Од 11 м па нагоре некои бебчиња се прилагодуваат на 1 дремка според мамина спавалица профилот на инста што е за бебиња и нивниот развој. мојата е 10+ и знае некогаш да ми забушава со успивање т.е ми се поместува втората дремка малку покасно и проблем имаме со успивање навечер, мислам дека овој период најголем предизвик ке ми е од две на една дремка, а плус и од септ градинка па сакала неќела една ќе е дремка
А ноќе колку саати ги спие? Јас колку што знам во текот на 24ч треба 12-13 часа сон да имаат. Мојот бидеќи е ранобуден му излегува толку со дневните дремки. Навечер ми врзува 8-9 часа, (моментално со постојано будење)
Бебе е со тт и несака јадење. Дали може да е само на млеко да ја прескокнеме цврстата храна ? Млеко пие 10 месеци сме. Аа и вода пие многу.
Најбитно е да внесува течности, не форсирај цврста храна. Пробувај со лесна храна, нешто што сака, може ќе стави нешто во уста. Ако сака ок, ако не ништо страшно. Добро е што пие млеко и вода.
На 10м веќе млеко нема да го задржи. Давај јогуртче, нешто што сака. Свежо и лесно, овошје, ако касне нешто ок, ако не нека пие млеко ама ладно, не топло.
Кај мене толку 9 саата навечер со будења исто и без цице не презаспива, а преку ден ддве дремки најмн 3 часа двете заедно.
Се насеќирав сите бебиња овде од негова возраст никнаа запчиња, ова освен што се лигави и не изеде живи, ништо, оп утрово ни боцна запчето.... Вака ако вади заби сите нека ги вади, ни а ни б ни тт ни ништо, мераци! Маче мамино
Мајки ,воведуваме грашок . Е сега прашање ми е ,дали да купам од конзерва и само пасирам или да го варам?
Дали и вашите малечки имат омилен цртан филм? Мојата е 11 месеци, и има еден цртан шо го гледа на јутуб на телевизорот, абе до толку се разболе по него, шо цел ден мора да е уклучен, макар и да му го слуша само гласот а да не го гледа. Ако исклучиме, се треска, плаче, вика, мислиш ја колиме и мора пак да пуштиме. И се тоа еден цртан, друг несака, јас мислев не разбира ама разбира многу!!! Вложува труд да го разбере!! Има една сцена во цртанот со два диносауруси , кога ќе се појават тие , она одма се плаше и почнува да плаче. На почетокот не знаев шо е работата, но приметив дека се на таа сцена она плаче!! А има само 11 месеци!! Овие деца се дефинитивно родени со компјутер во глава.
Не, не гледа тв, додуша мал е, ама не даваме. Сака телефон да се слика по цел ден, и да се смее, ама да гледа не се заинтересирал. Му се чудеше комшиката како не гледа јутјуб, нејзините од 6м гледале Ноди. Мене ми е жива глупост дете да гледа толку мало цртани, дури и до годинаипол, ми нема логика. Башка што е реално штетно.
Мојата ништо не ја занима од цртани, клипови, видеа. На игнор става се, моторче во газето има и само да ровари и да се пентари. На штрек цело време сум
Мајки, дали кога воведовте прв пат кисело млеко/јогурт исто како на почетокот дававте 3 дена по ред за следење некоја не дај боже реакција или?
Бебе имаше температура 3 дена. Веќе нема. Тоа ни се појави денес. Има на лице најмногу, грб и стомак. На раце и нози нема. Од што може да биде?
Кралици од кои пелени за пливање сте најзадоволни? @perlaa1 од температурата срц. Само ќе си се повлече. Со помин
Мајки, по цел ден ништо не јаде, му никнуваат заби и само вода пие и цица. Нема температура, само нервозен е и се пика во уста , самп храна не сака, во никаква форма, ни парчиња, ни пасирано, ни мазно. Шмукалка некогаш прифаќа, некогаш не. Кога да очекувам да прифаќа 3 оброци?