
    Таков е зимниот период и ние дома се разболуваме покрај него ама ете годинава два месеци беше болен за разлика од лани со месеци. Трпение само, ќе пораснат и ќе зајакнат :hug:

На Yowannty, le.dentiste, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    8.608
    И јас мислам мојава на годинка, годинка и нешто да ја пуштам. Како ќе биде од сега се мислам.

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    6.853
    Мислеш на ленено семе или постои масло? Мојот има проблем со тврда столица па да пробам

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.058
    Допаѓања:
    13.370
    Супер беше мојот, третиот ден на спиење остана. Разболувањата го пореметија и почна да прави проблем, да плаче на оставање инаку гајле ќе немавме. Потешко е кога се поголеми.

Масло постои ама сега кога побарав низ слики видов дека сум купувала масло од репка на Хип, а лененото изгледа на Бејбилов било. Не можам да се сетам од каде точно беше ама ти сигурно по странство ќе најдеш. И репката инаку помага за омекнување.

Најдов и во Мк: https://www.biocosmos.mk/miscellaneous/oils/leneno-maslo

16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    2.628
    Пишав и погоре ама не кажа никој добар кожен доктор да предложете?
    :l:

17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    2.304
    Др. Маргарита, Прилеп. Презадоволна сум.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    6.853
    Ќе побарам тука ленено, прв пат слушам дека има такво. А од репка веќе користиме

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    119.679
    ШО ПИЕ КАФАНА!!!!!!!!!

Син ми ја преспа ЦЕЛА ноќ :party:

На Mother of 2boys, MeowMeow, Freckles. и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    може еден џин тоник:lol:
    мојава со забиве уште мучење. Спие со 100 бидења, среќа па одма презапива

На Rtulka и fana им се допаѓа ова.