Здраво мајки. Нормално ли е да се напипа лимфна жлезда на врат? Мало топче е , помало од грашок, не е тврдо,кога ќе ја врти главата само е видливо, досега никогаш не бил болен, а има 1 годинка.
Јас го имам, засега е супер. Мм се нервира оти не одбрав некое да се врти 360 степени ама мене ми беше битно да се спушта за спиење и го нарачав без да му кажам
Син ми уште има понекогаш, имаше насекаде и на препони. И на хематологија бевме и ни рекоа дека се додека кс е ок, да не се плашеме.
Isto, ni napomenaa i dokolku ne sr zgolemuva i e meko deka nema prostor za griza i deka ako e sklon kon toa moze i da mu stoi taka so meseci. Na vrat bilo normalno do 1.5 cm ,ama pak se grizam.
И јас се плашев и грижев и јас имам и јас само одам на ехо и кс, ама не се плаши. Само следи и тоа е.
Мајки на бандата бебиња јули/август ме фаќа носталгија дека уште малце се селиме од бебе тема и ќе идеме кај дете. Многу брзо лета време
Леле молчи многу брзо ми помина времето, а и бебето ми порасна дете ќе е веќе не бебе. Ние наредната недела ќе полниме годинка, како во сон да ми е била цела година.
Зошто? Јас пак напротив Едвај чекав прв роденден, ја чекам да ми прооди и прозбори да си правиме најсладок муабет И да стане полесно секако
Pa so znam, mnogu sakam mali bebinja mi fali koga bese 2,3,4 meseci, sekoj den gi gledam slikite i videata, sakam uste ednas da ja imam tolku mala Mi spiese na gradi a sega mi bega Za mene bese najubaviot period
Мене сите ми викаат мало дете мали проблеми, поголемо дете поголеми маки останува на времето да ми покаже
Мене ми е полесно после втората година, едвај чекам и бебево да прооди и мислам ќе живнам. Поголеми деца поголеми проблеми мислам важи за пубертет, од тоа и јас се плашам
даааа, и тоа е ептен кјут. Ама дека лета времево без осет, лета како вчера да си правевме муабет за скрининзи
И да прашам нешто, од што ви пијат бебињата вода, чај и други течности. Какво шише, чаша. Транспортно да е. Уште сме на бибс стаклено, ама сакам да сменам нешто полесно и сама да си го држи. Мојата е скоро 11 месеци