Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    Предложете ми некоја убава и ефикасна купка за атопичен дерматит и со што ги мачкате? Имам на мустела стелатопиа го мачкам веќе два дена ама подобрување минимално.

2. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Ние за 10 дена 11 мес ќе полниме и исто не е заинтересирана за лазење па ни за стоење , на меше кога е се врти во круг , го крева газот ама толку , седи сама , се превртува ама нема интерес за стоење , не ја форсирам не и дошол моментот :) мене повеќе ме мачи што за месец дена ни 100 гр се нема поправено , додуша се издолжила 4см и крвна слика топ , ама од тие 8кг не мрдна :?:

На Freckles. и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    50.899
    Мојава сега во недела ќе прави година ниту лази ниту знае на нозе да стои.

На Rtulka, Freckles., Srcka28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Фала ви многу на сите за одговорите, ме смиривте :l:

5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    За два дена нема да видиш разлика. Јас со маслената на Биодерма го бањам, а и гелот го користевме. Мачкано со Атодерм и Цицабио ма Биодерма, Ла Рош, Стелатопиа... Додека не почнав со Омнибиотик не видов подобрување.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    @kristina.k ништо не е загрижувачки. Само повеќе доле на подлога и ќе си почне сама. А и да не лази не е страшно. Битно до 15 месеци да почне да се исправа по мебел, а до 3 години да пеооди. Немој да ја форсираш, едино повеќе да е на под и да и' ставаш играчки со кои би ја стимулирала.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Ла рош липикар, маслена купка и млеко за тело.

8. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    8.604
    Омнибиотик е купка или лосион?

9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Пробиотик.

10. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Пробиотик е, скапичок е, потешко се наоѓа по аптеки (бар јас кај што барав) ама стварно имаше разлика.

На oblace1 и TheGoldenPeach им се допаѓа ова.
  11. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    54
    Мајки, оние кои веќе давате кашички и ви се само на доење.. Дали оброкот ви заменува подој? Кај мене се случува брзо после оброкот да ми побара да цица.. После колку време и колку подои имате дневно? На колку време ви се или не водите евиденција на тоа?

12. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.199
    Мајки, ми треба мислење. Бебе е 11 месеци, бевме денес првпат на плажа на Охридско. Влеговме полека до половина, не сакаше повеќе ама се радуваше ја паткав во вода. Па излеговме малку, си играше на песок. Па пак во вода. Отприлика бевме 40 минути на плажа, 2-3 пати во вода, па во песок.

Две жени ми кажаа дека многу време била во вода, да не сум претерувала. Водата беше малку ладничка, ама бебе беше прерадосна. Сега се прашувам дали стварно претерав и што може да се случи ако претерам? Цело време се водам по тоа дека бебе ќе се побуни ако нешто не и чини.

Навикната сум да ме караат рандом жени, на пример зимата шетавме со количка на минус температури, таа си беше облечена во дебело, во скафандер, со капа, ама пак не пропуштаа да ми кажат дека и е ладно. Ама ова ме замисли, сепак е вода.

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.607
    Колку е висока?
    И мојава остана на 8 кг. Пред 2 недели ја меревме.

На Rtulka, V.N. и Srcka28 им се допаѓа ова.
  14. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    74,5cm , ама ни грам се нема поправено , а јаде не дека не јаде ...

15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    15.895
    Големата на оваа возраст и мене ми стагнираше во килажа едно 2 месеци после си тераше како треба. Малава еве вчера ја меревме 140 гр има качено за еден месец, а во должина има +2см. Битно е добро да си напредува, да си јаде и спие како што треба

На Rtulka и Coco31 им се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.540
    Допаѓања:
    33.234
    Кога ќе научат луѓето да си ја гледаат својата работа :?:
    Таман си е :)

На Rtulka, Skyler, see.emily.play и 2 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    5 скок маме ми расплака ама полека искача мислам, последна недела е и по апп. Ме умре. За цицање се е исфрлено од млеко, прска ко новороденче кога беше, шприца, он се смее. Вчера вакцина 3та прими рота, хекса и пнеумокок, дека многу вриштеше мене флеки нааа ми се направија, мислиш има 2м не 6. Од втората доза немаше реакција, ама од оваа... изгоре синоќа тт и го болеа ноџињата. Дадов 2 пати сируп, ставам лепенки, добар е. И заби растат сосе вакцината и скокот. Не изеде живи. Мојов место да намалува цицање тој зголемува, на секој пола саат, и научил кога му се цица да отвара уста и се мава со сета сила со лицето во цице и се смее. И тегне на блузата.
    Леле го видов на стори, многу беше греотичка. Па со тој сјај во очите тажен, аууу срце да те здоболе.

Бебе мое почна да мумла, баба, мама, дада, тата, ајде ајде ајде, сеа тоа ништо не му значи нормално, мумлање е само, ама смешен е. Кај мајка сме на одмор и само вика во количка ајде ајде ајде кога се шетаме. И овде сум најнемајка, сите деца облечени дотерани, моето по пелена само и евентуално некое маиче или макс боди. Овие овде за чорапи муабет ми прават, имаат еден збор за мало бебе, максмче бил, да сум го облакала... Гајле ми е за муабетите ко за ланскиот снег.

На Rtulka, Ano и V.N. им се допаѓа ова.
  18. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    И кај мене е исто, брзо после оброк сака да цица.
    Искрено не обрнував внимание на колку време има подој, давав кога сака ама сега некако ми е страв кога ке тргнам на работа дека нема ништо да јаде.

На Cutiegirl*7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cutiegirl*7

Cutiegirl*7 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    54
    Затоа и прашав, затоа што и мене уште сега ме фаќа страв за тоа кога ќе се вратам на работа како ќе биде. Плус дополнителен проблем што не ми фати шише воопшто. Не знам како ќе биде измеѓу оброците... :^)

20. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Кога воведов цел оброк на почетокот пак сакаше одма да цица, ама гледав да одолговлекувам по малку, мислам по 15 минути пола саат евентуално, сега си се навикна и прескокнуваме еден подој ако е јадена. Е сега мојава на два саати цицаше, сега со оброк испаѓа на четири саати да цица, што можеби и пак е многу ама решив да оставам на нејзе некогаш пример не сака да ја изеде цела кашичка сака да цица и ја оставам.

На Cutiegirl*7 му/ѝ се допаѓа ова.