Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    37.770
    Виκендов сме со план да патуваме надвоρ од дρжавава. Планиρаме да тρгнеме утρото(после доρучеκ),отпρилиκа 6-7ч со автомобил,значи ρучеκ тρеба да дадам по пат. Што би ми советувале да понесам,дали да носам со мене месо,κ.млеκо,овошје и зеленчуκ не ни е пρоблем,ќе κупиме од таму,или да κупувам готови κашичκи(зеленчуκови до сега нема пρобано).
    Се ежам κаκо ќе поминеме,но еднаш моρа да бидне,а и имаме повод :)

2. Viola005

Viola005 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Manki, dali marisol majoran moze da se koristi za 9 mesecno bebe? Ima sekret mn vo noseto.

3. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    Dva vikendi po red odevme vo grcka so maliot, po pat samo mleko I ovosna kasicka, prviot pat ne zemav nisto, se si kupiv od tamu, a vtoriot pat bev podobro podgotvena,zelencukot si go nosev od tuka,se mi bese iseckano vo kutii i staveno vo friziderce, tamu samo varev,gotovi zelencukovi mu nemam dadeno,i iskreno super pominavme,i jas bev zagrizena kako ke bide,ama bese iznenaduvacki dobro,posebno vtoriot pat,mi bese mnogu polesno.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Дали користите заштитен крем за сонце? Ако може предложете некој? И исто и за заштита од комарци. Овде во Аеродром уште малку и нема да може на улица да се искочи од комарци:envy:

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Jas kupiv od chicco za vo struja i plus edno mobilno aparatce, mozei na kolicka da se zakaci. Raboti na zvuci i ne koristi hemikalii/tecnosti. Pake vidime kako ke sd pokazat...

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Aj da se priklucime vo grupata na nastinati. Vsusnost mm bese nastinat, jas se prifativ od nego. Sinokja cela vecer imav temperatura 38 i treska, a i malata ne spiese celo vreme. Sabajleto stana so rasteceno nose. Pumpica i aspirator nesaka da vidi, piska, place, crvenee. Ne dava. Od edna strana se tesam sto se tecni,sami i tecat a i koga kje kivne izleguvaat pa taka gi vadi malku od malku. Eve sega spie ne dade pred spienje da i gi izvadam se razdera od placenje i mi stana maka i zal i ja zaspav. Sega i frci noseto od sto i e polno i mn se nerviram sega, stalno ja proveruvam. Se nadevam deka kje pomineme samo so rasteceno nose. @Jagoda123 , @leona83 i drugi sto bevte bolni, kako ste sega, ozdravevte li???

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Добри сме, после 4 тешки денови се оправи малиот. Пази ја малата, нека цица и побрзо оздравете.

8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Мамички дај кажете лек,синко два дена не е какан,а какал по два пати на ден.Мн се мачи,напнува,се црвенее и ништо само ќе прдне,едвај се заспавме.Се пробав и кашички од сливи и вода од суви сливи,топломер во газето ама се без успех???

9. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Стави 2 суви сливи во 30-40 мл вода(да биде појако) и нека постојат цела ноќ. Утре сабајле на гладно нека ја испие водата. Нас само тоа ни беше спас. Ова повторувај го подолго време а додека се среди столицата внимавај на исхрана. Нека јаде полесна храна.

10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    За комарци јас Чико земав за мачкање на тело само тој е за бебиња од 0 месеци,другите беа за деца над 2 г, прашував на повеќе места,за заштита од сонце сите ја фалат еуцерин 50 фактор,и јас уште не сум земала ама таа ќе ја земам..

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.942
    image.jpg
    Јас ова го зедов од природни состојки е.Сеуште не сме имале потреба да го користиме.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Од каде го зема ова? Знам пишуваше сега скоро ама не памтам. А ќе ми треба за синко за летово.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.942
    Во веро џамбо имаат штанд со чаеви,сапуни на природна база и слично.Веднаш до хемел се.

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I jas uste sum vo dilema so kremive.Ista maka delime,nie vo Novo Lisice sme.P.S.Aj bubacki cuda ama lugje,guzva za setanje pogotovo nakaj Biser,odvratno,ne mozes da se razmines.Ama pa vo slatkarnicata pozadi Biser ni e 10-ka za sedenje,em sinko gleda decinja,vovce,gulabi em mama lapka sladoled ;)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Sinko eve nekolku dena saka da odi,demek :D sto bi rekle pocnuva da patka(go drzam pod miski ili racinjata nagore,verojatno toa e toa?!)E,sega,se prasuvam dali mozebi treba da gazi bos(corapi),od sega posebni kondurcinja ili...?!P.S.najcesto e vo edni(konjak ni se,od Mothercare)paticinja recisi mu dopiraat do gluzd.

16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    37.770
    Ниκаκо босо бебе κое не оди,пρепоρаκа од оρтопед. Детето моρа да носи обувκи(чевли,патиκи) за пρоодување со што и ќе му се офоρми ножето.

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    mene pa bas naprotiv mi kazaa,prooduvanje boso po corapcinja za da moze a go oseti stapaloto i proodi dobro a posle toa kondurcinja povisoki i meki

На НаталиЛили, joy1 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  18. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Ние кога бевме на ортопед кај Видоевски ми кажа најубаво е боса да прооди, ниту чорапи да нема. Малава деновиве почна сама да се исправа и кога има чорапчиња една од друга нога си ги нагазува и одма ги вади чорапчињата. Јас колку што ја гледам боса најубаво патка.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.001
    Мојот бос прооде, поточно по чорапи, надвор. Чевлиња почнав да му ставам после. Босо да оди е најубаво. Кога ќе одите на море (за сите важи), оставете ги децата боси по песокот. Најубаво за развојот на стапалото е одење босо по песок.

На НаталиЛили, zuto, TIGARCE86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.942
    И јас знам дека најдобро е босо бебето да биде.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.